Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Πράσινο κουτί» για όλα τα ακίνητα


Engineer

Recommended Posts

Ας περιμένουμε να δούμε το πώς και αν θα φτάσει μέχρι τη "διαβούλευση" μια τέτοια πρόταση...

Θα ήταν κακό δηλαδή η καταγραφή να γίνεται από κάτι σαν "ορκωτούς μηχανικούς"; Θα ήταν κακό να καταργηθεί κάποια στιγμή η αυθαίρετη δόμηση;

Ίσως ας πούμε μετά την καταγραφή δίνεται η δυνατότητα π.χ. 3 ετών για κατεδάφιση ή αγορά συντελεστή ή ... ή ...

Η είδηση από reporter.gr είναι ότι απλά στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και αυτή η ιδέα, που στο κάτω κάτω δεν είναι καινούρια. Στην είδηση έχει και μια τελευταία παράγραφο που δεν την έχει μεταφέρει στο post #1 o Engineer, ίσως επειδή ούτε αυτή λέει τίποτα καινούριο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μη μου πειτε οτι πιστευετε πως οντως θ αλλαξουν τα πραγματα εδω στην Ελλαδα σχετικα με τις παρανομιες?

Οποιο μετρο και να παρθει παντα θα την βρει την ακρη ο Ελληνας να την κανει την παρανομια του.

 

ΥΓ : Ενημερωτικο σχολιο προς συζητηση...Στην Αυστραλια αν θελει καποιος να βγαλει αδεια οικοδομης πρεπει απαραιτητως στον φακελο να περιεχονται και υπευθυνες δηλωσεις συγκαταθεσης των ιδιοκτητων των ομορων κτισματων!Σκεφτειτε να θεσπιστει κανα τετοιο μετρο και εδω στην Ελλαδα ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν κακό δηλαδή η καταγραφή να γίνεται από κάτι σαν "ορκωτούς μηχανικούς"; Θα ήταν κακό να καταργηθεί κάποια στιγμή η αυθαίρετη δόμηση;

το κακό ειναι να σου βαζουν το διλημα:η τα γραφεις (καρφωνεις) ολα για τις παρανομιες του κτιριου η σου παιρνουμε την αδεια.

απορία:ποιος θα ελεγχει τον ελεγκτή?για να του αφαιρεί την αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουν σπουδαία πράγματα με τέτοια μέτρα.

Όμως και οι απόψεις που διατυπώθηκαν παραπάνω από συναδέλφους δεν νομίζετε ότι είναι λίγο "ρηχές";

Νομίζω ότι αν προχωρήσει κάτι τέτοιο, δεν θα γίνουν ξαφνικά όλοι οι μηχανικοί ελεγκτές! Δηλαδή όπως υπάρχουν συμπολίτες μας που επιλέγουν να γίνουν αστυνομικοί, θα υπάρξουν και συνάδελφοι που θα επιλέξουν να γίνουν ελεγκτές. Αν βέβαια το κάνουν για πλουτισμό - επειδή "αυτή είναι η Ελλάδα", το μέτρο θα αποτύχει - και αυτό είναι το πιθανότερο.

Αλλά ας μην βιαζόμαστε, μια "είδηση" για κάποιες σκέψεις ήταν μόνο. Κάπου διάβασα ότι οι προτάσεις του υπουργείου θα δημοσιοποιηθούν σε 20 μέρες περίπου.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πιστευω οτι δεν υπάρχει κτιριο που να μην εχει καποια αυθαιρεσια .η αυθαιρεσια ειναι μεσα στο DNA του Ελληνα.ισως αυτο πρεπει να ενστωματωνεται στους νομους που βγαινουν.οχι με την ενοια των εξοντωτικων προστιμων.

αλλα ο νομοθετης να νομοθετητει εχοντας υποψιν και αναγνωριζοντας την "ανάγκη"

του Ελληνα να αυθαιρετει.να την προβλεπει δηλαδη στους νομους .δηλαδη αν θελει να βαλει καλυψη 60%,ας βαζει 50%.ετσι και ο ελληνας θα ικανοποιει την "αναγκη" του για αυθαιρεσια και ο νομοθετης θα κανει την δουλεια του.

στο κατω κατω δεν ειναι και κανενα εγκλημα η οικοδομη.να εχει αυτα τα τεραστια εξοντωτικα προστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Το επιτρέπεται τόσο αλλά επιτρέπεται περισσότερο , βλάπτει , διότι στο τέλος πάλι θα γίνει συνήθεια . Η όλη ι δέα είναι να αποτραπεί αυτή η νοοτροπία του Έλληνα , που λες και εσύ εξάλλου .

Link to comment
Share on other sites

πολύ δυσκολα.δεν ξερω,αλλα το συμπερασμα που κατεληξα,μετα απο πολλα ετη εμπειριας και επαφων με αυτο που λεμε Νεοελληνας ειναι οτι αν πης σε καποιον οτι αν ΔΕΝ παρανομησει θα παρει 1000 ευρω ,αλλα αν παρανομησει θα δωσει 1000 ευρω,ε ο συγχρονος Ελληνας θα προτιμησει το δευτερο.δεν ξερω πως,αλλα το θεωρει μαγκια?την βρίσκει?του αρεσει?παντως κτιριο χωρις αυθαιρεσια απλα δεν υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τις εύστοχες παρατηρήσεις του JTB.

 

Οι (καινούργιοι) καρεκλοκένταυροι των υπουργείων που ψάχνουν το εύκολο έσοδο (μέσω της ληστείας των πολιτών και του απαράδεκτου στριμώγματος των μηχανικών αντί των πραγματικών υπευθύνων και φοροδιαφευγόντων) ας μας απαντήσουν:

Πού είναι η ευθύνη του εργολάβου (που χτίζει για να πουλήσει) και του ιδιώτη που είναι ο πραγματικός ωφελούμενος από τις παρανομίες του;

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό οτι τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης κατασκευάζει άλλα από αυτά που λέει η άδεια!Και το χειρότερο είναι οτι ο μηχανικός την πληρώνει που δίνει υπεύθυνη δήλωση για ρεύμα.Το πράσινο κουτί ή δεν θα εφαρμοσθεί ή αυτός που θα κάνει την αυτοψία θα κάνει χρυσές δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

Φιρί φιρί το πάνε τελικά να βγούμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες... Τα κάνανε σκ@τ@, για να τα καθαρίσουν έχουν το θράσος να ζητάνε εξωφρενικές "θυσίες" από το κορόιδα. Ικανό ποσοστό από αυτά τα κορόιδα, όντας τρομοκρατημένο, ίσως προς στιγμήν αποδέχεται τις "θυσίες" γιατί δεν έχει και πολύ μυαλό. Ε βγάλτε το σκασμό επιτέλους και κάντε κράτει με τις ηλίθιες δηλώσεις, "σκέψεις" και "προτάσεις", γιατί εκτός του ότι ακόμα και αυτά τα κορόιδα θα ξυπνήσουν αν παραζοριστούν και προκληθούν κι άλλο, υπάρχει και ένα άλλο επίσης ικανό ποσοστό που δε "μάσησε" ποτέ και ετοιμάζεται να πάρει τα όπλα και να βγει στους δρόμους κατά δικαίων και αδίκων. Γελοίοι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.