Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Τελικα τα πραγματα ειναι τοσο σοβαρα οσο τα περιγραφει το κατωτερω αρθρο?

http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/10607.html

το οποιο ουτε λιγο ουτε πολυ μας λεει να καταφυγουμε στο ΔΝΤ.

Βεβαίως, το ΔΝΤ θα απαιτήσει τη μείωση του δημόσιου τομέα. Και τον εξορθολογισμό στη λειτουργία του. Και ίσως και απολύσεις αρκετών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό βεβαίως είναι τραγικό, αλλά υπάρχει άλλη λύση; Ούτως ή άλλως, ακόμη και εάν δεν προσφύγετε στο ΔΝΤ, ο δημόσιος τομέας θα καταρρεύσει από μόνος του. Είναι ανάγκη να προσπαθούμε -μάταια βεβαίως- να σώσουμε κάτι το αντιπαραγωγικό και άρρωστο, παρασύροντας μαζί του και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας; Και στο κάτω - κάτω, τί φταίνε τα εκατομμύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα -όπου εργάζονται με δυσμενέστερες συνθήκες και λιγότερα δικαιώματα- να υποφέρουν για τη διατήρηση των προνομίων, της μακροβιότητας και της μακαριότητας του δημόσιου τομέα;

Θα ηθελα την γνωμη των συναδελφων μια που τα πραγματα παρουσιαζοντε τοσο τραγικα απο εναν γνωστο και εγκυρο οικονομολογο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

καλά, σοβαρή ήταν και η " επιδημία" της γρίππης σύμφωνα με γνωστούς επιστήμονες, τελικά όμως αποδείχθηκε μούφα. Τα πράγματα είναι σοβαρά και αυτός είναι ένας λόγος για να ΜΗΝ πάμε στο ΔΝΤ.Είναι γνωστό το τι κάνει στις χώρες που "βοηθάει".

Link to comment
Share on other sites

Και προσέξτε! Επαναλαμβάνω ότι, τα 13 δισεκατομμύρια που κατά το 2010 χρεώνεται παραπάνω η χώρα, δεν έχουν σχέση με το κεφάλαιο. Ούτε καν με τους τόκους. Είναι το τμήμα των τόκων που οφείλεται στην άνοδο των spreads! Το ποσό είναι ασύλληπτα υψηλό για να το κατανοήσουμε εύκολα...

 

Συναδελφε τα πραγματα παρουσιαζοντε πολυ σοβαρα,και ελικρινα δεν ξερω ,γιαυτο εβαλα το θεμα ,να δουμε και τις γνωμες των αλλων.

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι σοβαρά εγώ το πιστεύω ακράδαντα. Είναι απλό , δεν έχουμε χρήμα να πληρώσουμε μισθούς , συντάξεις, εισφορές δεν υπάρχει σάλιο, τι ψάχνουμε να βρούμε.

 

Μία λύση είναι να απολύσουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να απελάσουμε (ή κάτι άλλο) όλους τους συνταξιούχους και να την γλυτώσουμε προσωρινά πάλι.

Είναι αστείο πάντως πως οι "δημοσιογράφοι" παρουσιάζουν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνο. Τίποτε άλλο δεν μας φταίει μόνο τα "προνόμια¨του δημόσιου τομέα. Το "διαίρει και βασίλευε" σε όλο του το μεγαλείο. Ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον δημοσίων, αυτοί εναντίον των αγροτών όλοι μαζί εναντίον μηχανικών -δικηγόρων -γιατρών.

Ας απολύσει λοιπόν όπως λέγεται 200.000 - 300.000 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα. Όχι ότι δεν είναι υπαρκτό το πρόβλημα, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα παρεξηγηθώ και πάλι, αλλά δεν είναι το μόνο να επικεντρωθούμε ΜΟΝΟ εκεί. Δεν φτάνει μόνο αυτό και είναι και κοινωνικά άδικο. Και με όλες αυτές τις ρεμούλες και λαμογιές που γίνονται προτιμώ να βρούνε αυτά τα κλεμμένα πρώτα και μετά αν δεν μας φτάνουν τα λεφτά ας απολύσουν και 300.000 κόσμο. Αλλά να δω κάποιον να προσπαθεί να κάνει κάτι.

 

Όταν η χώρα παράγει ένα και εισάγει έξι ΟΤΙ και να κάνουμε σταδιακά θα χρεοκοπήσουμε μα σε ένα μα σε τριάντα χρόνια. Έχουμε σταματήσει να παράγουμε τα ΠΑΝΤΑ σε αυτή την χώρα. Κάποτε είχαμε παραγωγή πατάτας και ντομάτας τώρα ακόμα και αυτά τα εισάγουμε. Σε λίγο θα αρχίσουμε να εισάγουμε και λάδι από Ισπανία και δεν θα παράγουμε απολύτως τίποτα. Σε αυτό έπαιξε και ρόλο του το "Ευρώ" και η ευρωζώνη βέβαια.

 

Το κακό μας το κεφάλι φταίει. Ναι μεν κάποιοι παίζουν παιχνίδια, κάποιοι κερδοσκοπούν ΑΛΛΑ και εμείς τους αφήνουμε. Η δίκη μας κυβέρνηση πήγε στους Αμερικάνους τραπεζίτες και με την "δημιουργική λογιστική¨ και με τα λοιπά "νόμιμα άρα ηθικά" κόλπα μπήκαμε στην ευρωζώνη και τότε πανηγυρίζαμε (και εγώ μαζί).

 

Εμείς έχουμε αφήσει ΟΛΕΣ τις ευκαιρίες ως χώρα να μας φύγουν. Ότι χρηματοδότηση πήραμε για ανάπτυξη την φάγαμε στα μπουζούκια της εθνικής οδού και έγιναν κάποιο πλούσιοι (ή νομίζουν ότι έγιναν), έχει γεμίσει η χώρα Cayenne.

 

Για το ΔΝΤ εγώ νομίζω ότι είναι απλώς ένα αρπακτικό. Όποια χώρα είναι έτοιμη να "πεθάνει" (χρεοκοπήσει), πέφτει και την "τρώει". Δανείζοντας την με άθλιους όρους, επιβάλει μέτρα που ΠΑΝΤΑ εξαθλιώνουν και εξαγριώνουν του μισθωτούς - εργαζόμενους - μικρομεσαίους, με τελικό σκοπό ΟΛΕΣ οι δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ-ΟΣΕ κτλ) καθώς και ΟΛΕΣ οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να ξεπουληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά απεμπολείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα. Δεν θα κυβερνάμε εμείς την Ελλάδα αλλά οι τράπεζες. Ίσως να έχουμε να φάμε δεν λέω, αλλά τι να πω είναι καλύτερο αυτό ?

 

Και να κάνω και μια πρόταση με το μικρό μου το μυαλό.

 

Σίγουρα τα πρώτα χρόνια χρειάζονται σκληρά μέτρα για να κλείσουμε τις "τρύπες". Μείωση μισθών στον Δημόσιο Τομέα και μάζεμα φόρων. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο αρχικά αν δεν θέλουμε να δανειζόμαστε σαν τρελοί. Έχουμε ανάγκη αυτοί την στιγμή από "μετρητά" δεν θα τα βρούμε με ανάπτυξη αλλά δυστυχώς με φόρους. ΟΜΩΣ φόρους όσο το δυνατόν ποιο δίκαιους, ναι μεν κόψε από τον Δ.Υ. 20% του μισθού μάζεψε και από τον γιατρό - μηχανικό - ταξιτζή - δικηγόρο κτλ. Περιόρισε όσο μπορείς την φοροδιαφυγή . Αρχικά λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις δεν είναι οργανωμένο το δημόσιο. Τιμώρησε μερικούς παραδειγματικά, και Δ.Υ. που δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους και ελεύθερους επαγγελματίες - μικρομεσαίους - μεγαλομεσαίους που φοροδιαφεύγουν. Να αρχίσει να φαίνεται μια αλλαγή νοοτροπία. Κύριοι όποιος δεν είναι εντάξει θα του κόβουμε τον κ****.

1. Γενικότερο συμμάζεμα του δημόσιου τομέα (με την λογική να αποφύγω της απολύσεις).

Μηχανοργάνωση και τήρηση αρχείων σε ψηφιακή μορφή ΠΑΝΤΟΥ να μπορούν να διασταυρώνονται στοιχεία για τα πάντα.

Μην σου πω γράψε όλη την νομοθεσία από την αρχή. Άντε κράτα το ποινικό δίκαιο και όλα τα άλλα από την αρχή.

Ανακατανομή προσωπικού όπου χρειάζεται, ΟΧΙ Υπηρεσίες να υπολειτουργούν με έλλειψη προσωπικού (νοσοκομεία κτλ) και άλλες να έχουν 50 τεμπέληδες να κάθονται. Κλείσιμο των Υπηρεσιών που δεν έχουν καν αντικείμενο και απλώς κάποιο εισπράττουν μισθό, Στους εργαζομένους αυτούς , ιδίως όσοι είναι πτυχιούχοι, ας τους κάνει μερικά σεμινάρια και ας του βγάλει έξω για ελέγχους. Οποίος δεν θέλει από εκεί και πέρα απόλυση. Αφού τους έχουμε και τους πληρώνουμε ας ελέγχουμε μέχρι και τον κουλουρά στον Σύνταγμα αν κόβει αποδείξεις. Μέτα από έξι μήνες λοιπόν θα αρχίσεις να μαζεύεις ακόμα περισσότερα έσοδα, όποιος κάθεται βγάλτον έξω να βγάζει το μισθό του. Ελεχγούς παντού ακόμα και στα δημόσια ουρητήρια αν αποδίδεται ο Φ.Π.Α.

"Πόθεν Έσχες" σε όλους τους πολιτικούς - Δ.Υ. κτλ.

Όταν κάποιος πιάνεται , γιατί αρκετές φορές πιάνουμε κόσμο, να ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ παραδειγματικά, όχι ΕΔΕ και εντάξει είμαστε μωρέ.

Μην κλείσεις φυλακή κανέναν , απλώς ΔΗΜΕΥΣΗ περιούσιων και βάλτον να δουλεύει τσάμπα, ως κηπουρό στον Εθνικό Κήπο. Άμα δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει από την χωρά ένα χαμόγια λιγότερο.

Στόχος να δημιουργήσεις ένα ευέλικτο δημόσιο με λιγότερη γραφειοκρατία, αλλά με περισσότερους ελέγχους. Ελάτε κύριοι επιχειρηματίες να κάνετε επένδυσής. Θα έχετε τις απαιτούμενες άδειες σε δύο - τρεις ημέρες ΑΛΛΑ μετά θα ξέρετε ότι θα έχετε τρελούς έλεγχους αν εφαρμόζονται οι νόμοι για ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και απόλυτη συμμόρφωση με τους νόμους. Θα αποδίδεται ΦΠΑ δεν θα τον βάζετε στην τσέπη, γιατί αν δεν τον αποδίδετε και σας πιάσουμε και θα φάτε πρόστιμα 100Χ και όχι φιλικό χτύπημα στην πλάτη όπως τώρα.

 

2. Κάποιες "χοντρές" μ****** τις χώρας να διορθωθούν. Π.χ. τα φάρμακα, η πιο ακριβή χώρα σε όλο τον κόσμο και στα ταμεία απόλυτη ασυδοσία. Η μηχανοργάνωση θα βοηθήσει εδώ , και βέβαια τα υψηλά πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Καύσιμά , ΠΙΑΣΤΕ επιτέλους όλο το κύκλωμα με τα λαθραία, ΞΕΡΟΥΜΕ όλοι πως διακινούνται ΠΙΑΣΤΕ τους και χώστε ατελείωτα πρόστιμα. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να δω κανέναν φυλακή να πληρώνουν πρόστιμα θέλω !

Άνοιξε τα κλειστά επαγγέλματα, να μην είναι οι άδειες ταξί επένδυση πλέον, συμβολαιογράφοι - μεσίτες κτλ

 

3. Ρεμούλες - κλοπές - κουμπάροι κτλ εννοείται κομμένα. Και οι προσλήψεις και τα ρουσφέτια. Έκανες ρουσφέτι βουλευτή μου και πιάστηκες ? Εκπίπτεις κατευθείαν από το αξίωμα και χάνεις όλα τα προνομία σου - συντάξεις οτιδήποτε. Τα "πήρες" κύριε με. ΔΕΝ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ , σου δημεύουμε την περιουσία και θα κάνεις κοινωνικό εργασία ΔΩΡΕΑΝ στον Δήμο Αθηναίων για δέκα χρόνια, θα βρούμε κάτι να κάνεις μην ανησυχείς.

 

4. Αυστηρότατη έλεγχοι σε έργα - προμήθειες του Δημοσίου. Το καθεστώς τώρα είναι ο ελεγκτής να είναι και ελεγχόμενος, ίσως όχι του εαυτού του αλλά του διπλανού του. Πως να λειτουργήσει έτσι το σύστημα ? Πόσο αυστηρός να είσαι με αυτόν που ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΕΙΝΟΣ Σαφώς είναι προβληματικό. Εκατό χιλιάδες νόμοι και τελικά όλοι εφαρμόζονται όπως μας βολεύει. Και όλοι καταλήγουν να κάνουν συμβιβασμούς.

Βάλε εξωτερική ανεξάρτητη αρχή, ή μάζεψε τα όλα σε ένα υπουργείο με επικεφαλής τον ίδιο το πρωθυπουργό να περνάνε από τα χέρια του όλα. Άσε το υπουργό εξωτερικών να τρέχει στην Μερκελ και στον Ομπαμα να μας δίνουν βίζες, και εσύ κάτσε εδώ να συμμαζέψεις το δημόσιο και την οικονομία.

Η κάνε το ρημάδι τον "Καλλικράτη" ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ και ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ να τελειώνουμε. Δωστους να κάνουν και τα πάντα και τα υπουργεία να ασχολούνται με το να μαζεύουν χρήματα , με τον γενικότερο σχεδιασμό , με τον έλεγχο των περιφερειών, με ότι είναι αρμοδιότητα τους, όχι να κλείσουν την λακκούβα στην Λ. Βουλιαγμένης, ή να δώσουν άδεια στο βενζινάδικο. Άσε τους Δήμους να ασχολούνται με αυτά και βάλε και της Περιφέρειες να τους κυνηγάνε σαν "σκυλιά".

Γιατί να έχουμε 1000 Δήμους για να τους κάνουν μαγαζάκια ο κάθε "τυχάρπαστος" ή "κομματόσκυλο" Δήμαρχος που βγαίνει με χίλιους ψήφους ? Πενήντα πέντε Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και 4-5 περιφέρειες οι οποίες θα ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ δεν θα κάνουν τίποτα μόνο θα ελέγχουν τους Δήμους και θα κόβουν κ********* σε όποιον παρανομεί.

 

5. Επένδυσε και δώσε κίνητρα για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειάς Είμαστε μια χώρα ΓΕΜΑΤΗ από ήλιο και δεν τον εκμεταλλευόμαστε !

 

Σίγουρα θα χρειαστεί μια περίοδος κάποιων ετών, δύο - τρία δεν ξέρω ίσως και παραπάνω. Μέχρι τότε θα δανειζόμαστε όπως μπορούμε θα περιορίζουμε τις δαπάνες στα απολύτως αναγκαία και βέβαια θα πέσει το βιωτικό επίπεδο ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ όχι ΜΟΝΟ των μισθωτών και των τίμιων / ηθικών μικρομεσαίων / ελεύθερων επαγγελματιών. Να δώσεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

 

Μέχρι τότε η θα έχει γίνει επανάσταση και θα τα έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες που χάσανε το βόλεμα τους και την κονόμα τους Η΄ θα έχεις βάλεις τις βάσεις για την ανάπτυξη.

 

Έχεις περιορίσει την γραφειοκρατία, έχεις κάνει ευέλικτο το δημόσιο,έχεις περιορίσει την φοροδιαφυγή και έχεις βάλει τις βάσεις για την ποθητή ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ έχουμε τα δύσκολα. Τι θα παράγεις ?

Η μαγκιά και η κ**** του Έλληνα δεν είναι εξαγώγιμο προϊόν ΤΕΛΟΣ.

 

Θα κάνουμε βιομηχανία ? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ?

 

1.) Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ !

 

Όπου έχουμε καμμένα ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

 

Είναι το μόνο χαρακτηριστικό ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

Παραλίες και ήλιο έχουν και αλλού.

 

ΒΓΑΛΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΤ "MYKONOS EVERYWHERE !"

 

Απελευθέρωσε και τα ποτά και νομιμοποίησε τους "μπάφους" όπως στην Ολλανδία και φορολόγησε τα και με 100% φόρο πολυτελείας.

Το ίδιο και τα τσιγάρα 300%. Άμα θέλει ο τουρίστας να καπνίζει να πληρώνει.

Ο Ελληνας να το κόψει το κάπνισμα. Θα κάνει και καλό στην υγεία του.

Νομιμοποίησε τις "Τζούλιες" (κάντες εισαγωγή από εκεί που τις κάνουμε και τωρα) σε όλες τις τουριστικές περιοχές μην σου πώ άνοιξε και κρατικά "μπουδέρλα" αυτό το ξέρουμε καλά έτσι και αλλιώς. Φορολογία και εκεί 100%.

 

Δώσε κίνητρα / επιδοτήσεις και επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και φρόντισε να απασχολήσουν εργαζομένους με ανθρώπινες συνθήκες εργασίες.

Ελέγχους και εδώ να έτσι ώστε να έχουν τις καλύτερες υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές για να έρχονται οι ξένοι.

Και βέβαια ελέγχους και για τα δικαιώματα του προσωπικού.

Η μόνη μας βιομηχανία ο τουρισμός. Ας δουλεύουν όλο το χρόνο οι Γερμανοί να εξάγουν αυτοκίνητα, και εμείς θα δουλεύουμε όλο το χρόνο με τουρισμό.

Το καλοκαίρι "MYKONOS EVERYWHERE !" το χειμώνα "ARAXOVA EVERYWHERE !" Ετήσιος τουρισμός.

 

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν, και οι εργαζόμενοι είναι πολύ πιθανό να πρέπει να μετακινούνται χειμώνα - καλοκαίρι.

Ανοίγουμε και ΤΕΙ και ΑΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων και μόνο. Έχουμε αρκετούς γιατρούς - μηχανικούς κτλ.

 

Δίνουμε και μεταπτυχιακά - διδακτορικά για "Υπεύθυνος Μπουφέ" κτλ, έτσι ώστε να ικανοποιείται και τα ψώνιο του Έλληνα ότι έχει σπουδάσει και δεν δουλεύει γκαρσόνι, αλλά έχει δύο μάστερ στο "Παρασκευή Κοκτέιλ μη αλκοολούχων ποτών"

 

Θα παρέχεις σχετικά φτηνά ξενοδοχεία και υπηρεσίες και θα τους τα παίρνεις από τσιγάρα - ποτά - "ναργιλέδες" και "Τζούλιες", και σίγουρα τα "μεγάλα κεφάλια" κάτι θα σκεφτούνε ακόμα.

 

Έχουμε ήλιο , έχουμε παραλίες, έχουμε βουνά είμαστε πανάκριβοι όμως. Αντιστρέψετε αυτό.

 

Τελικά να φτάσουμε οι μισοί να δουλεύουν στον τουρισμό , οι οποίοι ουσιαστικά θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, για αυτό και θα πρέπει να καλοπληρώνονται, ένα άλλο 20%-30% στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο 30-20% Δ.Υ.

 

Θα μου πείτε "μα ρε μ****** Τιμωρέ , Ταϋλάνδη θα γίνουμε ?"

 

Δεν ξέρω μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μου ...

 

2.) Ανάπτυξη της γεωργίας πάλι στην παραγωγή τροφίμων, από την παραγώγη κατευθείαν στην κατάναλωση στους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Σε όσο το δυνατόν φτηνοτερες τιμές, καλή ποιότητα, με λογικό κέρδος για τους γεωργούς και έσοδα για το κρατος.

Οτι περισευει θα τρώμε και καμμιά φρέσκια ντοματούλα και εμείς ;)

 

3.) Αφού έχουμε και όλο αυτόν τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που ακούω χρόνια τώρα και πουθενά δεν τον βλέπω ας αρχίσουμε σίγα σιγά να τον εκμεταλλευόμαστε μετά τον τουρισμό. Άντε να δω τα πετρέλαια που έχει το Αιγαίο κτλ.

 

Έτσι ώστε να καταλήξουμε σε τριάντα χρόνια να είμαστε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα !

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΖΕΤΕ :D Τα ανωτέρω γράφτηκαν "στο πόδι", δεν είμαι οικονομολόγος αλλά εγώ μόνο τον τουρισμό βλέπω ως σωτηρία πως ακριβώς θα τον εφαρμόσουμε ΣΩΣΤΑ έτσι ώστε να προσελκύσουμε πελάτες και να συντήρουμε την χώρα από αυτό δεν μπορώ να το πώ ακρίβως , δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν Ελλήνες που μπορόυν να τό κάνουν. Ας το κάνουμε λοιπόν.

Να αναπτύξουμε "βαριά βιομηχανία" ή να ζήσουμε από την εξαγώγη γεωργικών προιόντων δεν το πιστεύω ότι είναι εφικτο.

 

EDIT: Μάλλον έχεις βαρεθέι να το διαβάζεις από εμένα αυτό αλλά συμφωνώ μαζί σου Periklis, τώρα διάβασα το post σου :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

 

Ναι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ' ότι παρουσιάζονται στην ελληνική κοινή γνώμη. Στην Ευρώπη τουλάχιστον, παρ' όλες τις δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης (και καλά κάνουν και γίνονται..) κυριαρχεί απαισιοδοξία για τα κατά πόσο θα μπορέσουμε να βγούμε μόνοι μας από την κρίση (και πάλι καλά κάνουμε και το δηλώνουμε αυτό.. Σημ: Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι παραπάνω δηλώσεις στήριξης από την Ευρώπη και εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης, που λειτουργούν καθησυχαστικά προς τις αγορές και το εσωτερικό, το σύστημα θα είχε καταρρεύσει ήδη.)

 

Η απαισιοδοξία που αποτελεί κοινή άποψη μεταξύ των ευρωπαίων στηρίζεται κυρίως στην "χαλαρότητα της πειθαρχίας" στη χώρα μας και όχι μόνο της δημοσιονομικής, αλλά γενικά στον τρόπο ζωής και αντιμετώπισης των πραγμάτων από τους Έλληνες. Δηλαδή αυτό που λέμε ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

 

Πιστεύουν λοιπόν πως εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή στη νοοτροπία μας, εμείς οι ίδιοι συντηρούμε όλα εκείνα τα φαινόμενα που επηρεάζουν την παραγωγικότητά μας (= ανταγωνιστικότητα) και την τόσο εξαπλωμένη διαφθορά (κάθετα και οριζόντια). Με άλλα λόγια δεν πιστεύουν πως θα μειωθούν τα ελλείμματά μας κυρίως για τους ακόλουθους λόγους:

• Πολύπλοκη νομοθεσία (Πολλές εξαιρέσεις από τον βασικό κανόνα. Αλληλο-κάλυψη νόμων. Ισχυρή και αδιαφανή παρεμβατικότητα ομάδων πίεσης. Ερμηνεία κανονιστικού πλαισίου κατά το δοκούν...)

• Ανυπαρξία ελέγχων (Ανυπαρξία αξιόπιστων και ουσιαστικών μηχανισμών. Παρακώλυση της εφαρμογής μηχανογραφικών συστημάτων...)

• Ισχυρή κομματική παρεμβατικότητα κάθετα και οριζόντια.

• Προβληματικό, μακροχρόνιο και πολυδάπανο σύστημα απονομής δικαιοσύνης που στρέφει τους πολίτες σε εξεύρεση λύσεων σε άλλες κατευθύνσεις ενισχύοντας τις προαναφερόμενες θέσεις.

• Ατιμωρησία ή μικρές ποινές σε κρατικούς λειτουργούς και πολιτικά πρόσωπα.

 

Όσο ανεχόμαστε τα παραπάνω, δεν αντιδρούμε και πιστεύουμε στο «κισμέτ», είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 

Ένα αστείο που κυκλοφορεί μεταξύ ευρωπαίων είναι το “ποια είναι η δεύτερη ελληνική λέξη που μαθαίνει ένας ξένος στην Ελλάδα μετά το μ@*@κας? …ΑΥΡΙΟ”.

 

Ένα καλό από την σοβαρότατη αυτή κρίση είναι πως αρχίσαμε να ακούμε τις φωνές των εταίρων μας και να συνειδητοποιούμε πως “ίσως τα πράγματα να μην είναι όπως πιστεύαμε πως είναι”. Μέχρι σήμερα θέλαμε να πιστεύουμε πως είμαστε κυκλωμένοι από «ανθέλληνες» και άλλα εθνικο-πατριωτικά… και πως μας ζηλεύουν και λένε ό,τι λένε… Τουλάχιστον ΑΡΧΙΣΑΜΕ να καταλαβαίνουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Είναι μία αρχή!

 

Τα πάντα λοιπόν είναι θέμα της νοοτροπίας μας που μας κοστίζει ακριβά και όσο θα την διατηρούμε θα πληρώνουμε ακριβά επιτόκια, γιατί απλά οι δανειστές μας δεν μας εμπιστεύονται. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο τότε είναι βέβαιο πως το σύστημα θα καταρρεύσει και τότε για να μας δανείσουν αναγκαστικά θα αποδεχτούμε τους όρους του Δ.Ν.Τ. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει οι κυβερνώντες πιστεύω τα ξέρουν όλα αυτά. Το θέμα είναι τι θέλουν να κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Το πολιτικό κόστος δεν τους επιτρέπει να κάνουν και πολλά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλα το να αναρωτιομαστε αν ειναι σοβαρα τα πραγματα ειναι τουλαχιστον τραγικο. Οι καταστασεις απο δω και στο εξης απαιτουν μεγίστη προσαρμοστικοτητα.

 

Θα ελεγα οτι ειναι καλυτερα να εχουμε τον ελεγχο εμεις παρα την ελλειψη εμπιστοσυνης προς τους κυβερνωντες. Αν και μαλλον δεν θα αποφυγουμε το πακετο.

 

Παντως με η χωρις πακετο, τα πραγματα προμηνυονται σχεδον το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλάβαμε όλοι τα μετρά τα οποία παρθήκαν με την προοπτική να μπορούμε να δανειστούμε αν χρειαστεί που θα χρειαστεί. Πως γίνεται να δανείζεται λοιπόν η Ρουμανία με ευνοϊκότερους ορούς από εμάς είναι ένα ζητούμενο. Προσωπικά δεν με απασχολεί από πού θα δανειστούμε αλλά ποιος μας πουλάει χρήμα πιο φτηνά. Αν το ΔΝΤ είναι καλύτερος δανειστής τότε γιατί όχι. Το ζήτημα είναι ότι με τούτα και με κείνα καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα πυρήνα ενός προβλήματος που στην ουσία δεν είμαστε δα και οι χειρότεροι των χειροτέρων οικονομικά. Και η Αγγλία έχει διψήφιο αριθμό ελλείμματος απλά δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Απλά δεν έχουμε πολιτικούς στην Ελλάδα έχουμε εντολοδόχους. Και για να μην βγάζω την ουρά μου απ έξω και γω ψήφισα την παρούσα κυβέρνηση και τα έχω πάρει εξίσου όσο και με τους προκατόχους. Αναφορικά θα πω ότι παλαιοτέρα ο κόσμος ελέγχονταν από τις θρησκείες, έπειτα από τις ιδεολογίες μετά από το χρήμα και τώρα από το φόβο. Οι χώρες δεν είναι μαγαζιά να κλείνουν οπότε… απλά δεν δέχομαι να γίνομαι σάκος του μποξ για κάτι που δεν ευθύνομαι αποκλειστικά και μονο εγώ. Και τέλος επειδή πολλά ακούγονται για το ευρώ, το ακριβοπλήρωσα για να το εισάγω στη χωρά μου δεν μου το έκαναν δώρο. 340,75 δραχμές για οποίον θυμάται και πολλά αλλά που θυσίασα για να το έχω. Ας κοιτάξει λοιπόν και η Γερμανία τα μαγαζιά της που είναι μέσα στην κομπίνα. Αλήθεια εμείς δικαστικά κατά της SIEMENS έχουμε κινηθεί? Γιατί είναι παράδοξο να κυνηγάς θεωρητικά αυτούς που τα πήρανε και να μην κυνηγάς αυτούς που τα δώσανε που είναι και απροκάλυπτα εκτός δικαστικής διαδικασίας.

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.