Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρίς υπολογιστή και βιβλία δίπλα σας πόσο Μηχανικοί αισθάνεστε;


Leonardo

Recommended Posts

Είναι πολλοί που δε χρειάζονται ούτε υπολογιστή ούτε βιβλία δίπλα τους για να αισθάνονται μια-χαρά μηχανικοί, έχει πολλούς τέτοιους το Δημόσιο (και το Ευρύτερο αποτέτοιο) ;)

 

Να μη μιλήσω και για τους περισσότερους "άνετους" ΕΔΕ που δε χρειάζονται (πιθανά ούτε και ξέρουν να χειρίζονται) υπολογιστή και βιβλίο για να νοιώθουν εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ θεωρώ πως ο μηχανικός είναι ο τρόπος σκέψης και όχι η συσώρευση γνώσεων

το ίδιο και ο αρχιτέκτονας

 

κάθε πράγμα που κάνεις στη ζωή σου επηρρεάζεται από τον τρόπο σκέψης σου

 

αυτό είναι πολύ εμφανές πχ σε μεταπτυχιακά προγράμματα με επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων κλπ

Link to comment
Share on other sites

να υπενθυμισω μια λαικη ρηση:τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.

και ο υπολογιστης ειναι ενα παρα πολυ χρησιμο και καλο εργαλειο.

Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι πολύ εμφανές πχ σε μεταπτυχιακά προγράμματα με επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων κλπ

 

προσυπογραφω...:)

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός είναι μηχανικός, πολύ περισσότερο από ό,τι το πορτοκάλι έχει χρώμα πορτοκαλί, καθώς ΚΑΙ στο σκοτάδι ο μηχανικός είναι μηχανικός ενώ το πορτοκάλι δεν έχει πορτοκαλί χρώμα :smile:

 

Ο μηχανικός είναι επίσης μηχανικός, πολύ περισσότερο από ό,τι ο μάστορας είναι μάστορας (με ή χωρίς τα εργαλεία του), καθώς, αφενός μεν, πολλοί (μη-μάστορες) ίσως θα μπορούσαν να γίνουν εξίσου καλοί μάστορες εάν είχαν τα εργαλεία του μάστορα, και αφετέρου δε, ο μάστορας θα ήταν ίσως ακόμη καλύτερος μάστορας εάν του δωθούν καλύτερα εργαλεία. Αντίθετα, ο μηχανικός δεν μπορεί να γίνει καλύτερος μηχανικός, αν του δοθούν καλύτερα βιβλία ή αν του δοθεί καλύτερο software ή hardware. Αν τυχόν κάποιος μηχανικός γίνει καλύτερος μηχανικός, επειδή έχει στην κατοχή του καλύτερα βιβλία, ή καλύτερα soft- ή hardware, τότε μάλλον αυτός δεν ήταν εξαρχής μηχανικός.

 

Ωστόσο, εάν ένας μηχανικός μείνει χωρίς βιβλία ή computer, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αν δεν έχει τις αναφορές του (πίνακες, διαγράμματα, μαθηματικούς τύπους, - εγώ δεν θυμάμαι ούτε τον τύπο του Reynolds στα ρευστά- ) το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στηριχτεί στην εμπειρία του. Αλλά αυτό είναι η παγίδα. Διότι στην εμπειρία μπορεί να στηριχτεί (και ίσως πιο σίγουρα) και ο εμπειροτέχνης μάστορας.

 

Συμπέρασμα: Χωρίς αναφορές, που πλέον (τα τελευταία ... 40 χρόνια) είναι απαραίτητες για έναν μηχανικό, δεν νοείται η ιδιότητα του μηχανικού

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς υπολογιστή και βιβλία μπορώ να δουλέψω και αισθάνομαι μηχανικός.

Χωρίς νομοθεσία και φωτοαντιγραφικό όχι.

 

Για μια τυπική πολυκατοικία τα Η/Μ είναι περίπου 140 σχέδια (να'ναι καλά όποιος φροντίζει τα αρχιτεκτονικα να είναι διαφορετικά σε κάθε όροφο :sad: . Τον τυπικό οροφο τον ξέρω μόνο σαν έννοια). Συν 500 σελίδες τα τεύχη.

 

Αν δεν υπήρχαν φωτοαντιγραφικά θα έπρεπε είτε να μου έδινε αρκετά αντίγραφα των κατόψεων ο Α/Μ ή Π/Μ είτε θα έπρεπε να έχω υπομονήηηηηηη.... Πόσο χρόνο είπαμε ότι χρειαζόμαστε για να αντιγράψουμε μια κάτοψη με το χέρι; 7 κατόψεις x 10 μελέτες (ηλ. ισχυρά, ασθενή, πυροπροστασία, ...) x 2 σειρές = 140! Πάνω σε αυτά θα έπρεπε να περάσω από πάνω τα Η/Μ,

Όσο για τα τεύχη, θα τα περιόριζα με συνοπτικές διαδικασίες στις περίπου 500 σελίδες για να μην γράφω πολλά. (10 μέλέτες x 2 σειρές = 20 τεύχη, να μην είναι 25 σελ. κατά μέσο όρο έκαστο; )

 

Χωρίς φωτοαντιγραφικό θα αισθανόμουνα το παιδί με το μολύβι που αντιγράφει σχέδια και κείμενα, όχι μηχανικός που αφιερώνει τον χρόνο του στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σε ολους.Η γνώμη μου είναι πως αν δεν είχαμε (ξαφνικά) όλοι τα σημερινά "εργαλεία",θα ήμασταν άκομη "πιό μηχανικοί".Όλοι έχουμε (θέλω να πιστεύω) κάποιες βασικές γνώσεις.Σαν μηχανικοί απλά θα φτάναμε τη λύση έως εκεί που θα τη θεωρούσαμε ικανοποιητική.Σήμερα τα μέσα που έχουμε παρέχουν λύσεις μεγάλης ακρίβειας και σίγουρα χωρίς τα βιβλία,τους υπολογιστές,τους γεωδετικους σταθμούς και τα πάσης φύσεως λογισμικά η δουλειά μας θα ήταν κλάσεις κατώτερη.Επιπλέον,χωρίς να έχεις "τεφτέρι" με τους νόμους δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι όπως "προβλεπεται".Γενικά αν σου "κόβει" ,μπορείς να αισθάνεσαι μηχανικός αλλά χωρίς τα σημερινά εργαλεία,απλά δε θα είσαι μηχανικός του σήμερα...Πάντως το πιό λυπηρό είναι ότι οι νέοι καταντούμε "χειριστές" και σύντομα απορρούμε εάν τελειώσαμε μηχανικοί ή όχι...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είχαμε τα σημερινά εργαλεία ίσως και να είμασταν λιγότεροι μηχανικοί .

Με λίγα προγράμματα στο σκληρό ο καθένας τη βλέπει μηχανικός .

Link to comment
Share on other sites

Τον μηχανικό τον κάνει η σκέψη, όλα τα άλλα είναι απλά εργαλεία και ευτυχώς που υπάρχουν εκτός αν θέλετε να σχεδιάζατε ακόμα στο χέρι ή τα οικοδομικά υλικά να τα μεταφέρουν δούλοι πάνω σε κορμούς δέντρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.