Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητό προστέγασμα εντός πρασιάς


dts71

Recommended Posts

εάν εξαιρέσουμε το 1) που είναι μια ασυναρτησία κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα

 

αναρωτιέμαι εάν κάποια στιγμή έγινε καμμία αναπροσαρμογή των άρθρων και ξέμεινε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημερα

 

Λοιπον εκανα αιτηση στην ΔΟΚΚ για να μου πουν επισημα τι γινεται με την περιπτωση μου και δεν εχουν υποψη τους τα παραπανω σχηματα.

 

Μου ζητησαν να τους πω που ειναι γραμμενα τα παραπανω σχηματα.

 

Επειδη και εγω εχω στα χερια μου μονο μια φωτοτυπια των ιδιων σχηματων χωρις να εχω το αντιστοιχο βιβλιο υπαρχει η δυνατοτητα να μου πειτε ποιο βιβλιο ή κανονισμος αναφερει τα σχηματα αυτα ?

 

Σας ευχαριστω και παλι για το χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

 

Θελω λιγο την βοηθεια σας.

 

Με βαση οσα εχουμε πει παραπανω εκανα αιτηση στην ΔΟΚΚ να εξετασουν αν εχω περιορισμο 1.5μ σε κινητο προστεγασμα (τεντα) στην πρασια μου.

 

Η πολεοδομια της περιοχης μου λεει οτι ειμαι παρανομος στην παραγραφο 1 του κτιριοδομικου κανονισμου αρθρο 17 και η ΔΟΚΚ λεει οτι δεν ειμαι παρανομος στην παραγραφο 1 αλλα στην παραγραφο 3 ! Τους στελνω φωτοτυπια την σελιδα 730 της Δομικης ενημερωσης που δειχνει οτι ο περιορισμος του 1,5μ ειναι για πλαγιες και πισω οψεις και αμφισβητουν την εγκυροτητα του βιβλιου λεγοντας οτι η παραγραφος 3 ειναι και για την προσοψη του κτιριου.

 

Δεν την εχω μπροστα μου την συγκεκριμενη σελιδα να την ανεβασω αν την εχει καποιος προχειρη ας την ανεβασει για να βγαλουμε μια ακρη...

 

Ευχαριστω για το χρονο σας

 

βρηκα και την σελιδα 730

post-33034-13188724126_thumb.jpg

post-33034-131887241271_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα

 

Τελικά δεν έχω βρει άκρη. Όλες οι υπηρεσίες που απευθύνθηκα αδιαφορούν για τα σχήματα και στηρίζονται μόνο στην παράγραφο 1 του άρθρου 17. Το πλάτος του δρόμου στην περίπτωση μου είναι 15μ όποτε θεωρητικά δεν μπορώ να έχω μεγαλύτερη τέντα από 1.5μ εντος της πρασιάς μου.

 

Δεν ξέρω τι να πω ….

 

Αυτό που με αναγκάζουν να κάνω (να κλείσω την τέντα μου στο 1.5μ) δεν καλύπτει το αρχικό σκοπό μιας τέντας. Ικανοποιητική προστασία από ήλιο και βροχή. Είναι και ψηλοτάβανο το σπίτι και δείτε (στην παρακάτω φωτογραφία) το ελάχιστο άνοιγμα της τέντας μου που επιτρέπεται.

 

Προσπαθώ να δω από δω και πέρα πως θα κάνω σκιά στο σπίτι μου !

 

Έχω τρεις ερωτήσεις

 

1. Μέσα στην αυλή μου είναι και η θέση στάθμευσης που έχω. Θα μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να προστατεύω το αυτοκίνητο και ταυτόχρονα να εξασφαλίζω σκιά στο σπίτι μου ? Ότι προτείνεται δεν πρέπει να μπορεί καμία πολεοδομία να αμφισβητήσει την νομιμότητα του.

 

2. Οι ομπρέλες κήπου απαγορεύονται από την πολεοδομία ?

 

3. Ερώτηση που φτάνει στα όρια του γελοίου αλλά θα την κάνω. Αν απλώσω ένα σεντόνι ή ένα πανί και το δέσω πρόχειρα στα κάγκελα της αυλής μου θεωρείται τέντα και υπάγεται σε νόμους και κανονισμούς ?

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

 

Δεν ανεβηκε η φωτογραφια λογω μεγεθους. Την ξαναβαζω.

post-33034-13188724385_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σκιά στο σπίτι κάνε με μερικά σωστά τοποθετημένα, πυκνόφυλλα αειθαλή δέντρα, θα σου προσφέρουν και δροσιά.

 

Φορητά πράγματα εντός πρασιάς επιτρέπονται. (Σημείωση πτυσσόμενο δεν σημαίνει φορητό).

 

Το πανί επιτρέπεται εφόσον δεν είναι μόνιμη κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν βρήκα κάτι ακόμη

 

Πριν όμως σας πω θέλω να μου πείτε πως είναι δυνατόν μια παράγραφος όπως η 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ να είναι λογική και να έχει πρακτική αξία αφού τσουβαλιάζει όλα τα προστεγάσματα να τα κατασκευάζουμε όπως τους εξώστες είτε είναι στο ισόγειο είτε είναι σε όροφο είτε είναι στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο ή στο προκηπιο. Είναι δυνατόν ο κανόνας του 1/10 του δρόμου να εφαρμόζεται είτε το κινητό προστέγασμα είναι πάνω από το πεζοδρόμιο είτε μέσα στο προκήπιο σου ? Στην μια περίπτωση που είσαι πάνω από το πεζοδρόμιο είναι λογικό να έχεις τέτοιους περιορισμούς για πρακτικούς λογούς. Θα γέμιζαν τα δημόσια πεζοδρόμια και δρόμοι με τέντες από πάνω τους. Στην περίπτωση του προκηπιου όμως καλύπτεις ενα μέρος της δικής σου περιουσίας χωρίς να προκαλείς κάποιο πρόβλημα σε δημοσίους χώρους.

 

θα έπρεπε λοιπόν να κοιτάξουμε άρθρα που δεν κάνουν γενική αναφορά σε προστεγάσματα χωρίς να διευκρινίζουν που βρίσκονται αυτά αλλά ειδική αναφορά σε άρθρα που αναφέρουν και το που και το τι. Δηλαδή προστέγασμα στο προκηπιο !

 

Νόμος 1577/85 άρθρο 84 παράγραφος 7δ. Ρίξτε μια μάτια σας παρακαλώ και πείτε μου αν αυτός ο νόμος υπερισχύει της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ.

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Νόμος 1577/85 άρθρο 84 παράγραφος 7δ. Ρίξτε μια μάτια σας παρακαλώ και πείτε μου αν αυτός ο νόμος υπερισχύει της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ.

 

Η παράγραφος 1 του άρθρου 17 είναι του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Ο Νόμος 1577/85 είναι ο ΓΟΚ και έχει 35 άρθρα. Σε ποιό άρθρο 84 αναφέρεστε;

 

... θέλω να μου πείτε πως είναι δυνατόν μια παράγραφος όπως η 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ να είναι λογική και να έχει πρακτική αξία αφού ...

Λογική ή όχι, η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική.

 

Γενικά να παρατηρήσω, ότι τα σχήματα που συνοδεύουν οποιαδήποτε Απόφαση, Νόμο κλπ. είναι διευκρινιστικά και μόνο. Στην περίπτωσή σας η διευκρίνιση αφορά τα στηρίγματα και όχι το πλάτος των προστεγασμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο είναι ο ΓΟΚ του 73 που αναφέρει στο άρθρο 84 παρ 7δ προκηπια και προστέγασμα. Στον ΓΟΚ του 85 όμως δεν έχει πουθενά κάτι τόσο συγκεκριμένο.

 

Το παράλογο είναι ότι αν έχεις μια τέντα στο μπαλκόνι τότε το ύψος της τέντας είναι ένα μέτρο γιατί κατεβαίνει χαμηλά και έτσι προσφέρει σωστή σκίαση και προστασία. Αν είναι η τέντα όμως ειναι στο προκηπιο στο ισόγειο το ύψος της τέντας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 2μ γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να μπαίνεις στο σπίτι σου όρθιος ! Αν τηρήσω την έξοχη του 1.5μ και κατέβει η τέντα σε ύψος 1μ μέσα στο προκηπιο μου πως θα μπαίνω στο σπίτι μου ? έρποντας ?

 

Επίσης στον ορισμό προστεγάσματα λέει ξεκάθαρα ότι δεν είναι και δεν χρησιμοποιούνται ως εξώστες ! Πως η παράγραφος 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ σε παραπέμπει σε άρθρο που λέει ότι κατασκευάζονται με τις ίδιες προδιαγραφές εξώστες και προστεγάσματα ?

 

Και αν όλα τα παραπάνω έχουν μια λογική όταν το προστέγασμα είναι σε όροφο ή πάνω από το πεζοδρόμιο πως ξεχνάνε να διευκρινίσουν ότι στο προκηπιο είναι άλλες οι συνθήκες και δεν μπορεί με τίποτα να είναι υλοποιήσιμο κάτι τέτοιο ?

 

Για αυτό λέω ότι Ο ΓΟΚ του 73 προέβλεπε σαν ειδική περίπτωση τα προστεγάσματα στο προκηπιο και ορίζει ως μεγίστη προεξοχή τα 3μ και όχι τον γενικό κανόνα 1/10 πλάτος δρόμου ή 2μ μέγιστο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.