Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ανέγερση περίφραξης


dimitriosml

Recommended Posts

Σε εξαόροφη οικοδομή στην Αθήνα ,οικοδομική άδεια 1998 με ανανέωση 2002 , 3 θέσεις πάρκιν στην πρασιά , μπορώ να ανεγείρω περίφραξη μέχρι 1 μέτρο όταν αυτή δεν αποτυπώνεται στην οικοδομική άδεια , στην κάτοψη ισογείου ; Είμαστε σε γωνία , ο καθένας για να κόψει δρόμο περνά από μέσα , και τ΄αυτοκίνητά μας τα έχουν σακατέψει ουκ ολίγες φορές. Τί μπορούμε να κάνουμε ; Είναι φοβερό να έχεις ένα χώρο νόμιμα δικό σου και να μην μπορείς να προστατευτείς.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι άδεια για ανέγερση περίφραξης.

Τσεκάρισε εάν στον τίτλο της αρχικής άδειας υπήρχε και η λέξη περίφραξη.

Πήγαινε σε έναν μηχανικό στην περιοχή σου. Θα σε διαφωτίσει πολύ καλύτερα και επίσης δεν θα σου χρεώσει την επίσκεψη παρά μόνο την άδεια αν τελικά του αναθέσεις τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσατε συνολικά οι ιδιοκτήτες και με απόφαση γενικής συνέλευσης να αιτηθείτε στον αρμόδιο Δήμο όπου ανήκετε για να τοποθετήσετε μεταλλικές μπάρες για λόγους ασφαλείας, αντί για περίφραξη, η οποία θα είναι ιδιαιτέρως δαπανηρή. Ιδιαίτερα δε, αν υπάρχουν και αρκετά παιδιά στην πολυκατοικία που μετακινούνται για το σχολείο τους, είναι σίγουρο ότι θα πάρετε την άδεια. Επιβαρύνεστε με την αγορά και τοποθέτησή τους, μόνο. Ο Δήμος θα σας υποδείξει υλικά και τοποθέτηση. Το έχω ήδη κάνει και έχει πετύχε. Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη και δεν αντίκειται στις πολεοδομικές διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

κατα τη γνώμη μου δε χρειάζεται άδεια, ούτε είναι αναγκαίο να αναγράφεται η λέξη περίφραξη στον τίτλο της άδειας. Αυτή εννοείται.

Δες ΓΟΚ 85 άρθρο22.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείξατε στο πρόβλημά μου και συγνώμη που δεν τήρησα τους κανόνες του forum ( ήταν πρώτη φορά).Θα ήθελα απ΄το μέλος zena13 να με διαφωτίσει λίγο για το τι εννοεί λέγοντας μπάρες ασφαλείας.

Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι και το σχετικό του μέλους myri για την γνωμοδότηση της Ν.Διεύθυνσης του Υπ. Δημ. Τάξης. και θα παρακαλούσα αν γίνεται να μου πεί πώς μπορώ να ενεργήσω στηριζόμενος σ΄αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η οικοδομή έχει συνδεθεί με ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και κατασκευάσει περίφραξη τότε πρέπει να βγάλει οικοδομική άδεια για να μην έχει μπλεξίματα με πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Για χτιστή μάντρα ή περίφραξη χρειάζεται άδεια.

 

Έλεγξε την οικοδομική άδεια μήπως τυχόν περιλαμβάνει και περίφραξη που δεν έχει φτιαχτεί.

 

Γιατί όμως να ξοδευτείς; Βάλε θάμνους ή κανα δεντράκι και είσαι έτοιμος. Ψάξε στο google για Leyandii ή Plants for Hedges και θα πάρεις μια ιδέα.

post-7380-131887231993_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι μπάρες ασφαλείας είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση των δικύκλων στους δρόμους των πόλεων, όπου επιτρέπεται η στάθμευση. Η τοποθέτησή τους στα πεζοδρόμια απαιτεί την αδειοδότηση του αρμόδιου Δήμου και για συγκεκριμένους λόγους, π.χ. προστασία των ενοίκων ώστε να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με το δρόμο, για να κλειδώνουν τα δίκυκλα έναντι κινδύνου κλοπής, κ.λ.π. Αν όμως ο χώρος που θέλετε να κλείσετε είναι ιδιόκτητος θεωρώ ότι δεν χρειάζεστε τη σύμφωνη γνώμη καμιάς υπηρεσίας παρά μόνο την απόφαση γενικής συνέλευσης. Για να είστε απόλυτα καλυμένος κάνετε ένα γραπτό ερώτημα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Αν η οικοδομική σας άδεια δείχνει και περίφραξη, και δεν έχει κατασκευαστεί, και εφόσον η πολυκατοικία έχει ρευματοδοτηθεί, δεν μπορείτε να περιφράξετε, παρά μόνον με νέα άδεια. Η ιδέα της φύτευσης ή τοποθέτησης μεγάλων γλαστρών είναι επίσης πολύ καλή και άμεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.