Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Δεν υπάρχει το καταστατικό για τα καλοριφέρ στην Πολεοδομία! Τώρα τι κάνουμε;;;


help

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το οτι πρέπει να συμφωνήσετε όλοι είναι αλήθεια. Ακόμα και νέα μελέτη θέρμανσης και δαπανών να γίνει, αν δεν συμφωνήσει ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα κάνετε τίποτα.

Το θέμα είναι μετά από διάλογο να συμφωνήσετε, για το καλό όλων, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις για την λύση του προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση ειναι η εξης :

Γίνετε μελέτη θερμικών απωλειών κλπ με την συμφωνη γνωμη των τριων διαμερισμάτων απο εκει θα προκύψουν καποια αποτελεσματα οσον αφορα την πραγματική απαιτουμενη θερμικη ισχυ του λεβητοστασιου που συνεπαγεται γνωση της καταναλωσης στο μεγιστο φορτιο του κτιριου ,γνωση στο τι σωματα πρεπει να εχει ο κάθε χώρος και τελος κατανομη δαπανων .Απ αυτα θα μπορεσετε να ταυτοποιησετε τα πάντα και σύμφωνα με το κατασταστικο που εχετε ενεργειτε ανάλογα με το τεταρτο μέλος .Γιατι θελετε να περασετε την μελέτη μεσω πολεοδομίας ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι σχετικά με τις θερμίδες στο καταστατικό...Από όσο ξέρω η μηχανολογική μελέτη κατατίθεται στην πολεοδομία...Δεν καταλαβαίνω πού είναι το στραβό σε αυτό...εμένα σωστό μου ακούγεται...

 

Βάλτε αυτονομη θερμανση με ωρομετρητες για να ξέρετε τι καίτε!!!

 

Μα αυτόνομη θέρμανση έχουμε...Αλλά αυτό δεν λύνει το τι σώματα μπορεί να έχει βάλει ο άλλος...

 

Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Μην κάνετε άσκοπες παραθέσεις μηνυμάτων!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Στο στέλεχος της οικ. αδείας φαίνεται αν έχει γίνει μελέτη θέρμανσης καθώς και ο μηχανολόγος μελετητής. Θεωρημένα αντίγραφα της μελέτης έχει και ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας εκτός της πολεοδομίας.

Διαβάστε προσεκτικά την σύσταση και τον κανονισμό. Πρέπει να υπάρχει στον πίνακα και στήλη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

 

Πετάξτε τους ωρομετρητές και βάλτε θερμιδομετρητές. Με τους ωρομετρητές μόνο και χωρίς θερμικές απώλειες ανά διαμέρισμα δεν βγάζετε άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν γίνει νέα μελέτη θα προσαρμόσετε όλοι τα σωματά σας σύμφωνα με την μελέτη? Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσεται ή να αφαιρέσετε κάποιο σώμα ή να βάλεται κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Η λογική λέει ότι πρέπει να υπολογίσετε τις συνολικές θερμίδες των σωμάτων κάθε διαμερίσματος και να προσαρμόσετε ανάλογα τον συντελεστή που χρησιμοποιείται για να βγάλετε το ποσό πληρώνει ο καθένας.

Τώρα αν μπορείτε να συννενοηθείται ή όχι για να γίνει αυτό τι να σου πω..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν βάσει του γνωστού ΠΔ του 1985 για την κατανομή των δαπανών της κεντρικής θέρμανσης, για τις οικοδομές που έχουν άδεια πριν την έκδοση του ισχύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας και όχι το ΠΔ ΕΚΤΟΣ αν δεν καθορίζεται ο τρόπος κατανομής από τον κανονισμό οπότε πρέπει η κατανομή των δαπανών να γίνεται μέσω του ΠΔ.

Αν η οικοδομή είναι μετά από το 85 υποχρεωτικά πας με αυτά που αναφέρονται στο ΠΔ.

 

Πάμε τώρα παρακάτω...ας υποθέσουμε ότι πάμε με το ΠΔ του 85: όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού της επιβάρυνσης, αυτή υπολογίζεται με βάση τα "μορφολογικά" στοιχεία του διαμερίσματος και ΟΧΙ με βάση τα εγκατεστημένα σώματα.

Δηλαδή τα ποσοστά του πίνακα προκύπτουν από τις απώλειες των διαμερισμάτων.

Υποτίθεται ότι τα σώματα που τοποθετούνται "ακολουθούν" τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τη μελέτη θέρμανσης και με αυτή τη λογική (δηλ έτσι πρέπει να γίνεται) διαφοροποιούνται ως προς το μέγεθος τους κατά την επιλογή για τεχνικούς λόγους που δεν κρίνω χρήσιμο να αναφέρω εδώ.

 

Με άλλα λόγια η "εγκατεστημένη ισχύς" των σωμάτων όπως αυτή προκύπτει από τους πίνακες κατασκευαστών των σωμάτων 1) δε συμβαδίζει με την πραγματικά αποδιδόμενη στο χώρο 2) δε συμβαδίζει με αυτό το οποίο χρεώνεσαι ορθά βάσει της νομοθεσίας.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα μας να προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες και τους κατασκευαστές να κάνουμε μελέτη εφαρμογής και να επιλέγουμε εμείς τα σώματα και όχι οι υδραυλικοί ή οι πωλητές και να βγάζουμε και τα αντίστοιχα χιλιοστά στην κατανομή.

 

Επίσης στο ΠΔ ΔΕΝ υπάρχει πρόβλεψη για το τι γίνεται όταν κάποιος έχει τοποθετήσει μεγαλύτερα σώματα από το κανονικό.Δηλαδή άν προκύψει ότι κάποιος έχει τοποθετήσει π.χ. 20% μεγαλύτερα σώματα "από ότι πρέπει" (σκόπιμα τα εισαγωγικά) , δεν υπάρχει νομικά κατοχυρωμένος τρόπος αντιμετώπισης αυτή τη στιγμή ( νομίζω αντιμετωπίζεται στη νέα ΤΟΤΕΕ που ΘΑ εγκριθεί) παρά μόνο το να ξηλώσει τα σώματα που έχει βάλει και να βάλει μικρότερα.

Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολο να τον πείσεις να κάνει κάτι τέτοιο.

Αλλιώς πρέπει να γίνει μια προσαρμογή στην κατανομή κατά την κρίση του συναδέλφου η οποία δεν θα είναι νομικά κατοχυρωμένη και που αν εσείς κάποια στιγμή φαγωθείτε μεταξύ σας μάλλον θα μπερδέψει περισσότερο τα πράγματα.

 

Καταλήγω στο εξής σαν πρόταση που έχω να σου κάνω : Ελέγχει την εγκατάσταση κάποιος συνάδελφος και αν αποφανθεί ότι υπάρχουν σημαντικές στρεβλώσεις στα εγκατεστημένα σώματα, προχωράτε στην εγκατάσταση θερμιδομετρητών με κόστος 200-300 ευρώ ανά ιδιοκτησία, και με αυτόν τον τρόπο τα μεγέθη των σωμάτων πλέον δεν παίζουν ρόλο.

Φτιάχνετε και έναν πίνακα κατανομής δαπανών αν δεν έχετε ή αν ο παλιός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

 

Είναι προφανές ότι αν είναι να βάλεις θερμιδομετρητές δεν σε ενδιαφέρει τι σώματα έχει βάλει ο νέος ιδιοκτήτης επομένως και ο έλεγχος που λέμε να μη γίνει δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Η πολυκατοικία είναι μετά το 1985! Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ΠΔ σίγουρα και δεν έχει πέσει στην υπόληψή μας; Θα το ψάξω να δω αλλά φοβάμαι μήπως και δεν έχουμε...

 

Πάντως αυτό που λέτε για τους θερμιδομετρητές είναι σούπερ...Αλλά εν καιρώ οικονομικής κρίσης άντε να πείσεις 3 άτομα να σπαταλήσουν άλλα 300 ευρώ, επειδή εσύ υποψιάζεσαι...Αλλά θα το προσπαθήσω!!!

 

EDIT: Οι ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΕΣ μπορούν να μπουν σε πολυκατοικία με ΜΟΝΟΣΩΛΗΝΙΟ σύστημα(αυτόνομης θέρμανσης)...???

 

Παρακαλώ μην κάνετε άσκοπη παράθεση όλου του προηγούμενου μηνύματος. avgoust

Link to comment
Share on other sites

Φίλε help οπως βλέπεις οι απόψεις λιγο πολυ εχουν κοινο στοιχείο οτι πρεπει να απευθυνθεις σε κάποιον συναδερφο μηχανολογο .

Επίσης αυτο που διαπιστωνω μετα απο όλη την συζήτηση ειναι οτι θα καταλήξεις στους θερμιδομετρητες τους οποιους θεωρώ μια καλή λύση , όμως θα επιμείνω για τελευταια φορά στο να γίνει μια μελέτη θερμανσης για το κτιριο σας απο την οποια θα προκύψουν βασικα στοιχεία για την πραγματική κατασταση της εγκαταστασης .

Αλλωστε προσεχως θα κριθεί αναγκαιο να το κάνετε δεδομενης της ενεργειακης εξοικονόμησης των κτιρίων .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.