Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για κατασκευή υποδομής Φ/Β πάνελ και οικίσκου


Recommended Posts

Έχω ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και πρέπει να έχει άδεια για υποδομή από οπλισμένο σκυρόδεμα για φωτοβολταϊκά πάνελ. Ακόμη θα έχει ένα οικίσκο (έτοιμο γραφείο) 4,80 τμ και περίφραξη των 1125 τμ από τα 4050 τα οποία αποτελούν το αγροτεμάχιο.

 

Τι διαδικασία θα ακολουθήσω σχετικά με την άδεια και πως θα περιγράψω το έργο κατά τον υπολογισμό της αμοιβής μηχανικού;

 

Από τί στοιχεία προυπολογισμού αποτελείται ο υπολογισμός αμοιβής μηχανικού;

Link to comment
Share on other sites

Η υποδομη αφορά το θεμέλιο πάνω στο οποιο θα ''παταει'' η μεταλλική κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάνελ και θα έχει σύμφωνα με μελέτη διαστάσεις 0,70 μ πλάτος και 0,30 μετρα ύψος και μήκος το μήκος που θα καλύπτουν τα φωτοβολταϊκα πάνελ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου 'χει τύχει αλλά υποθέτω θα υπολογίσεις αμοιβές με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Μελέτες: Σίγουρα αρχιτεκτονική για οτιδηποτε άλλο μάλλον η πολεοδομία θα σου πει (παράδειγμα θέλει στατική η κατασκευή που θα πατάνε τα φωτοβολταϊκά ή είναι έτοιμα από την εταιρεία;)

Link to comment
Share on other sites

Πριν ξεκινησεις οποιαδηποτε μελετη περνα απο την Πολεοδομια που υπαγεται να δεις κατ αρχην αν μπορεις να το κανεις διοτι εγω σε αντιστοιχη περιπτωση πριν απο μερικους μηνες εφαγα πορτα λογω ασαφειας στη χρηση γης. Και στην περιπτωση που επιτρεπεται, η διαδικασια διαφερει αναλογα με το μεγεθος (σε ισχυ) της εγκαταστασης.

 

δες την ΑΠΟΦ. Δ6/Φ1/ΟΙΚ.8295/ ΤΗΣ 19-4/10-5-1995 ΦΕΚ 385 Β'

 

Σχετικη νομοθεσια

 

Ν.2244/94 και Ν.2773/99

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να μην επιτρεπεται απο την χρηση γης της περιοχης?

 

Δεν βρηκα κατι στη νομοθεσια που ετειλες, κατι συγκεκριμενο εννοω.

 

ΑΝ υποθεσουμε οτι επιτρεπεται ποιες μελετες χρειαζονται αφου περιλαμβανει τα θεμελια των μεταλλικων στοιχειων, εναν προκατασκευασμενο οικισκο και περιφραξη μερους του αγροτεμαχιου..

Link to comment
Share on other sites

Thodoris4, να διευκρινησω οτι η νομοθεσια που σου εγραψα ειναι οι δυο γενικοι νομοι για τις ΑΠΕ και την συμπαραγωγη ενεργειας , η δε αποφαση ειναι για το διαδικαστικο μερος . Δεν ρυθμιζουν θεματα χρησεων γης. Η μονη αναφορα σχετικη που υπαρχει σε αυτα ειναι οτι επιτρεπονται σε ολη την επικρατεια. Γι αυτο σου λεω, ρωτα στην Πολεοδομια του εργου.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

ΝΕΟ ΘΕΜΑ

 

Σε μικρή βιοτεχνία θα μπουν 6 ΦΒ πάνελ και 1 ανεμογεννήτρια συνολικής ισχύος 2 kW ώστε να δώσουν ρεύμα επειδή από εκεί δεν περνάει δίκτυο της ΔΕΗ. Είναι δηλαδή ένα μικρό αυτόνομο ΦΒ σύστημα.

 

Έχω τρεις ερωτήσεις.

 

1) Για έργα τέτοιας μικρής κλίμακας απαιτείται άδεια εξαίρεσης από τη ΡΑΕ;

2) Όσον αφορά την οικοδομική άδεια τί γίνεται; Η ανεμογεννήτρια και τα πάνελ θα στηριχθούν πάνω σε τσιμεντένια βάση, ενώ θα τοποθετηθεί και μικρό μεταλλικό ερμάριο για τις μπαταρίες και τον inverter. Ρώτησα σε ΠΕΧΩ και πολεοδομία (Ηράκλειο Κρήτης) αλλά δεν είχαν απάντηση! Πρέπει λέει πρώτα να τους τύχει το έργο (να έρθει η μελέτη του μηχανικού) για να ρωτήσουν την Αθήνα και μετά να μου απαντήσουν.

3) Απαιτείται τροποποίηση της μελέτης περιβ. επιπτώσεων; Είχε κατατεθεί από άλλον μηχανικό η μελέτη για το κτίριο και τα λίγα μηχανήματα της βιοτεχνίας χωρίς να γίνεται αναφορά στα ΦΒ και στην ανεμογεννήτρια.

 

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. :smile:

Χίλια ευχαριστώ το forum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.