Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή αυτοκινήτου για να καίει υγραέριο


Recommended Posts

Αν αγοράσω τον εξοπλισμό και κάνω την μετατροπή στο αυτοκίνητό μου, στο συνεργείο κάποιου γνωστού μου, έτσι ώστε να καίει υγραέριο μπορώ μετά να πάρω την πιστοποίηση για το ΚΤΕΟ?

Σαν Μηχ/γος Μηχανικός έχω την εντύπωση ότι δεν απαιτείται άλλη άδεια εκτός της αδείας εξάσκησης επαγγέλματος που έχω από το ΤΕΕ.

Χρειάζεται ειδική άδεια γι αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις; Μπορώ να πιστοποιώ τις εργασίες σε κάποιο συνεργείο που θα γίνεται η μετατροπή, αφού κάνω τη σχετική συμφωνία μαζί του;

Δηλαδή θέλει ειδική άδεια ένα συνεργείο για την εγκατάσταση αυτή;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και εσύ και το συνεργείο θέλετε ειδική άδεια. Για ενα Μηχ. Μηχ. η διαδικασία είναι καθαρά τυπική, περιγράφεται στο ν. 1575 - προσωρινά δε δίνονται νεες αδειες λόγω αλλαγής του νόμου.

Για το συνεργείο, νομίζω πως πρέπει να έχει και εγκατάσταση ανεφοδιασμού υγραερίου.

Link to comment
Share on other sites

Και τα νέα προσόντα, για τον τεχνίτη υγραερίοκίνησης.

 

ΠΔ 66/2010: Καθορισμός προσόντων και διαδικασίας για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη συσκευών αερίων καυσίμων για την κίνηση αυτοκινήτων

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=61&cm_prdid=10519

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ωραία όλα αυτά! Μήπως γνωρίζει κάποιος τί απαιτείται μηχανολογικά (ή τι μελετες χριάζονται) για την επεκταση συνεργειου σε συνεργείου εγκαταστασης? '

 

───────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

.... τί απαιτείται μηχανολογικά (ή τι μελετες χριάζονται) για την επεκταση συνεργειου σε συνεργείου εγκαταστασης?

 

Αν κατάλαβα καλά, έχεις συνεργείο αυτο/των με άλλη ειδικότητα και θέλεις να το μετατρέψεις σε ειδικότητα υγραερίου ή στο υπάρχον συνεργείο να προσθέσης την ειδικότητα υγραερίου?

 

Στη πρώτη περίπτωση, βγάζεις κανονικά καινούργια άδεια ίδρυσης & λειτουργίας (άρθρα 13 & 14 του ΠΔ 38/96).

 

Στη δεύτερη περίπτωση, ΄κάνεις προσθήκη ειδικότητας υγραερίου με την διαδικασία της έγκρισης σχεδιαγραμμάτων (άρθρο 16 του ΠΔ 38/96).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απο οτι καταλαβα απο το Π.Δ 66/2010 πλεον και οι μηχανολογοι μηχανικοι χρειαζονται 100 ωρες σεμιναρεια καταρτισης, τα οποια παο οτι εμαθα δε γινονται πουθενα!!

Link to comment
Share on other sites

Δημοσιεύτικε στις 4/10 στο ΦΕΚ με αριθμό 25225 η απόφαση με την οποία καθορίζεται ο εξοπλισμός για πεπειεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής.

Για να δηλώσεις το αυτοκίνητό σου ότι μπορεί να καίει υγραέριο πρέπει να προσκομίσεις είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικο ΚΤΕΟ, που έχει πάρει όμως πιστοποίηση για αρχικό έλεγχο υγραεριοκίνησης, τις εγκρίσεις τύπου ΟΛΩΝ των εξαρτημάτων της υγραεριοκίνησης (Πνεύμονας, δεξαμηνή, σωληνώσεις μπεκ, κτλ). Επίσης χρειάζεται χαρτί (υπεύθυνη δήλωση) από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που κάνει εγκαταστάσεις υγραεριοκίνησης, βεβαίωση συμόρφωσης με την οδηγία της Ε.Ε.. Επίσης χρειάζεται και σκαρίφημα της εγκατάστασης. Το όχημα πρέπει να το πάει ο ιδιοκτήτης. Αν το πάει τρίτο πρόσωπο χρειάζεται εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. Επίσης πρέπει να έχεις χαρτί ΚΤΕΟ σε ισχύ (εαν και εφόσον είναι υποχρεωμένο βάση ημερομηνιών το αυτοκίνητο να είχε χαρτί ΚΤΕΟ).

 

Εαν τώρα το έχεις βάλει στο εξωτερικό τα πράγματα περιπλέκονται. Το πρόβλημα είναι ότι τα υλικά που μπορεί να έχουν βάλει στην Βουλγαρία ή στην ΠΓΔΜ να μην έχουν έγκριση τύπου. Εαν τώρα έχουν, θα πρέπει να πάρεις τις εγκρίσεις από το αντίστοιχο υπουργείο της ξένης χώρας, να τις φέρεις εδώ για μετάφραση, να πάρεις χαρτί από Μηχανολόγο μηχανικό ότι η εγκατάσταση είναι ΟΚ, και με αυτά τα χαρτιά να πας σε ΚΤΕΟ. Σίγουρα δεν θα μπορέσεις να βρεις όμως δήλωση συμόρφωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.