Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν υπολογισμός αμοιβής μηχανικών και δημιουργία xml


Gousgounis

Recommended Posts

Changelog 30/9/2010

 

Added! On the fly ρουτίνα ελέγχου για αποτροπή εισαγωγής κειμένου στα κελιά που απαιτείται αριθμός

Tip: Μη χρησιμοποιείτε τελείες ως διαχωριστή χιλιάδων σε μεγάλα νούμερα. Και το κόμμα και η τελεία αναγνωρίζονται ως δεκαδική υποδιαστολή για λόγους συμβατότητας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 705
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post. Σκοπός του προγράμματος (αν και ο όρος πρόγραμμα δεν είναι 100% ακριβής) δεν είναι να καλύψει κομμάτι της αγοράς. Κύριος στόχος είναι η φορητότητα που δε μπορεί να προσφέρει κανένα λογισμικό μέχρι στιγμής.

Σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, το 80% των πελατών θα σε δει στο δρόμο και θα σε ρωτήσει πόσο κοστίζει μια άδεια. Η έκφραση: "Είναι αρκετά πολύπλοκο, πέρνα από το γραφείο μου να το συζητήσουμε" δεν εκτιμάται ιδιαίτερα. Μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, αρκεί ένα κινητό με σύνδεση δεδομένων για να μπορείς να δώσεις μία πρώτη απάντηση.

 

Πέρα από τα χίλια μπράβο που σου αξίζουν και τα οποία έχεις δεχτεί από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού του φόρουμ, έχω μία ένσταση για αυτό που λες. Είναι δικαίωμα σου φυσικά να επεκτείνεις το γραφείο σου οπουδήποτε, ακόμη και στο γήπεδο τις Κυριακές, άλλωστε οι ώρες που αφιερώνεις σε κάτι που κάνεις με μεράκι μπορούν να σε κάνουν ακόμη και να ξεχάσεις να φας ή να κοιμηθείς, αλλά το να μοιράζουμε προσφορές όταν μας συναντάνε στο δρόμο γνωστοί-πελάτες δε νομίζω ότι μας ταιριάζει σαν επαγγελματίες. Όπως δε ζητάω από έναν οδοντίατρο στο δρόμο να μου κάνει μια πρόχειρη εξέταση ή από έναν αρχιτέκτονα κάποιο προσχέδιο στο πίσω μέρος μιας απόδειξης ενώ πίνουμε τον καφέ μας, δε νομίζω ότι μας αρμόζει να μιλάμε για δουλειές που έχουν σχέση με νούμερα, υπολογισμούς και συμφωνίες στο δρόμο. Συγγνώμη αν γίνομαι υπερβολικός και πάλι μπράβο σου για το πρόγραμμα που έφτιαξες και το οποίο χρησιμοποίησα...από το γραφείο μου.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι είναι σαφές πως δε υπάρχει ιδιοτέλεια στο συγκεκριμένο εγχείρημα, ούτε συνέστησα ποτέ σε συναδέλφους να μοιράζουν εκπτώσεις και να κλείνουν δουλειές στο δρόμο.

Η φορητότητα αποτελεί την καινοτομία της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ούτε ασυμβατότητες με MAC, Linux, Windows, κτλ. ούτε περιορισμοί στο μέγεθος της συσκευής ή στην επεξεργαστική ισχύ. Δε στοχεύει να προσβάλλει το κύρος μας σαν μηχανικοί. Ένας "μπακάλης" συνάδερφος μπορεί κάλλιστα να κυκλοφορεί με το high-end laptop που το φορτίζει στην cayenne και να σκοτώνει άδειες στο καφενείο, χωρίς να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μου.

Πρόβλεψη μου είναι πως στο άμεσο μέλλον, τα ασύρματα δίκτυα θα έχουν κάλυψη σημερινών GSM δικτύων και τα πάντα σε έναν Η/Υ θα φορτώνονται online, μέχρι και το λειτουργικό. Γιατί να μένουμε πίσω;

 

Changelog 7/10/2010

 

Added! Προσθήκη συντόμευσης tinyURL στα αποτελέσματα ώστε να μπορείτε τα μοιράζεστε με τους πελάτες σας, απλά με ένα σύντομο Link .

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Gousgounis τέσσερις ερωτησούλες-επισημάνσεις:

1. Στο συνολικό κόστος αδείας, στην εισφορά ΤΣΜΕΔΕ & ΕΜΠ γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη σου αυτή της εισφοράς του Τοπογραφικού, ήτοι "Αμοιβή" x 3%, (3%=ΤΣΜΕΔΕ 2% + ΕΜΠ 1%)?

2. Επίσης στην ίδια εισφορά (ΤΣΜΕΔΕ & ΕΜΠ) γιατί τον προϋπολογισμό τον πολλαπλασιάζεις επί 1%ο και όχι επί 1,5%ο?

3. Η κράτηση "ΟΓΑ Χαρτοσήμου" υπολογίζεται σωστά?

4. Για το "Χαρτόσημο υπέρ ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ 2%" δεν πληρώνεται και ένα ποσό της τάξεως του 0,04 ευρώ στη Δ.Ο.Υ. πρόσθετα σ΄αυτό που βγάζει το πρόγραμμά σου?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συναδέρφους που είτε γράφοντας εδώ είτε στέλνοντας pm ή mail βοηθούν την ανάπτυξη της εφαρμογής κάνοντας δοκιμές και εντοπίζοντας σφάλματα. Ένα ζευγάρι μάτια δε θα μπορούσε να εντοπίσει τόσα σφάλματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ηλία

1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Απορώ πως μου διέφυγε. Fixed!

2. Για τον ιδιοκτήτη πολλαπλασιάζω επι 1,5%ο. Αν πατήσεις το κουμπί "?" θα φανεί αναλυτικά

3. OΓA Xαρτοσήμου υπολογίζεται ([Xαρτόσημο επί TEE & TΣMEΔE 2%] + [Παράβολο Nόμου 1041/ 80]) * 20% και όχι μόνο στο Χαρτόσημο επί TEE & TΣMEΔE 2%.

4. Μήπως εννοείς το "Eπί παραβόλου 1%"; Επειδή ούτως ή άλλως την εφορία δεν τη γλυτώνει κανείς, δεν έχω βάλει επιλογή για πληρωμή φορολογικών στην ΕΤΕ. Δεν είναι εποχές για προμήθειες... Οικονομική κρίση!

Link to comment
Share on other sites

Ομολογώ ότι ακόμα δεν δοκίμασα το πρόγραμμα. Παρ' όλα αυτά οφείλω να σε συγχαρώ για την προσπάθεια σου και για το μοίρασμα του αποτελέσματος των κόπων σου με τους συναδέλφους.

Εγώ θα επιμείνω στους αρνητικούς χαρακτηρισμούς των εταιρειών τεχνικού λογισμικού. Πέραν του ότι τα προγράμματα τους και τα συμβόλαια συντήρησης τους είναι υπερεκτιμημένα, περισσότερο με ενοχλεί η συμπεριφορά τους.

Οταν τους τηλεφωνείς για κάποια διευκρίνιση σε αντιμετωπίζουν με σκαιότατη συμπεριφορά αν δεν έχεις συμβόλαιο συντήρησης. Εχω και παράδειγμα εταιρείας, που τους τηλεφώνησα για να τους επισημάνω κάποιο λάθος τους και αρνούνταν να με ακούσουν διότι δεν είχα συμβόλαιο συντήρησης.

Πάντως πραγματικά ο υπολογισμός αμοιβών με το "χέρι" δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Το 1989, που άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των αμοιβών και καθιερώθηκε ο τωρινός, είχα μελετήσει το Π.Δ. και υπολόγιζα τις αμοιβές με ένα απλό επιστημονικό κουμπιουτεράκι. Η πιό δύσκολη πράξη ήταν ο υπολογισμός της κυβικής ρίζας αριθμού. Στη συνέχεια έφτιαξα ένα υποτυπώδες "προγραμματάκι" σε ένα calculator HP 48S (περεμπιπτόντως : θαυματουργά εργαλεία) και έκανα τη ζωή μου πιο εύκολη. Στη συνέχεια βέβαια αγόρασα και εγώ το σχετικό πρόγραμμα του εμπορίου.

Τέλος πάντων ελπίζω να υπάρξουν αντίστοιχες προσπάθειες και από άλλουσ συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Changelog 21/10/2010

 

Added! Για την εφαρμογή του Ν.3843/2010: Υπολογισμός κρατήσεων.

 

Changelog 24/10/2010

 

Fixed! Για την εφαρμογή του Ν.3843/2010: Διορθώθηκε ο υπολογισμός αμοιβής απασχόλησης μηχανικού για περισσότερες από μία ημέρες. (Δεν εμφανιζόταν το κελί εισαγωγής αριθμού ημερών)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μόνο κ μόνο που μπήκες στον κόπο να το δημιουργήσεις αξίζει συγχαρητήρια.Όσο για την εκτύπωση δεν πειράζει σημασία έχει ότι μπορείς να κάνεις μια γρήγορη εκτιμηση του κοστους δωρεαν.Μπραβο σου κ παλι

 

 

Σε παρακαλω συμπληρωσε την ειδικοτητα σου στο προφιλ

terry

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.