Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικός λογαριασμός για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους


terry

Recommended Posts

Αυτοί που αρπάνε το φαγητό από το τραπέζι κηρύττουν λιτότητα.Αυτοί που

 

παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.

 

Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα έρθουν.

 

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

 

Πόσο επίκαιρος και προφητικός, ε;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διαλύσανε τη χώρα οι μπαμπάδες και οι γιοί προσπαθούν να την ξαναφτιάξουν...για γέλιο και για ξύλο είναι όλοι τους.

Τελικά η Ελλάδα ούτε χώρα για διακοπές είναι...

 

Πατέρα κάτσε φρόνιμα

http://www.youtube.com/watch?v=nDTM63KEhnY

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα αυτού του λογαρισμού είναι το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια, αν το δεις από την αστεία πλευρά του θέματος. Αν το δεις από την σοβαρή είναι τουλάχιστον γελοίο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εμπνευστές του. Μα πόσο κάφρους μας θεωρούν επιτέλους? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ. Στην Ιαπωνία υπάρχει το χαρακίρι

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κάποιοι έχουν καταχρασθεί δημόσιο χρήμα κατ' εξακολούθηση και βρίσκονται ακόμη στη θέση τους. Τόόόσο τυφλή και κουφή είναι πλέον η δικαιοσύνη ;

 

Και τολμούν τα αρχιλαμόγια να μας λένε για δημόσιο χρέος ; Τολμούν και μιλάνε για άδεια ταμεία ;

Link to comment
Share on other sites

Θεμέλιος λίθος στις σύγχρονες δημοκρατίες ο διαχωρισμός των τριών θεσμοθετημένων εξουσιών, νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής. Όταν οι άλλες 2 διορίζονται από την νομοθετική, απλά δεν υφίσταται ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, ούτε και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και στην ουσία μιλάμε για εκφυλισμένη δημοκρατία...

Link to comment
Share on other sites

qmd σύμφωνοι. Να διαχωριστούν οι εξουσίες (μάλιστα προχθές έγιναν οι ανεξάρτητες αρχαιρεσίες των δικαστικών). Ποιός θα μας φυλάξει όμως από τους φύλακες; Πόσες αποφάσεις δικαστηρίων έχεις δει που είναι καταφανώς λάθος-ειδικά σε θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων μας; Δεν αρκούν μόνο οι διαχωρισμοί. Ο κάθε ένας που κατέχει θέση εξουσίας πρέπει να είναι τίμιος, να έχει γνώσεις - φιλότιμο - όρεξη για δουλειά και αποφασιστικότητα. Διάλεξε ποιό από όλα αυτά απουσιάζει από την δικαστική και νομοθετική εξουσία.

 

Ποιό είναι το clu των ημερών; Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάσει να προσλάβει ανεξάρτητες εταιρίες (ορκωτών λογιστών μάλλον) για να ελέγξει την φοροδιαφυγή και για να εισπράξει τις οφειλές! Δηλαδή και θα πληρώνουμε τόσους εφοριακούς και την δουλειά τους θα την κάνουν εργολάβοι. Μετά περιμένει ο Πετσάλνικος να δώσουμε έστω και ένα ευρώ στο ταμείο για το χρέος! Ρε ουστ!

Link to comment
Share on other sites

cna ο διαχωρισμός των εξουσιών ως ιδέα, στη βάση του εμπεριέχει τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και κατά κάποιο τρόπο βάζει στο παιχνίδι τον πλουραλισμό προσώπων / ενεργειών με ανεξάρτητα συμφέροντα / αρμοδιότητες κλπ, ο καθένας δλδ ελέγχει τους άλλους. Κάτι ανάλογο με τις πολυκομματικές κυβερνήσεις σε επίπεδο διακυβέρνησης. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαμε ακόμη βασιλεία με ένα άρχοντα κυρίαρχο και χωρίς σύνταγμα, και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

 

Και όταν όλα αυτά τα 300 λαμόγια βλέπουν ότι δεν χαμπαριάζει ο Έλληνας τότε

 

συνεχίζουν και θα συνεχίζουν. Ο Έλληνας έχει μια ευκαιρία κάθε τέσσερα περίπου χρόνια να στείλει ένα μήνυμα στο σύστημα.

 

Αυτή η ευκαιρία μένει πάντα ανεκμετάλλευτη.

 

Και φυσικά το σύστημα έχει όλους εκείνους τους τρόπους να αυτοπροστατεύεται και να αυτοσυντηρείται , είτε τους λένε συμβασιούχους είτε διορισμούς από τα παράθυρα.

 

Η δικαιοσύνη διαπλεκόμενη με το πολιτικό σύστημα δεν έχει παρά να το εξυπηρετεί και να το προστατεύει.

 

Οπότε δεν μας μένει παρά να στηρίξουμε το σύστημά τους και να πάμε και να βάλουμε όλοι μας λεφτά σ’αυτό το ταμείο γιατί όπως θα είδατε και από τις δηλώσεις του προέδρου της βουλής, υπάρχουν πρώην βουλευτές που ζουν με δανεικά. (η δήλωση είναι πραγματική).

 

Έτσι και αλλιώς ως μηχανικοί οι οποίοι δεν είμαστε ποτέ άνεργοι ( όπως λέει ο ΟΑΕΔ και το ΤΣΜΕΔΕ) έχουμε λεφτά να συνεισφέρουμε.

 

Αφού δεν τους πετάμε στην θάλασσα να τους πνίξουμε τότε πρέπει να τους ανεχτούμε και να υπακούσουμε στις επιλογές του αφέντη.

 

Αφιερωμένο σε όλους ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από 30+ χρόνια και είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

 

Link to comment
Share on other sites

μα απο τι στιγμη που εδω και 30 χρονια ο ελληνικος λαος ψηφιζει σε ποσοστο πανω απο 80% αυτους που τον πηδανε, σημαινει οτι του αρεσει...οποτε τι το συζηταμε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.