Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισφορά σε γη και χρήμα


Recommended Posts

Angelosss, συγνώμη, αλλά δεν πέρνεις απλά ένα αντίγραφο. Πέρνεις επικυρωμένα αντίγραφα (εγώ ζητώ πάντοτε δύο αντίγραφα και τοποθετώ το δεύτερο στο αρχείο μου).

Link to comment
Share on other sites

Οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα να δώσουν επικυρωμένα αντίγραφα μόνο οι Πολεοδομίες (τουλάχιστον όσον αφορά το Δήμο Μελισσίων απ' όπου πήρα τον πίνακα πράξης εφαρμογής)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το λεω οσο πιο απλα μπορω.

Αν οφειλει εισφορα σε γη και χρημα θα ειναι σε περιοχη Πραξης Εφαρμογης. Δηλαδη ειτε θα εχει μπει στο σχεδιο, ειτε θα εχει επεκταθει το σχεδιο πολης.

Σε καθε περιπτωση, αν πεις το που εισαι στην αρμοδια πολεοδομια (στο γραφειο σχεδιου πολης ή στον υπαλληλο που ελεγχει τα τοπογραφικα στις αδειες) θα σου απαντησουν αν ειναι σε περιοχη που εχει εισφορα.

Αν ναι, τοτε παλι απο την πολεοδομια θα παρεις τους πινακες της Π.Ε. και θα δεις τι οφειλει το οικοπεδο, και απο το ταμειο του Δημου θα σου πουν και το ποσον.

 

Δηλαδή αποκλείεται να είναι σε περιοχή που ΔΕΝ υπάρχει πράξη εφαρμογής και να έχει εισφορά σε γη ή σε χρήμα, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είναι δυνατόν ένα οικόπεδο να οφείλει σε γη ή σε χρήμα εδώ και πάνω από 10 χρόνια και να μην έχει εξοφλήσει; Ο Δήμος θα έχει κάποιο στοιχείο περί εξόφλησης ή μη εξόφλησης μετά από τόσα χρόνια;

Θέλω να βάλω σφραγίδα του Ν. 651/77 και σε παλαιό συμβόλαιο λέει ότι το υπόψιν οικόπεδο δεν έχει εξοφλήσει σε χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Η εισφορά σε γη (ολόκληρή ή τμήμα αυτής) τίθεται σε κοινοχρησία με την ρυμοτόμηση κατά την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής.

Η εισφορά σε χρήμα και τυχόν μετατροπές εισφοράς σε γης, εξοφολούνται στο δήμο (αν δεν κάνω λάθος παλιότερα στις ΔΟΥ) οι οποίοι τηρούν αρχείο. (για παλιές εισφορές που πληρώνονταν σε ΔΟΥ δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρείς τι έχει γίνει εάν δεν έχει παραστατικά ο πελάτης σου).

Βεβαίωση οτι έχει εξοφληθεί εισφορά σε χρήμα θεωρώ πως θα ζητηθεί από τον συμ/φο στον πελάτη σου και θα τα βρουν οι δυό τους, δεν χρειάζεται να κάνεις λόγο περί εξόφλησης ή όχι στην δήλωση 651/77 πέραν του ότι το οικόπεδο υπάγεται στις διατάξεις του 1337/83 περί εισφοράς σε γη και χρήμα.

Edited by DIMITRIS80
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ιουλιε,

 

οπως τα ειπε ο συνονόματος

 

εσυ εχεις το σεντονι της ΠΕ

Με βαση αυτο  γραφεις οτι

 

Εχει αποδοθει το υπ' αριθ.....οικοπεδο στο....Οτ

και "εχει εξοφλησει την υποχρεωση εισφοράς σε γη και οφειλει εισφορά σε χρημα"

 

Ειτε εχει εξοφλησει είτε οχι

δεν σε αφορα...

 

Αφορα τον συμβ/φο

Αυτος θα ζητησει πιστοποιητικα οτι

-κατατεθηκαν δηλωσεις ιδιοκτησίας

-οτι εχει εξοφληθει η εισφορά σε χρημα

 

τα λεμε

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπερα, θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση: Ειναι δυνατο ενα αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου και εντος ΓΠΣ, χωρις να εχει εφαρμοστει πραξη αναδασμου, να οφειλει εισφορα σε γη και χρημα?
Ευχαριστω 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε συνάδελφε. 
Πας να συνδέσεις, που όμως δεν συνδέονται, δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. 

Είναι πραγματικά εντελώς άλλο πράγμα η διενέργεια κι η εκτέλεση ενός αναδασμού σε ένα αγρόκτημα. και άλλο η μελέτη μίας "πράξης εφαρμογής". 

Στον αναδασμό μιας περιοχής προσπαθούμε να συνενώσουμε έναν κατακερματισμένο, από πολλά τεμάχια, κλήρο που έχει ένας ιδιοκτήτης, σε όσο το δυνατόν λιγότερα κληροτεμάχια.

Ο αναδασμός παραμένει πάντα σαν εκτός σχεδίου περιοχή. Αυτό δεν συνεπάγεται  εισφορά σε γη και χρήμα (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Μία Π.Ε. είναι συνήθως η επέκταση του Ρ.Σχ. μιας αστικής περιοχής προς την πέριξ αυτής εκτός σχεδίου γήπεδα, που αμέσως αυτά αλλάζουν "χαρακτήρα", δηλ. από γήπεδα εκτός σχεδίου γίνονται πλέον "εντός σχεδίου", με ότι αυτό συνεπάγεται κλπ, κλπ . Εδώ έχουμε και τις εισφορές σε γη & χρήμα. 

Αν ανοίξεις, εδώ στο φόρουμ, την ενότητα "σχέδια πόλης- Εφαρμογή" θα βρεις πάρα- πάρα πολύ υλικό γι' αυτά τα θέματα. Αξίζει τον κόπο να τα δεις.

(Νομίζω πως και αυτό το θέμα έπρεπε να είναι εκεί).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.