Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

Δε θυμάμαι τις τιμές τους, πρέπει να τα δω και αυτή τη στιγμή είμαι εκτός έδρας!

Μέσα στο μοντέλο τα βάζεις και αυτά, στη λογική που είναι στημένο όλο το πρόγραμμα.

Καλύτερα όμως να μας πει ο Techscience που τα ξέρει καλύτερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Λύνει σύμμικτες πλάκες, δοκούς και στύλους. Αλλά είναι δύο ξεχωριστά modules με έξτρα χρέωση (1.πλάκες- δοκοί και 2.στύλοι)

 

Κάτσε δε βγαίνει σε 3 εκδόσεις

1. Standard

2. Professional

3. Expert

 

Συμπεριλαμβάνεται σε καμία από αυτές;

Terry , για τη σύγκριση με το Robot δεν έχεις τελείως δίκιο.

Π.χ. για αναβάθμιση από 2009 σε 2010 όντως ζητάνε 1500Ε ενώ σου παρουσιάζουν μόνο τα 700Ε αναβάθμισης , σε υποχρεώνουν να πληρώσεις και την ανύπαρκτη υποστήριξη!!!

Από την άλλη το Scia ακόμη παλεύει να βάλει τους Ευρωκώδικες και συγκεκριμένα το ΕC8 τη στιγμή που το Robot έχει ακόμη και τον EAK (καλά από κώδικες χωρών είναι υπέρπληρέστερο).Σύμμικτα υποστυλώματα το Scia πρέπει να έβαλε μόλις πέρισυ τη στιγμή που το Robot τα έχει χρόνια.Αυτό που με προβληματίζει στο Robot είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη εδώ και 1,5 χρόνο που το αγόρασε η Autodesk (κάποιο βιβλίο,ένα ολοκληρωμένο λυμένο παράδειγμα , σύμμεικτες πλάκες κτλ.)

Επίσης διαπιστώνω βασικές ελλείψεις στο Scia και μου κάνει εντύπωση γιατί έχουν λυθεί μεγάλα έργα με αυτό.

http://www.scia-software.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=214

http://www.scia-software.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=213

http://www.scia-software.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=316

 

Σαφώς πιο οργανωμένο το site της Scia .

Τώρα είδα όλα τα έξτρα.

Link to Revit Structures (esa.21)

Cellular beams (esasd.12.01)

Timber (esatd.01.01)

Aluminium (esaad.01.01)

Composite steel-concrete beams (esascd.01.xx)

Composite steel-concrete columns (esascd.02.xx)

Hollow-core slabs (esacd.06.01)

Scaffolding

High-voltage power masts (esa.16, esasd.10.03)

Water accumulation (esas.30)

 

............Τώρα μου φαίνονται λίγα τα 1.500Ε του Robot

Link to comment
Share on other sites

............Τώρα μου φαίνονται λίγα τα 1.500Ε του Robot

 

 

Τι εννοείς??

 

Το ποστ για τον ΕΚ8 ειναι απο το 2007... Εγω εχω την εντυπωση οτι τον υποστιριζει κανονικα... ΕΑΚ δεν εχει..Αλλα περνάς το φασμα 1 φορα και τελειωσε η υποθεση...

Link to comment
Share on other sites

Terry το δουλεύεις το πρόγραμμα; Aυτό το διάβασα στο wishlist του forum του Scia στα link που παρέθεσα παραπάνω.Η επίσημη απάντηση λέει ότι ακόμα το δουλεύουν για τον ΕC8.Ίσως να μην έχουν όλα τα άρθρα.

Link to comment
Share on other sites

Oχι δεν το χρησιμοποιω...Σε παρουσιαση το ειδα, αλλα μπορω να ρωτησω...Δε νομιζω ομως να μην εχει ΕΚ8...στην παρουσιαση θυμαμαι μου ειχαν πει οτι το υποστηριζει..

Link to comment
Share on other sites

Για δες τα λίγο αναλυτικά terry γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ. Είπα να επενδύσω σε ένα δυνατό λογισμικό. Είμαι μεταξύ Robot και Scia. Στο πρώτο με φοβίζει η Αutodesk. Το δεύτερο φαίνεται (δεν γνωρίζω) πως έχει πολύ καλές δυνατότητες.

Link to comment
Share on other sites

Περίμενε να βγει η έκδοση 2011 του Robot τώρα τον Μάρτιο. Αν είναι πάλι μια από τα ίδια, δηλ. ουσιαστικά καμιά αναβάθμιση, πήγαινε αλλού. Τώρα για τον EC8 που ρωτάτε, πρόγραμμα που αναπτύσεται στην Ευρώπη, αποκλείεται να μην έχει ευροκώδικες. Αυτό είναι στο Βέλγιο μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές του post.

 

Το 2005 ξεκίνησα μια συνεργασία με μια κατασκευαστική εταιρία εκτός πρωτευούσης η οποία ζητούσε μελέτες για κατασκευές μεταλλικές αλλά λίγο "ειδικού" τύπου. Για να μην επεκτείνομαι σε λεπτομέρειες αρκεί να αναφέρω οτι κατασκεύαζει κατοικίες με framing από χάλυβα ελαφρού τύπου.

Μετά από μια έρευνα και δοκιμή ελληνικών λύσεων της εποχής, η οποία ήταν μια αρκετά πικρή εμπειρία για το συγκεκριμένο αντικείμενο, αναζητήθηκε πρόγραμμα εξωτερικού. Μετά από παρουσιάση online (αντιπροσωπία δεν υπήρχε τότε) προχωρήσαμε στην αγορά του SCIA ESA-PT 2006 η οποία ήταν και η πρώτη στην Ελλάδα όπως είχαμε ενημερωθεί τότε στην τιμή των 10.000Ε για τα βασίκα modules. Απο τότε έχούν προστεθεί αρκετά modules μέχρι και την τελευταία έκδοση.

Πράγματι η επιλόγη αποδείχθηκε πολύ καλή μιας και υποστήριζε αυτά που ζητούνταν. Είναι πολύ εύχρηστο και είναι χαρά να δουλεύεις σε αυτό ειδικά σε φορείς με πολλά μέλη όπως αυτές που μοντελοποιούσε η εταιρία. Βέβαια ήθελε και θέλει παραμετροποίηση για Ελληνικά δεδομένα - τεύχη - φάσματα κ.λ.π. αλλά πραγματικά είναι πολύ δυνατό ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ σε μοντελοποίηση και ανάλυση.

 

Μετά τα καλά της υπόθεσης να θέσουμε και τα κακά...

Μπορείς πραγματικά να μοντελοποίησεις και να υπολογίσεις οτιδήποτε αλλά πρέπει να γνωρίζεις τι και πως. Δηλ. αυτοματισμοί υπάρχουν μεν αλλά δεν συγκρίνεται με ελληνικά προγράμματα και βέβαια τα modules για τα έξτρα και τα 'δυνατά σημεία' πληρώνονται αλλά πάλι ότι πληρώνεις παίρνεις.

Και εδώ είναι που θα σταθώ γιατί στην τιμή του κάποια πράγματα θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα. Το σημαντικότερο μείον κατά τη γνώμη μου είναι οτι μέχρι και την τελευταία έκδοση 2009 κάποια πράγματα συνεχίζουν να λείπουν με κυριότερο και κύρια σημασίας το εξής:

 

Ευρωκώδικας 8 δεν περιλαμβάνεται και δεν υποστηρίζεται οπότε τι να την κάνω την υπερσύγχρονη και αναλυτικότατη επίλυση (τάσεις, Μ-Ν διαγράμματα, ρηγματώσεις, τοποθέτηση οπλίσμού σε τυχούσα διατομή και σε οποιαδήποτε θέση εντός αυτής κ.λ.π.); Συνεπώς ξεχάστε ικανοτικούς ελεγχους και q>1,5 το οποίο άντε να το παραβλέψουμε για μεταλλικά αλλά για Ο/Σ;

Έχω επανειλλημένα αναφερθεί σε αυτό στα κεντρικά της εταιρίας από το 2007 αλλά όπως φαίνεται ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την ενσωμάτωσή τους και αυτό γιατί η κεντρική και βόρεια Ευρώπη δεν πολυασχολείται με τέτοια.

Για να λέμε την αλήθεια η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και η ζήτηση για τέτοια προγράμματα δεν δικαιολογεί επένδυσεις μεγάλων κεφαλαίων ακόμα και αν πρόκειται για κρίσημα θέματα τα οποία θα βελτιώσουν ουσιαστικά ένα τόσο ακριβό και καλό πρόγραμμα. Εδώ και λίγο καιρό ενημερώθηκα οτι δουλεύουν πάνω σε αυτό... είδωμεν.

 

Να σημειώσω εδώ οτι η υποστήριξη γίνεται από το Βέλγιο και είναι πολύ καλή και άμεση σε προβλήματα και απορίες για να μην παρεξηγηθώ.

Συνοψίζοντας να πω οτι το πρόγραμμά για τα μεταλλικά σίγουρα αξίζει τα λεφτά του όπως και για τις δυνατότητες ανάλυσης και μοντελοποίησης δύσκολων περιπτώσεων με πολλά υλικά και περίεργους φορείς. Εαν όμως δουλεύεται κυρίως σε μπετά τότε καλό είναι να περιμένετε λίγο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.