Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλόκα αγροτών


acnt

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ας κατέβουμε και εμείς στον δρόμο να κλείσουμε όλους τους δρόμους προς τις πολεοδομίες!!!

υπαρχει και κατι καλυτερο.να κλεισουν οι πολεοδομιες.προκειται για ενα κραυγαλεα αποτυχημενο θεσμο.γιατι να μην συζητησουμε εναλακτικες μορφες τους?

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί μου αρέσετε βρε παίδες! Από τη μια ζοχαδιαζόμαστε που ο άλλος σαν ακούσει πως είμαστε μηχανικοί μας αποκαλεί αμέσως ''λαμόγια'' αλλά με την ίδια ευκολία κρίνουμε άλλους επαγγελματίες.

 

Σε αντίθεση με τη ''φάρα'' μας οι πραγματικοί πραγματικοί αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να προασπιστούν το επάγγελμά τους. Σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να στήσει κάποιες καλλιέργειες, να πάρει επιδοτήσεις και να...αμαυρώσει το σύμπαν! Αφήστε λοιπόν τις γενικότητες...

 

Σας θυμίζω (αν και οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούν παντελώς) ότι η απαξία του αγροτικού κόπου (όπως μεταφράζεται στη χρηματική αποτίμηση των κτηνοτροφικών/αγροτικών προϊόντων) ξεκίνησε με την περίφημη αστικοποίηση. Διότι όλα τα κοπάδια που μαζεύονταν στις πόλεις έπρεπε τουλάχιστον να μπορούν να τρώνε φθηνά μιας και δουλεύανε για τρεις κι εξήντα. Και αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

 

Αν λοιπόν μου αναφέρετε σαφείς λόγους για τους οποίους οι εργασίες των μηχανικών ''αξίζουν'' να έχουν νομικώς κατοχυρωμένα ελάχιστα όρια αμοιβών αλλά οι τιμές πώλησης (σε επίπεδο παραγωγής) της ντομάτας και του σιταριού όχι, θα το δω αλλιώς το θέμα. Διότι δεν είναι οι επιδοτήσεις το ''αγκάθι'' αλλά το Αγροτικό Μητρώο (ναι, ναι και αυτό συμπτωματικά αργεί) και το γενικότερο ξεκαθάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι τουλάχιστον αφελές να συζητούμε αν τα αιτήματα των αγροτών είναι δικαία ή όχι. Είναι σαφές πως οι άνθρωποι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους!!!! Ο τρόπος που τα διεκδικούν όμως δυσχεραίνει όλη την χώρα – τους πολίτες , αυτό το γνωρίζουν οι απεργοί και σίγουρα δεν το χαίρονται και αυτοί οι άνθρωποι. Ποιος θέλει να στέκει στις εθνικές οδούς με παγωνιά?

Μήπως να ανοίξουν τους δρόμους και να κλείσουν τις εφορίες???? :P

Link to comment
Share on other sites

Αν λοιπόν μου αναφέρετε σαφείς λόγους για τους οποίους οι εργασίες των μηχανικών ''αξίζουν'' να έχουν νομικώς κατοχυρωμένα ελάχιστα όρια αμοιβών αλλά οι τιμές πώλησης (σε επίπεδο παραγωγής) της ντομάτας και του σιταριού όχι, θα το δω αλλιώς το θέμα.

 

Ώπα! Δεν είπε κανείς να παίρνουν οι αγρότες 3κ60... Ούτε να δουλεύουν τζάμπα.

Άλλο η κατοχύρωση τιμής πώλησης κι άλλο αυτά που λεν οι αγρότες...

 

Αλλά, είναι το μόνο επάγγελμα το οποίο ζητά και ζητά και ζητά....

 

Συγνώμη, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι;

Γιατί να επιδοτούνται με 15000 τον χρόνο;

Γιατί οταν ο καιρός είναι κακός και η παραγωγή μικρή να παίρνουν αποζημίωση;

Ποιό άλλο επάγγελμα χαίρει τόσης υποστήριξης;

 

Το όλο θέμα μου ουμίζει την φράση "is it because I is black?"... Όπως στο αμέρικα έχει γίνει ταμπού το θέμα "African-American" έτσι και στο Ελλάδα είναι ταμπού το θέμα "Αγροτιά".... Και οι 2 ομάδες περάσαν δύσκολα. Και οι δύο ομάδες κάνανε αγώνες, αλλά με συγχωρείτε, πάνε 100 χρόνια από τους αγώνες των αγροτών... Μάλλον θα έπρεπε να έχουν λύσει οι ίδιοι κάποια προβλήματα τους...

 

Όλοι οι κλάδοι έχουν σωματεία. Οι μηχανικοί κατάφεραν με αγώνες να κατοχυρώσουν τις αμοιβές τους... Το ίδιο και οι γιατροι και οι δικηγόροι και πολλοί άλλοι... Οι αγρότες τί κάμουν; Γιατί 30 χρόνια να υπάρχουν εταιρίες συσκευασίας φασολιών και καμία αντίστοιχη αγροτικού συνεταιρισμού; Γιατί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί δεν έκαναν και ένα εμπορικό άνοιγμα ωστε να μας λανσάρουν αυτοί το προϊόν, να κερδίζουν περισσότερα στην πώληση κι εμείς να τρώμε φθηνότερα αφού δεν θα υπήρχε τόσο πολύ ο "μεσάζων";

 

Η απάντηση; Διότι -αν δεν κάνω λάθος σε όσα θα πω- το 1ο mall στην Λάρισα, έγινε από τον αγροτικό συνεταιρισμό! Και τώρα πάει κατά διαόλου...

Link to comment
Share on other sites

agrafiot

Το θεμα ειναι τι γινεται τωρα που η Ε.Ε δεν θα χρειαζεται πλεον το ελληνικο βαμβακι καθως ειναι φθηνοτερο να εισαγει το Αιγυπτιακο (που ειναι στο 1/3 της τιμης και καλυτερης ποιοτητας). Και τι γινεται τωρα που δεν χρειαζεται την ελληνικη πατατα γιατι επισης φερνει την Αιγυπτιακη με 0.02 ανα κιλο. Το ιδιο ισχυει με μια σειρα προιοντων.

Εγω προσωπικα δεν ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω ουτε ευρω. Οταν μια καλλιεργεια δεν βγαινει, ας βρει ο αγροτης την λυση. `Η να διαφοροποιησει την ποιοτητα του προιοντος, `η να αλλαξει τις μεθοδους του, `η να αλλαξει καλλιεργεια, `η τελος να αλλαξει επαγγελμα.

Και εμεις σαν επαγγελματιες το ιδιο θα καναμε.

σοβαρά?ενταξει τοτε θα μας πουν οι αγρότες.ελευθερη παγκοσμιοποιημενη αγορα,αλλα σε ολα.οποτε και ο αγρότης θα επιλεξει αν θελει υπηρεσιες μηχανικου και φυσικά αν θελει υπηρεσιες αιγύπτιου μηχανικου η αλβανου μηχανικου.

και σε τιμες ελευθερου ανταγωνισμου.1000 θελει ο αιγύπτιος μηχανικος ?500 αυτος απο τη ζιμπαμπουε

να δουμε τι επαγγελμα τότε θα κανουν οι ελληνες μηχανικοι.μηπως του γιδοβοσκού?

και μην ξεχναμε κατι.το χρημα ανακυκλωνεται.αν εχει ο αγροτης ολο και κατι θα χτισει...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

αυτη η συζητηση του 2010  θα μπορουσε να εχει   γινει  σημερα..τπτ δεν αλλαξε

 

 

εκτος απο το αλογο...που παραφορτωσαν το καρο...

 

karo-choris-aloga-i-nd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν δώσει το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ στους αγρότες είναι πάρα πολύ πιθανόν το ίδιο να γίνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αν βεβαίως ασκηθεί η κατάλληλη πίεση....

Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτοι όλοι στο τρόπο εκδήλωσης των θέσεων τους και την πληρώνουν οι απλοί πολίτες και επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις και κλείνουν τους δρόμους. Παράλληλα οι Ινδοί και οι Πακιστανοί στοιβάζονται σα κοτόπουλα σε αποθήκες για να δουλέψουν σε αυτούς.

Μήπως θα έπρεπε και εμείς να κλείσουμε το Σύνταγμα αντίστοιχα; :wink:

Πόση σχέση έχεις με τον αγροτικό τομέα;

Ρωτώ, διότι αυτή η βιαστική γενίκευση (λογικό άλμα) ότι οι αγρότες εκμεταλλεύονται πακιστανούς και τους κλείνουν σε αποθήκες είναι στο ελάχιστο γελοία (προκαλεί γέλιο). Αν δεν γελάσει κάποιος, και δει την πρότασή σου σοβαρά, τότε αρχίζει να θεωρεί ότι λειτουργείς εκ της αφέλειας ή εκ του πονηρού...

Προτιμώ την πρώτη εκδοχή, σε κάθε περίπτωση.

 

 

Τε τελευταία χρόνια βέβαια, όσους αγρότες ξέρω από νομό Αττικής-Θήβας δε μπορώ να πω ότι είχαν παράπονο ή λερωμένα χέρια από χώματα...αντίθετα είχαν μάλμπουρο και φραπεδιά.

Τα τελευταία χρόνια η αγροτική παραγωγή δεν γίνεται με την τσάπα, αλλά με κάτι εξωγήινα κατασκευάσματα που ονομάζονται "γεωργικά μηχανήματα". Μεταξύ αυτών το τρακτέρ, η βαμβακοσυλλεκτική, το ραντιστικό κ.ο.κ. Επάνω στο τρακτέρ, την ώρα που οργώνεις, χτυπάς μία φραπεδιά ή ένα malborάκι, όπως κάνει ο Μηχανικός στο γραφείο του την ώρα που σχεδιάζει ένα έργο του δικού του τομέα. Το επιχείρημά σου είναι αντίστοιχο να σε χαρακτηρίσει ένας αγρότης ως λουφαδόρο μηχανικό επειδή δεν έχεις κάλλο στο χέρι από μολύβι ή μελάνι στα αφτιά...

Θέλει λίγη προσοχή και λιγότερη εμπάθεια.

 

Η γεωργία είναι ένας τομέας που έχει τόσες παθογένειες, αλλά και τόσες αρετές, όσες εμφανίζει κάθε άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

 

 

Μήπως θα έπρεπε και εμείς να κλείσουμε το Σύνταγμα αντίστοιχα;

Κάποιοι απο εμάς που αδικούμαστε συστηματικά ως και αντισυνταγματικά, όπως οι Μηχανικοί Τ.Ε. θα έπρεπε να συζητήσουμε σοβαρά μία τέτοια προοπτική.

Edited by stavmanr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.