Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι Πολιτικούς Μηχανικούς ζητά η αγορά;


LIZARD

Recommended Posts

Χαιρετω τους μελλοντικους συναδελφους! Σπουδαζω Πολ. Μηχανικος στο ΑΠΘ & μπαινω αισιως στο 4 ετος. Με προβληματιζει η επιλογη τομεα. Ειμαι μεταξυ κατασκευαστικου, γεωτεχνικου & υδραυλικου με προβαδισμα στον πρωτο καθοτι τον βρισκω πιο ενδιαφερον. Παρ΄ολα δεν ξερω τι προοπτικες επαγγελματικες εχει μια γυναικα με την ειδικοτητα του στατικου, υπαρχει σνομπισμος στην Ελλαδα; Με τι θα μπορουσε να ασχοληθει μια γυναικα; Θα ηθελα να μαθω τυχον εμπειριες σας σε εταιρειες, δημοσιο κτλ. Ευχαριστω!

 

Για την μετατροπή από κεφαλαία σε πεζά, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου νεε μηχανικε.. :???:

Οταν λες αγορά τι εννοείς?ενα τεχνικο γραφειο?μια εταιρεια?πιστευω οτι ολοι πανω απόλα κοιτανε την εργατικοτητα σου και τον χαρακτηρα σου και μετα τις γνωσεις σου.

 

Να ξερεις οτι στην αρχη δεν ζητανε πολλα απο εσενα και ουτε θα σε ριξουν στα βαθια απο την αρχη , εξαλλου η δουλεια μας κυριως μαθαινεται στην πραξη και με τον χρονο και κανεις δεν εμπιστευεται ενα νεο μηχανικο.λογικα θα αρχισεις με καποιο εργοταξιο σαν επιβλεπων και μετα πλαι σε καποιον εμπειρο μηχανικο θα μαθεις να κανεισ και την μελετη των εργων. οπως συμβαινει και στα περισσοτερα επαγγελματα..η εμπειρια μετραει!

 

οσον αφορα την ειδικοτητα σου προτεινω δομοστατικος καθως καλυπτει την συντριπτικη πλειοψηφια των εργων στην ελλάδα και μετα αν θες εξειδικευεσαι σε κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Σαφως και εμπειρεια παιζει σημαντικο λογο αλλα τα μαθαινεις στην πορεια. Στο ελευθερο επαγγελμα τα αρχιτεκτονικο σχεδιο και το στατικο ειναι τα σημαντικα. Στα δημοσια ολα λιγο πολυ.

θελει 5χρονια για να σταθεις στο πόδια σου τελικα.

Για εταιρεια στην αρχη λιγα τα λεφτα αλλα αν μπει σε εργοταξιο εχει πολυ καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε καιο nik η αλήθεια είναι ότι η ειδικότητα που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες αυτή την στιγμή είναι του δομοστατικού. Γνωρίζοντας και ένα αρχιτεκτονικό παράλληλα είσαι αρκετά πλήρης για ένα ξεκίνημα στην αγορά εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή τη φάση διάλεξε ότι σου αρέσει περισσότερο η πιάτσα είναι μεγάλη και τη ζήτηση τη διμιουργείς μόνος σου, εφόσον αγαπάς τη δουλεία σου

:D ethics from the elders :!:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την ειδικότητα του δομοστατικού.

Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να "ρουφήξεις" όσο περισσότερες γνώσεις μπορείς, να εκμεταλλευτείς (με την καλή έννοια) τους καθηγητές σου και τους συμφοιτήτες σου για να εμπουτίσεις όσο μπορείς την βιβλιοθήκη σου και το μυαλό σου.

 

Από κει και έπειτα θα κάνεις μάλλον ότι σου τύχει αν δεν έχεις πολλές οικονομικές δυνατότητες και ότι σου αρέσει αν "τα 'χεις"

 

Οι γυναίκες συνήθως δεν απασχολούνται σε εργοτάξια αλλά σε μελέτη ή στον δημόσιο τομέα. Όχι ότι είναι τόσο βαριά δουλειά πια το εργοτάξιο αλλά τέλος πάντων....

 

Το Δημόσιο ταιριάζει καλύτερα σε μια γυναίκα, έχει πιο χαλαρούς ρυθμούς εν γένει και έχει κάποιες καλύψεις-παροχές ώστε να δημιουργήσεις οικογένεια.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν θα μπορέσεις να κάνεις οικογένεια ή τουλάχιστον όχι όπως τη θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δε μου άρεσαν τα κλισέ τύπου

" Η γυναίκα πρέπει να πηγαίνει στο δημόσιο"

 

Τώρα όμως βλέπω ότι τα ωράρια σε τεχνικά γραφεία / εταιρείες είναι πολύ βάναυσα για μια γυναίκα.

 

Γνώμη μου είναι, όπως είπε κι ο Γιάννης, πάρε όσο πιο πολλά μπορείς από το Πολυτεχνείο.

Πάντως είναι καλή επιλογή η κατεύθυνση του Δομοστατικού.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με ολες τις προηγουμενες αποψεις. Προσπαθησε οτι κατευθυνση ακολουθησεις τελικα να δωσεις βαση και να εμβαθυνεις στα μαθηματα της κατευθυνσης. Το πολυτεχνειο σου δινεις λιγα απο ολα. Παντως στο δημοσιο θα σου χρειαστει ενας καλος βαθμος πτυχιου και ενα μεταπτυχιακο οπωσδηποτε..... Για να μη πω διδακτορικο ετσι οπως εχουμε γινει. Και προπαντων θυμησου οτι κυριως στον ιδιωτικο τομεα θα προσπαθησουν να σε υποβιβασουνε πολλαπλως. Απλα μη ψαρωνεις.... Καλη επιτυχια!

 

Για την μετατροπή από κεφαλαία σε πεζά, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.