Jump to content

basthepap

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Ουδέτερη

About basthepap

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΝΑΥΠΛΙΟ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
 1. Ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εργασία σου.
 2. Διαπιστώνω ότι η διαφωνία μας αφορά την "τεχνική" και όχι την ουσία της διαδικασίας.
 3. Πολύ σωστά συνάδελφε. Και εκπλήσσομαι που ξέρεις όλα αυτά! Τότε ΚΑΤΕΕ. Βεβαίως το σκυρόδεμα το έμαθα με τη μέθοδο των επιτρεπομένων τάσεων. Βεβαίως ο τότε αντισεισμικός κανονισμός δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό. Όπως και η τοπογραφία και η εδαφομηχανική και ο κτιριοδομικός και ο ΓΟΚ κλπ. Και για να σε αβαντάρω λίγο, τότε δεν ξέραμε και τι είναι ο Η/Υ. Κάναμε μάθημα πίνακα μια "εξωτική" γλώσσα, τη FORTRAN, χωρίς να έχουμε δει Η/Υ. Ο αστικός μύθος της εποχής έλεγε ότι κάπου σε κάποια υπόγεια της σχολής μας υπήρχαν κάποιοι υπερυπολογιστές, αλλά δεν τους εμφανίζουν γιατί κανένας δεν ξέρει να τους χρησιμοποιεί ! Βεβαίως δεν επιμορφώθηκα από κάποιον επίσημο φορέα για τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης. Ο,τι έκανα για την συνεχή επιμόρφωση μου, το έκανα μόνος μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Διαφορετικά δεν μπορείς να σταθείς στην αγορά. Αυτή όμως η τακτική της μη συνεχούς επιμόρφωσης, είναι που καταδικάζω τελικά συνάδελφε. Και εν τέλει η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ να υπάρχει συνεχής επιμόρφωση και όχι μόνο στον ΚΕΝΑΚ. Ας βλέπουμε κάπου - κάπου το ποτήρι μισογεμάτο. Όχι πάντα μισοάδειο. Εγώ όλη αυτή τη διαδικασία (σεμινάρια - εξετάσεις) τη θεωρώ ένα βήμα προς τα εμπρός γιατί είναι και μια ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχει διαφορετική άποψη. Κάθε άποψη σεβαστή.
 4. Αν δεν δημιουργήσουμε κόντρες ως επαγγελματικός κλάδος δεν μπορούμε! Πάντα υπάρχει ένα δίπολο όπως Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Εμείς έχουμε : Διπλωματούχοι εναντίον μηχανικών Τ.Ε., μηχανολόγοι εναντίον ηλεκτρολόγων κλπ. Τώρα έχουμε "μόνιμοι - νόμιμοι" εναντίον "προσωρινών - παράνομων. Να δούμε τι θα επιθεωρούμε στο τέλος. Κοιτάξτε το νούμερο του αριθμού πρωτοκόλλου τώρα και συγκρίνετε με τα αντίστοιχα των προηγούμενων χρόνων. Θα σας πιάσει απελπισία. Και ξέρετε κάτι : Αυτό είναι το πραγματικό μας πρόβλημα. Και επί της ουσίας : Βεβαίως πρέπει να δίνουμε εξετάσεις και να πιστοποιούμαστε για κάθε νέο αντικείμενο. Εγώ δηλαδή που πήρα πτυχίο το 1982, όταν η έννοια "εξοικονόμηση ενέργειας" ήταν άγνωστη, θα ισχυριστώ σήμερα ότι είμαι εντάξει ; Κανένας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν έχει ακούσει για την ανάγκη της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ; Η τεχνολογία και τα επιστημονικά δεδομένα κάνουν πλέον μέσα σε δύο χρόνια άλματα που παλαιότερα γίνονταν σε τριάντα χρόνια. Έλεος πια. Υποτίθεται ότι είμαστε επιστήμονες και όχι μπακαλόγατοι. Και στο τέλος - τέλος με ποιο δικαίωμα ειρωνεύεστε συναδέλφους που κοπίασαν, έστρωσαν τον κώλο τους, διάβασαν και πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις ; Υ.Γ. Για να προλάβω ειρωνείες και εξυπνακίστικα σχόλια, διευκρινίζω ότι για δικούς μου, άσχετους λόγους δεν έχω δώσει εξετάσεις για μόνιμος ενεργειακός επιθεωρητής.
 5. Λίγο καθυστερημένο και ίσως άσχετο : Διάβασα σε διάφορα σημεία ότι "ίσως" ή "δεν ξέρω σίγουρα" ή "κάποιες πολεοδομίες ψαγμένες δεν το δέχονται" κλπ σε σχέση με το αν μηχανικοί Τ.Ε. έχουν το δικαίωμα να χορηγούν βεβαιώσεις χώρου κύριας χρήσης. Συνάδελφοι ΕΛΕΟΣ. Είναι δυνατόν να αποπροσανοτολίζετε με τόσο ελαφρά τη καρδία, νέους -κυρίως- συνάδελφους Τ.Ε. λέγοντας τους ότι δεν έχουν το δικαίωμα ή εν κατακλείδι το τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο να χορηγήσουν μία αστεία -ναι ΑΣΤΕΙΑ- βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης ; Και για να προλάβω αντιδράσεις : Την χαρακτηρίζω αστεία, διότι μία απλή ανάγνωση της σχετικής νομοθεσίας μας δίνει όλες τις απαντήσεις. Διαβάζοντας την εγκύκλιο ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/20-11-2013 (ΑΔΑ ΒΛΓΨΝ-ΨΔ7) νομίζω ότι λύνονται όλες οι απορίες. Το τραγικό βέβαια, είναι ότι πλέον πρέπει να ερμηνεύουμε νόμους και εγκυκλίους. Και αυτό ασφαλώς δεν είναι δουλειά μηχανικού (Τ.Ε. ή διπλωματούχου). Εκεί είναι το πρόβλημα. Προς μηχανικούς Τ.Ε. : Συνάδελφοι ΝΑΙ, έχετε το δικαίωμα να χορηγήσετε βεβαίωση. Και αν κάποιος σας αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα, ζητήστε του να σας το βεβαιώσει εγγράφως. Εκεί να δείτε τρέξιμο που έχει να πέσει ...
 6. Συγχαρητήρια που μοιράζεσαι μαζί μας αυτή τη δουλειά σου. Απορία : Γιατί βγάζει (σε εμένα τουλάχιστον) λάθος αποτελέσματα στα εμβαδά των τοίων. Π.χ. αν δώσω τοίχο 3.00*3.00 βγάζει αποτέλεσμα 0.09 τ.μ.
 7. Συνάδελφοι. Επιτρέψτε μου ένα γενικό σχόλιο. ΝΑΙ ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ. Και εσείς που μοιραζόσαστε την πνευματική σας εργασία με τους υπόλοιπους ησαστε αυτή η Ελλάδα.
 8. Στην περίπτωση, που ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι έχει κοινοτική άδεια και σου προσκομίζει βεβαίωση του Δήμου ότι όντως είχε - κάποτε - εκδοθεί οικοδομική άδεια η οποία χάθηκε, τι κάνεις ; Δηλώνεις στο φύλο καταγραφής, ότι υπάρχει οικοδομική άδεια ; Προφανώς από ότι έχω καταλάβει, τέτοια άδεια δεν υπάρχει. Απλά κάποιος βλαχοδήμαρχος βεβαιώνει ότι υπήρχε και χάθηκε.
 9. Δυστυχώς όμως από μία ματιά που έριξα, διαπίστωσα ότι δουλεύει μόνο μα αρχεία DXF.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.