Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν υπολογισμός αμοιβής μηχανικών και δημιουργία xml


Gousgounis

Recommended Posts

Το πρόγραμμα στην καρτέλα "προϋπολογισμός" στα αποτελέσματα, υπολογίζει και τους δύο προϋπολογισμούς (ΤΕΕ & πολεοδομίας) σε δύο διαφορετικές στήλες.

 

Την ενιαία τιμή αφετηρίας (το 118 και το 45) μπορείς να το αλλάξεις στα δεδομένα στην μεσαία στήλη, πρίν πατήσεις υπολογισμός. Το πρώτο χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των αμοιβών και το δεύτερο για τον υπολογισμό κρατήσεων.

Εαν αλλάξεις την ΕΤΑ στα δεδομένα απο 118 σε 45 τότε και αμοιβές και κρατήσεις θα υπολογιστούν με τον προϋπολογισμό πολεοδομιας.

 

Γενικά το πρόγραμμα προσπάθησα να το κάνω όσο απλούστερο, εύχρηστο και αυτοποιημένο είναι δυνατόν, όμως ορισμένες περιπτώσεις αδειών πάλι θα χρειάζονται κάποιους υπολογισμούς με το χέρι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 705
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα, στην κατεδαφιση μου γραφει οτι δεν ειναι υποχρεωτικη η αμοιβη τοπογραφικου. Επειδη η πολεοδομια διαφωνει και μου ζηταει αμοιβη και κρατησεις τοπογραφικου, μπορεις να μου πεις σε ποια νομοθεσια αναφερεται αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Πλέον η κατεδάφιση εκτελείται ύστερα απο έκδοση άδειας δόμισης (τραγελαφικό) και με τον 4030 σε όλες τις άδειες δόμισης απαιτείται εξαρτημένο τοπογραφικό.
Εκεί πατάνε οι πολεοδομίες και ζητούν αμοιβή τοπογραφικού αν και στην Εγκ. 8/90 κεφ.8 αναφέρει πως η αμοιβή καταδάφισης είναι το 10% του προϋπολογισμού κατεδάφισης (ανεξαρτήτως μελετών)
δες και στη δομική

 

Πάντως το σωστό ερώτημα δεν είναι να σου βρω σε ποιο νόμο λέει ότι ότι ΔΕΝ απαιτείται αμοιβή τοπογραφικού, αλλά να σου βρουν σε ποιο νόμο λέει πως απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λοιπόν, παίζω και με τη δοκιμαστική της insoft και δες τί συμβαίνει. Σε αποτύπωση μελετών (διότι είναι νομιμοποίηση αυθαιρέτου του 1987 άνευ αδείας), βγάζει το δικό σου στο συνολικό κόστος αδείας χρεώσεις ΚΗ και Δήμου.

 

Η insoft όμως δίνει μηδενικό (by default) ΚΗ και Δήμου σε περίπτωση αποτύπωσης. Επίσης το ΤΣΜΕΔΕ το βγάζουν κατά πολύ μικρότερο. Στο ΤΕΕ συμφωνείτε.

 

Τι ισχύει; Εάν πω στην insoft να προσθέσει κη, δήμο κλπ με το ζόρι, η προσέγγιση του συνόλου είναι καλή αλλά πέφτει έξω η συμφωνία των δύο συστημάτων.

 

 

Έχετε και άλλες μικροδιαφορές στις τιμές αυτές.

 

 

Παράδειγμα από το δικό σου:

 

TukxV5P.png

 

Το insoft σε περίπτωση που αλλάξω το default σε "βάλε κη και δήμο κλπ" θα δώσει 1470,79 σύνολο με προκαταβολή ΙΚΑ 126.06, ΚΗ 15.88, ΤΕΕ 0.86 (ίδιο), ΤΣΜΕΔΕ 25.22, Δήμο 63,42, Παράβ. Δ. 0,45, Χαρτόσ. 0,52, Παράβ. 1041 6,89, ΟΓΑ χαρτόσ. 1,48

 

Δεδομένα όμοια και στα δύο:

 

Δήμος: 75%

Στοιχεία ΙΚΑ: όμοια

Ίδια λ και τιμές αφετηρίας

Ίδιες μελέτες αποτύπωσης

Ίδια νόμιμη αμοιβή

Ίδιος προϋπολογισμός

 

Σε περίπτωση που γυρίσουν σε νέο κτίριο (όχι αποτύπωση) χωρίς άλλες αλλαγές, υπάρχει συμφωνία στις αμοιβές όπως και πριν, στο ΚΗ συμφωνία, στο ΙΚΑ αυτοί 126.06, εσύ 89.97, στο ΤΕΕ συμφωνία 0.86, στο ΤΣΜΕΔΕ αυτοί 104.09 εσύ 106.59, στο δήμο συμφωνείτε με 63.43, ίδιο παράβολο δημοσίου (σχεδόν, 0.85 εσείς 0.84 αυτοί), χαρτόσ. 2% 2.15 εσείς 2.10 αυτοί, παράβολο 1041 συμφωνείτε στο 6.89 ΟΓΑ 1.81 εσεις, 1.80 εκείνοι, επι παραβόλου 1% δεν έχουν, εσείς 0.08.

 

ΥΓ. Προσωπικά βλέπω όλες αυτές τις ασυμφωνίες και μου έρχεται να κάτσω να μάθω να βγάζω τις εισφορές με δικά μου πρόχειρα tools.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις το πρόγραμμα αμοιβών της insoft, προσωπικά το θεωρώ αξιόπιστο, με εξαιρετική απόδοση ποιότητας/τιμής και καλή υποστήριξη χωρίς την απαίτηση συμβολαίων συντήρησης. Προχώρα. Σίγουρα έχει περισσότερες δυνατότητες από οποιοδήποτε δωρεάν online εργαλείο που βρίσκεις στο internet.

Πάντως δε δικαιολογείται να υπάρχει διαφορά στις πράξεις, επειδή το τυπολόγιο υπολογισμών είναι το ίδιο βάσει νομοθεσίας. Ίσως να έχει μικροδιαφορές στις στρογγυλοποιήσεις. Όμως όπως σε όλα τα λογισμικά ισχύει η φιλοσοφία του gigo. Προσοχή στα δεδομένα και το πως εισάγονται.

 

Η διαφορά στα νούμερα πιστεύω πως οφείλεται στο γεγονός ότι στο πρόγραμμα μου έχω προσπαθήσει να περάσω κάποιους αυτοματισμούς.

πχ. το ΚΗ δεν υπολογίζεται κλιμακωτά για άλλες μελέτες πλην της νέας οικοδομής (σίγουρα θα έχει και το insoft τέτοια επιλογή), το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζεται στην συμφωνηθείσα αμοιβή εάν αυτή είναι μεγαλύτερη απο την νόμιμη κτλ.

 

Αν θέλεις στείλε μου τα δεδομένα που εισήγαγες ή το tinyurl για να τσεκάρω αν κάπου υπάρχει σφάλμα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχουμε σχετικά καλή συμφωνία (σε τυπική περίπτωση νέου έργου). Το insoft δεν προειδοποιεί αν έχεις βάλει νούμερα σε 2 διαφορετικούς πίνακες ΙΚΑ και τους προσθέτει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. 

 

Κάτι δεκαδικά ξεφεύγουν από εδώ κι' από κει δίνοντας 1-2 λεπτά διαφορές από στρογγυλοποιήσεις, εκτός και αν κάποιοι παίζουν με χαμηλής ανάλυσης floats (πιθανό).

 

Προσωπικά δεν κάνω ποτέ round() εκτός και αν κάποια υπηρεσία κάνει το λάθος και μετά το απαιτεί. Το ΤΕΕ αμοιβές φαίνεται σε κάποια σημεία να κάνει round().

 

ΥΓ. Το insoft φαίνεται να ξεχνάει να προσθέσει τα χαρτόσημα ΤΣΜΕΔΕ/ΕΜΠ στο κόστος, άσχετα ότι περιγράφει ότι τα έχει στο 2,00% για κάποιο λόγο.

ΥΓ2. Το "Eπί παραβόλου 1%" από ποια διάταξη είναι αν έχεις την καλοσύνη; Δεν το έχουν ούτε εκείνοι. Από τα 2 παράβολα Δημοσίου να υποθέσω;

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Το 2% (1,5% + 0,5%) του ΤΣΜΕΔΕ είναι απο το Αρθ-7 παρ.1 ΑΝ-2326/40
 
Για το 1% επι παραβόλου, δεν βρίσκω στις σημειώσεις μου λεπτομέρειες από πού προέρχεται (έχουν περάσει και μερικά χρονάκια απο τότε που έφτιαξα την εφαρμογή), όμως ως ποσό είναι το 1% του αθροίσματος "Παράβολο Nόμου 1041/80 + Xαρτόσημο (επί TEE & TΣMEΔE)"

Νομίζω πως μου είχαν τονίσει στην πολεοδομία πως το υπολόγιζε το civil που χρησιμοποιούσαν...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε καλησπέρα, έχεις τον θαυμασμό μου και την αναγνώριση της καλής δουλείας και το μεράκι με το οποίο την κάνεις. Αν μπορείς να με βοηθήσεις στα παρακάτω θέματα θα σου ήμουν ευγνώμων. Διάβασα όλο το νήμα από την αρχή, επειδή με ενδιαφέρει να βγάλω άδεια δόμησης σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου για περίφραξη με θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Καταρχήν με αφορμή την δημοσίευση #450 στις 17/2/14 και επειδή για τον αναλυτικό προϋπολογισμό χρησιμοποιώ ένα τυποποιημένο αρχείο excel με εργασίες και τιμές μονάδας από ΕΓΚ.8/90 και από παράρτημα Β του Ν.4178/13. (Το αρχείο είναι μεταφόρτωση από αρχείο του Σουάνη  Σταύρου και δημιουργήθηκε για να υπολογίζει αριθμό λοιπών  παραβάσεων με βάση τον αναλυτικό προϋπολογισμό στον Ν.4178/13). Εντούτοις στην ομάδα εργασίας για την περίφραξη, δεν δίνει τιμή για πασσάλους και συρματόπλεγμα με βάση την ΕΓΚ.8/90, αλλά μόνο με βάση το παράρτημα Β του Ν.4178/13. Υπάρχει κάποιο λάθος ; Έχει αλλάξει κάτι στις τιμές; Γνωρίζεις αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το παράρτημα Β του Ν.4178/13, για τον αναλυτικό προϋπολογισμό σε άδεια δόμησης;

Στην συνέχεια επειδή χρησιμοποιώ για πρώτη φορά την εφαρμογή που έχεις δημιουργήσει για τον υπολογισμό αμοιβών, σύμφωνα με την δημοσίευση #451 και #452 συμπληρώνω στα δεδομένα : Αναλ. Προϋπολογισμός> Άλλη κατασκευή =60 τμ
>Αρχιτεκτονικά 12000 (με την ίδια λογική που λειτουργεί και ο/η συνάδελφος skifx αλλά με προϋπολογισμό από το παράρτημα Β)  και αφού συμπληρώσω τα στοιχεία του Μηχ.1 με ειδικότητα Πολιτικός Μηχανικός (ενεργοποιείται έτσι η επιλογή του μηχανικού στο τοπογραφικό) και τα υπόλοιπα στοιχεία έργου προχωράω στον υπολογισμό όπου μου βγάζει σφάλμα στα δεδομένα τοπογραφικού(εάν δεν επιθυμείτε τοπογραφικό επιλέξτε : Δεν υπολογίζεται).

Κάνω κάτι λάθος ; ή καλύτερα τι κάνω λάθος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επισυνάπτω το αρχειο excel αν το χρειαστεί και αλλος συνάδελφος και αρχείο bitmap με το σφάλμα που προκύτπει :

Νέα εικόνα (4).bmp

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ.xlsx

Edited by gab pet
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.