Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καμινάδες τζακιών


gvar0285

Recommended Posts

καμινάδες τζακιών

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

η ερώτηση είναι απλή :

τετραόροφη κατοικία ( 4 οροφοδιαμερίσματα ) με 4 τζάκια στο ίδιο σημείο στον κάθε όροφο και συνεπώς 4 καμινάδες - διπλότοιχη καμινάδα inox - ( η μια δίπλα στην άλλη ) καταλήγουν στην οροφή ( περίπου 1 μέτρο πάνω από την κεκλιμένη στέγη ) . Μπορώ να εγκαταστήσω ενιαίο καπέλο χτιστό ή τέσσερα καπέλα με κωνικές περσίδες ; Υπάρχει περίπτωση αν οι καμινάδες καταλήγουν στο ίδιο ύψος να έχω επιστροφή καυσαερίων από τη μια καμινάδα στην άλλη όταν το ένα τζάκι λειτουργεί και το άλλο όχι ;

Μήπως πρέπει οι τέσσερις καμινάδες να καταλήγουν σε διαφορετικό ύψος ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα εγκιβωτήσεις τις καμινάδες σε μια μεταλλική κατασκεύη η οποία θα είναι

μονολιθική(μπλοκ). Πρέπει να είναι προσβάσιμη για επισκεύη και επίσκεψη των καπνοδόχων.

Επίσης οπωσδήποτε οι απολήξεις των καπνοδόχων να έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους 80cm ή θα τοποθετήσεις σε ολές τις απολήξεις περιστρεφόμενους φυσικούς απαγωγείς(φουρφούρια).

Η λύση ανοξείδωτον διπλών τοιχωμάτων σωληνώσεων που έκανες χρήση είναι η καλύτερη ιδιαίτερα εαν αυτοι διέρχονται από υλικά με χαμηλό συντελεστή ανάφλεξης.

Εύχομαι να σε βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ

επειδή είναι δύσκολο να τοποθετήσω περιστρεφόμενα καπέλα σε κάθε μια ( είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη ) θα πρέπει να καταλήξω στην λύση της υψομετρικής διαφοράς . Όμως η συνολική διαφορά από την πρώτη στην τελευταία θα είναι 2,40 . Μήπως είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ; Θα δουλέψει το σύστημα αν η διαφορά μεταξύ τους είναι 0,50 και η κάθε μια έχει στατικό καπέλο με πολλαπλές κωνικές περσίδες ;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και με 80 cm υψομετρική διαφορά, είναι δυνατόν να υπάρχει αλληλεπίδραση της μίας εστίας με ένα άλλο διαμέρισμα (όπου η εστία θα είναι σβηστή), ειδικά εάν τα κλαπέτα μέσα στην καπνοδόχο δεν κλείνουν καλά. Η αλληλεπιδραση αυτή ΔΕΝ θα συμβαίνει κάθε μέρα φυσικά, αλλά μόνο όταν η ένταση και φορά του ανέμου είναι έτσι ώστε σε σχέση με τις γύρω κατασκευές και τα ανοίγματα που υπάρχουν στο διαμέρισμα του οποίου η εστία είναι σβηστή, δημιουργήσουν κατάλληλα ρεύματα αέρα.

 

Σχετικά με την αντικατάσταση των φορφουριών με στατικά καπέλα, νομίζω κάνουν την ίδια δουλειά. Αλλά όχι με 50 cm. Από 80 και πάνω!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σας παραθέτω το πρόβλημα μου!

Καινούριο διαμέρισμα διώροφης πολυκατοικίας. Το δικό μου στον 1ο. Ανάβουν το τζάκι από τον 2ο και μπαίνει η κάπνα μέσω της καμινάδας από το δικό μου τζάκι στο σπίτι μου!!! Σημειωτέων το ταμπερ το έχω κλειστό! Οι καμινάδες είναι διαφορετικές (το inox) και από ότι λέει ο κατασκευαστής βρίσκονται στο ίδιο τουβληνο περόβλημα και από ότι λέει παρεμβάλλεται ανάμεσα τους διαχωριστικό με τούβλα. Το θέμα είναι ότι όπως και να έχει στην κατάληξη τους στην ταράτσα εφάπτονται και επιπλέον δεν έχουν καμία υψομετρική διαφορά. Τέλος, έχουν διαφορετικά καπέλα αλλά τι να το κανείς αφού εφάπτονται???

Το πρώτο που έκανε ο κατασκευαστής για να το διορθώσει ήταν να κλείσει μια τρυπούλα που υπήρχε στα τούβλα ανάμεσα στις δύο καμινάδες. Όπως ήταν φυσικό δεν άλλαξε τίποτα…. Πιθανόν να σηκώσει πιο πάνω την καμινάδα του από πάνω διαμερίσματος αλλά και πάλι φοβάμαι πως θα μπαίνουν οι καπνοί στην δική μου καμινάδα δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ των καμινάδων καθώς εφάπτονται…¨έχετε καμία ιδέα????

Link to comment
Share on other sites

Αν αναρτήσεις το θέμα σου σε κάθε ενότητα του φόρουμ πιστεύεις ότι θα πάρεις απάντηση πιο γρήγορα; Όχι. Τα μέλη διαβάζουμε τα νέα μηνύματα και αν είναι να απαντήσουμε θα το κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

1) Αν δουλεύει ο αποροφητήρας της κουζίνας και η κουζίνα ειναι ενιαίος χώρος με το σαλόνι , τότε σίγουρα θα σου φέρνει καπνούς απο αλλη καμινάδα .

2) Αν αυτό συμβαίνει και με κλειστό αποροφητήρα , τότε χρειάζεται να γίνει κλιμακωτή κατασκευή στις απολλήξεις των καμινάδων. Αφού εχεις ξεχωριστά καπέλα σημαίνει οτι εχεις χωρο να σηκώσεις τις καμινάδες και να βάλεις πάλι τα καπέλα τους.

3) Επίσης να προσέξεις , αφου η οικοδομή ειναι καινούρια , μήπως υπάρχει καμία ρωγμή απο κακοτεχνία στο χώρο του σαλονιού ή σε αλλο δωμάτιο και σου γεμίσει καπνό την ώρα που κοιμάσαι , ακόμη και απο ομορο τζάκι . Επικίνδυνα σημεία ειναι στα κολεκτέρ , οπου εχουν σπάσει τα τουβλα , δεν τα εχουνν κλείσει καλά και ο καπνός περνάει μεσα απο τις οπές των τούβλων.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς σήκωσε την απόληξη της νότιας καμινάδας κατά 50-70 εκ περίπου πιο ψηλά από την απόληξη της άλλης

Μετά τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατερινα αν υπηρχε επαρκη τροφοδοσια αερα γ την καυση δεν θα χρειαζοταν τιποτα. Ο αερας της οικοδομης εχει περιπου τη ιδια θερμοκρασια-πιεση σ ολα τα διαμερισματα. Θεωρειστε την οικοδομη ολη ενα σπιτι δηλαδη. Μαλλον το δικο σου τζακι δεν το εχεις καψει αρκετα, αλλιως και σβηστα να ηταν ολα μαλλον με τον απορροφητηρα σ και μονο θα σου μυριζε.

Δεν τρελαινεται ο θερμος καπνος του αλλου τζακιου κ αποφασιζει να κατεβει προς τα κατω.. Τραβα η καμιναδα του τζακιου που καιει, δημιοιυργει υποπιεση στην οικοδομη κ ο ευκολοτερος τροπος ειναι να αναπληρωθει απ την δικη σου καμιναδα. Εχοντας ανισουψες τις απολληξεις οπως σου ειπαν παραπανω θα εξισοροπειται η πιεση παλι απ τ δικη σου καμιναδα αλλα με αερα κ οχι καπνο.

Εχει σημασια να ξερουμε γιατι συμβαινει αυτο η το αλλο.

Τ κλαπε δεν γινεται να εφαρμοσουν καλα, θα σφηνωσουν μετα λογω διαστολης.

Ειδικα αν δειτε, ολες μα ολες οι <ενεργειακες> εστιες εχουν κ ενα μικρο ανοιγμα στ κλαπε μονιμα. Ο κυριος λογος (δολιος) ειναι για να μην παγωνει ποτε η καμιναδα και να μην χρειαστει ποτε προθερμανση πριν αναψει το τζακι. Χανει μονιμα δηλαδη θερμιδες απο κει το σπιτι ειτε ανναβει το τζακι ειτε οχι.

Ο νοτιος η ο βορειος αερας κτλ εχουν σχεση με την καθε περιοχη, δεν ειναι κανενας πανελλαδικος κανονας..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.