Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου εκτός ζώνης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής.

Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο 4 στρέματα.

Χτίζει 200τμ.

Το κτίσμα των 200τμ πρέπει να είναι ενιαίο και να αποτελείται απο 4 διαμερίσματα των 50τμ.

Ο δε υπόλοιπος χώρος των 3800τμ είναι κοινόχρηστος,κοινόκτητος και εξυπηρετεί όλους τους ιδιοκτήτες της οικοδομής.

Άσχετα που εγώ αγοράχω 1 στρέμα ουσιαστικά είμαι συνιδιοκτήτης στα 4 στρέματα και κυριολεκτικά όχι ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ενός στρέματος.

[ Όλα αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο ]

Αυτά για τα εκτός ζώνης.

Ευχαριστώ όλους εσάς που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί λοιπόν δε βοηθάς την κατάσταση με τις γνώσεις σου περί νομοθεσίας;

Εκτός και αν δεν έχεις καμία σχετική γνώση οπότε δεν είσαι σε θέση να κρίνεις τ' άλλα μέλη του forum.

Αν έχεις και δε θέλεις να τις μοιραστείς με άλλους συναδέλφους, (παρεμπιπτόντως είσαι μηχανικός;) τότε ποιος ο λόγος της παρουσίας σου, μόνο να παίρνεις και όχι να δίνεις; :???:

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχναμε βεβαια οτι καποιοι δεν ειχαν δυνατοτητα να διαβασουν τα διαφορα μηνυματα που εχουν γραφτει εδω μεσα λογω Πασχα !!

 

Λοιπον, μιας που γυρισα, βαση της μικρης εμπειριας που εχω στα εκτος σχεδιου, κατα 99% μπορεις να κανεις διασπορα μετα απο εγκριση της ΕΠΑΕ ! Το ψαχνω και εγω να δω τι γινεται. Δυστυχως τωρα προσπαθω να ξεμπλεξω με μια περιπτωση αναδασμου και αγροτικου δρομου, οποτε με το που περασω το συγκεκριμενο γολγοθα θα ψαξω περισσοτερο την περιπτωση διασπορας !! Αυτα τα ολιγα, τα υπολοιπα θα στα πουν οι εμπειροτεροι !!

Link to comment
Share on other sites

Για το θεμα της διασπορας.

Οντως οι ΕΠΑΕ , σχεδον παντα εγκρινουν την διασπορα , εφοσον αυτη επιτρεπεται ομως ,γιατι υπαρχουν και περιοχες που απο ορους δομησης δεν επιτρεπεται. Το -ακρως ελληνικο- προβλημα , ειναι οτι σου δινει η ΕΠΑΕ (δηλ. το κρατος) τη διασπορα , βγαζεις αδεια (2 διοροφες οικιες κλπ) και οταν πας να μεταβιβασεις εχεις προβλημα λογω απαγορευσης καθετης (παλι απο το κρατος).

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό το γήπεδο από ότι καταλαβένω έχει γίνει διασπορά με 4 διαφορετικά κτίσματα 50τμ το κάθε ένα τα οποία θα μεταβιβαστούν εξαδιαιρέτου.

Τα 1000 τμ από μόνα τους δεν είναι άρτια κ οικοδομήσιμα απλά αυτά τα 1000τμ τα πέρνεις εξαδιαρέτου... τα οποία όμως δεν μπορούν να ορισθούν πάνω στο γήπεδο π.χ. με περίφραξη....

τώρα...αν έχεις τοπογραφικό το οποίο δίχνει χωρισμένα τα 4 τμήματα του γηπέδου μάλλον ο μεσίτης αν υπάρχει θα έχει κάνει τα γνωστά τους "κόλπά" όπου σας βάζουν να κάνεται ιδιοτικά συμφωνιτικά που οριοθετούν τις εκτάσεις του κάθε ιδιοκτήτη πάνω στα 4 στρέματα τα οποία όμως συμφωνιτικά δεν έχουν καμία νομικη βάση...

Αν ο μηχανικός έχει βάλει δήλωση για αρτιότητα των 1000τμ είναι τελίως λάθος ούτε μπορούν να γίνουν συμβόλαια με αυτό το τοπογραφικό...γιατί άρτια είναι τα 4στρ.

 

Άρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις το 25% των 4 στρεμάτων εξαδιαιρέτου με οριζόμενο το δικό σου κτίσμα μόνο(όχι οριζόμενο και το τμήμα 1000τμ του όλου γημέδου επειδή αυτό απλά λέγετε σύσταση καθέτου και είναι κάτι που απαγορεύετε στα εκτός σχεδίου)

Link to comment
Share on other sites

παμε τώρα στην αλλη περιπτωση που έχουμε κτίσματα σε μία σχετικά κοντινή απόσταση συνενωμένα με πέργολα ( που "μετράει" στην κάλυψη ) και κανουμε σύσταση οριζοντίου .

Αλλά ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο συζήτησης .

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.