Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

50 δισ.€ χωρίς ανταλλάγματα δεν δίνει κανένας πάντως... that's for sure.

 

Σταθερο επιτοκιο 4% ισως... (Βεβαια ποση ειναι κ η αξιοπιστια του αρθρου...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε.

Νομίζω ότι η παρέμβαση των προέδρων των επιστημονικών φορέων της Χώρας όπου πρωτοστατεί και το ΤΕΕ δεν είναι χωρίς σημασία και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Χώρα. Αρκεί να συνεχιστεί και να εμβαθύνει. Δείτε στο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/dt/2010/20100420koinhDiakhrykshTvn epistimonikwnForevn.doc

 

Πάντως πρέπει τουλάχιστον εμείς οι μηχανικοί να ξεκαθαρίσουμε ότι για να αλλάξει η πορεία της Χώρας με τις λιγότερες απώλειες θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που να λέει τι ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες θα παράγουμε. Δηλαδή πως θα αλλάξει ο συντελεστής χρέη/ΑΕΠ με επέμβαση στον παρανομαστή. Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο τουλαχιστον 10ετίας και κλαδικές πολιτικές σε τομείς που η Χώρα είναι ή μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, όπως λέει και το ΤΕΕ.

Αυτό όμως αντίκειται στη λογική του νεοφιλελευθερισμού που λέει ότι όλα τα ρυθμίζουν οι αγορές.

Αν τα βάλετε κάτω δεν υπάρχει λύση με επεμβάσεις μόνο στον αριθμητή, δηλαδή μόνο με μείωση εξόδων.

Για να καταφέρουμε σε 3 χρόνια να έχουμε αποδεκτή σχέση χρέους/ΑΕΠ, μετά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και με επιτόκιο 5% θα πρέπει η χώρα να έχει αύξηση ΑΕΠ 4% περίπου. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αντίθετα θα έχουμε ύφεση, είναι σίγουρο ότι πάμε για τραγικά μέτρα.

Άρα θα πρέπει να επιμείνουμε να δοθεί προσοχή στο ΑΕΠ. Ανάπτυξη με απασχόληση, με βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα όχι με μειώσεις μισθών αλλά με ποιότητα και νέες τεχνολογίες, δηλαδή με αξιοποίηση των επιστημόνων. Αμήν..

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να διώξουμε όλα τα κοπρόσκυλα που ρήμαξαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

 

Εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των πατρώνων τους και όχι του ελληνικού λαού.

 

Αναρωτιέται κανείς;

Link to comment
Share on other sites

kasvan, φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να διώξουμε τα κοπρόσκυλα. Δεν μπορούμε γιατί λίγο από την ιδιότητα του κοπρόσκυλου βρίσκεται στον καθένα μας. Σε άλλον λίγο, και σε άλλον πολύ. Η ιδιότητα του κοπρόσκυλου είναι υπαρκτή και πρέπει να την αποδεχτούμε ως αναπόφευκτη. Πιστεύω ότι και ο τιμιότερος Ελληνας εάν ήταν υπουργός (ή και πρωθυπουργός) οποιασδήποτε κυβέρνησης μετά την μεταπολίτευση, δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα.

 

Είναι το σύστημα.

Το να μην επιβραβεύεται (αλλά να τιμωρείται) η ιδιότητα του κοπρόσκυλου, είναι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε.

 

Οταν θα δω:

 

1. τους φοιτητές μιας σχολής να σταματήσουν να κάνουν σκονάκια, αλλά να καταγγέλουν (ή αν θέλετε, να καρφώνουν) αυτόν που με δόλο περνά τις εξετάσεις

2. τους καθηγητές μιας σχολής να διδάσκουν πράγματα χρήσιμα στους φοιτητές και όχι να προσπαθούν να καλύψουν την αδυναμία τους βυθισμένοι σε θεωρίες επί θεωριών

3. τους οδηγούς των αυτοκινήτων να οδηγούν με τρόπο που να μην σκοτώνονται 2000 νεκροί ανά έτος

4. τους αστυνομικούς να γράφουν κλήσεις για κάθε παράπτωμα που συμβαίνει μπροστά τους , και όχι μόνο όταν πάρουν εντολή (από την υπηρεσία τους) να "βγούν για να γράψουν"

5. τους ελέγχοντες των καθηγητών και αστυνομικών (που κατά μία έννοια, είναι οι φοιτητές και οι οδηγοί) να μην επαναστατούν εναντίον της αυστηρότητας.

 

τότε θα αρχίσω να πσιτεύω ότι ίσως αυτό που βλέπω είναι το "φώς στο τούνελ".

Link to comment
Share on other sites

Ναι μεν αλλά δεν είναι όλοι πια σ' αυτή τη χώρα διεφθαρμένοι και μέλη κομματικών στρατών.

 

Και αν ξυπνήσουν;

Link to comment
Share on other sites

Ξύπνιοι είναι , αλλά δεν είναι ομάδα , ώστε να έχουν δύναμη .

 

Οσο γιά τον κύριο Τριάντη , καλά μας τα λέει αλλά ξεχνάει να κοιτάξει και λίγο αριστερότερα να δεί τον κορμοράνο που λέει σε όλα όχι , αλλά ταυτόχρονα έχει βάλει τους δικούς σε πολλές θέσεις εξουσίας , σαν αντιπαροχή γιά την πολιτική στήριξη που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια , να δεί τους εκτός τόπου και χρόνου που ενώ κατέχουν αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις και αδιαφανή χρηματοδότηση , χρησιμοποιούν τα μηδέποτε εργασθέντα επαγγελματικά στελέχη τους γιά να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο .

 

Αν το πρόβλημα λυνόταν από τον υπάρχοντα πολιτικό κόσμο , θα είχε ήδη λυθεί .

 

Αλλά όλοι βλάπτουν την Συρία εξ ίσου .

Link to comment
Share on other sites

Ελλάδα 2025.

 

15 χρόνια έχουν περάσει από τον ερχομό του ΔΝΤ στην Ελλάδα και αυτό είναι ακόμη εδώ.

 

Το χρέος είναι αισίως στο 35.000% του ΑΕΠ και το έλλειμμα πλησιάζει στο 85.000% του προϋπολογισμού του έτους 2024.

 

Ανακοινώνονται νέα, σούπερ-υπέρ-αποδοτικά μέτρα, όπως: φτέρνισμα=1850€ και κατάργηση και του 3ου μισθού με σκοπό να περιοριστούν χρέος και έλλειμμα καθώς οι αγορές πλέον δεν έχουν καμία διάθεση να μας δανείσουν μιας και τα spreads οριακά χθες, 26 Απριλίου 2025, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 1*10^15 μονάδες βάσης.

 

Το έλλειμμα και το χρέος πραγματικά τα 2 τελευταία χρόνια, 2023 & 2024, είχαν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο μετά το τεράστιο λάθος των τεχνοκρατών του ΔΝΤ το 2022 να μας κόψουν τον κώλο, στερώντας στο κράτος μεγάλα ποσά εσόδων από τη φορολόγηση του χεσίματος που είχε επιβληθεί από το 2014.

 

Τι συνέβη και τελικά το ΔΝΤ απέτυχε? Και γιατί το ΔΝΤ είναι ακόμη εδώ?

 

Το ΔΝΤ απέτυχε γιατί ήδη από το 2011 παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα λαδώματος και διαφθοράς των "τεχνοκρατών" του κλιμακίου στην Ελλάδα.

 

Το 2012 είχε ήδη μπει το κλιμάκιο στην 1η θέση της διαφθοράς. 2 χρόνια παραμονής εδώ ήταν αρκετά για να αρχίσουν να απαιτούν "γρηγορόσημο"

 

Το 2013 που έληγε η παρουσία του στην Ελλάδα (ήταν με erasmus σε πρόγραμμα μαθητείας, το γνωστό stage) έπειτα από μια διαρκή απεργία των "τεχνοκρατών" του, αυτοί διεκδίκησαν και πέτυχαν την μονιμοποίηση τους με την αιτιολογία ότι καλύπτουν πλέον "πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

 

Ο λαός επίσης το είχε πλέον συνηθίσει (το σύνδρομο της Στοκχόλμης) και δεν ήθελε να φύγει

 

Υ.Γ. Δυστυχώς εγιωργεύσαμεν

Link to comment
Share on other sites

έλεος πλέον με το εν λόγω άσμα, μας τα έχουν πρήξει.

 

δεν πάει και ο μηλιώκας να κάνει καμιά δουλειά π.χ. να βόσκει βουβάλες, να βοηθήσει και το αεπ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.