Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άνοιγμα νέου παραθύρου


Recommended Posts

1. Η άδεια έχει λήξει, άρα δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία δίχως νέα έγκριση

2. Η συγκεκριμένη όψη (με αυτή τη μορφή 30+χρόνια) έχει παγιωθεί αισθητικά (και αστικά). Η διάνοιξη ανοίγματος θεωρείται επέμβαση στην (κοινόχρηστη) όψη

3. Δεν τίθεται θέμα στατικότητας ή αντισεισμικής συμπεριφοράς. Δεν είναι το μοναδικό άνοιγμα σε επαφή με υποστύλωμα. Αν τελικά κατασκευαστεί, θα πρέπει να μην τραυματιστεί το υποστύλωμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σωστα..."ισως"

αλλά,  το δδ μιλαει για αλλαγη διαστασεων των ανοιγματων και μετατοπιση αυτων, οχι για την "μη κατασκευή" τους.

Και δεν εχει κανεναν λογο ο ερωτών, να μην δοσει βεβαιωση, ούτε να στηνει και να ξεστηνει σκαλωσιες για να κανει ενα παραθυρο  σε εναν μονον όροφο, ασκημαινοντας την  οψη μιας ολοκληρης οικοδομης...

Εγω θα ελεγα να μην κανει τπτπ...ας το γραψει σαν κατ. 3  -ναχαμε να λεγαμε-  κι το βρει η ταυτοτητα στο μελλον  σαν "αλλαγη οψεων" σε βαρος όλης της οικοδομης.

[μεταξυ μας, αν καθησει να  μετρησει καποιος,  πόσα τετοια παραθυρα δεν εχουν γινει ή εχουν αλλαξει "θεση".......και ποσες χιλιαδες ζαρντινιερες που ειχαν   σαπίσει,  εχουν αντικατασταθει απο πλεγματα ή πόσες αλλες οικοδομες εχουν"προσθηκες" στα καγκελα για προστασια των παιδιων...ή πόσα καταστηματα στο ισογειο εχουν αλλαξει τις πόρτες τους...

ή ποσες αλλες παρομοιες "αλλαγες" κι΄αν δεν εχουν γινει....

θα πρεπει  τα επομενα 50 χρονια να μην ασχολουμαστε με τπτ αλλο..]

Καιρος ειναι να σταματησει όλη αυτη η πολεοδομική  παρανοια...

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το κλείσιμο παράθυρου ειναι αυθαίρετη κατασκευή και υπολογίζεται με την παρ. ιστιστ, κατ3. (παραβάσεις κτιριοδομικού - με την λογική ότι έχει υπολογιστεί στον φωτισμό/αερισμό) Αν θυμαμαι καλά το αναφερει και η Εγκ2. Θεμα μεταβίβαση ΔΕΝ υπάρχει. Ειναι στις εξαιρεσεις του αρθ82.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να το ανοίξεις χωρίς κάποια έγκριση εργασιών... κ ας είναι αυθαίρετο. Θα είσαι εκθετικά αυθαίρετος!

Για την επαναφορά αυθαιρέτων...

-Αρθ 106 με υπαγωγή στον 4495 για κατεδάφιση (και 250€ παράβολο), έπειτα έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών (αρθ29) κ τέλος αίτηση υδόμ για έλεγχο (;) - δες το 106,107- .

Στην δήλωση υπαγωγής δεν απαιτείται συναίνεση αφού η αυθαιρεσία υφίσταται από την ανέγερση του κτιρίου και σε όλους τους ορόφους (αν κ δεν αναφερεται ακριβώς σε αυτό η παραγραφος για την μη απαίτηση συναίνεσης... Αν δεν ικανοποιεί αυτό προσπαθείς για την συναίνεση...)

Προσοψη ειναι η όψη προς τον δρόμο και ελεγχεται (οπως όλα άλλωστε) βασει των θεωρημένων σχέδιων της πολεοδομίας κ όχι από οτιδήποτε άλλο.

Στατικότητας θέμα δεν έχεις... Το μεγαλύτερο ειναι το προβλημα της διάνοιξης, αφού αν το άνοιγμα δεν είναι σε εξώστη , πιθανότατα να χρειαστείς ικριώματα, ικα, σαυ/φαυ κλπ

Edited by jbosdas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.