Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

Επίσης τον πρώτο χρόνο θα πληρώνετε λίγο μειωμένες εισφορές (μεγάλη χάρη!). Να τους το πείτε γιατί δεν είναι ενημερωμένη η ειδοποίηση που έρχετε.

Με το καλό! Μονο αυτό μετράει!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επίσης τον πρώτο χρόνο θα πληρώνετε λίγο μειωμένες εισφορές (μεγάλη χάρη!). Να τους το πείτε γιατί δεν είναι ενημερωμένη η ειδοποίηση που έρχετε.

Με το καλό! Μονο αυτό μετράει!

*ερχεται

Link to comment
Share on other sites

Aκόμη κι εγω δεν έμαθα αν μπήκαμε τελικά στον ΕΟΠΥΥ. Προεκλογικά κιολας σιγα μην ξερουν ούτε αυτοί. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αφού η γυναίκα σου γέννησε πρίν την 1η Ιουνίου σίγουρα τα δικαιούστε τα 2500€. Να σας ζήσει το μωρό!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έγραψα και πιο πάνω σε ποστ μου ότι ρώτησα στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ της Χαλκίδας και μου είπαν ότι παίρνουμε κανονικά το επίδομα τοκετού όπως ήταν μέχρι σήμερα δηλαδή 2500 Ε Σε λίγες μέρες θα γνωρίζω λεπτομέρειες , αφού ήδη γέννησε η γυναικα μου σε ιδιωτικό μαιευτήριο και τις επόμενες μέρες θα πάω τα δικαιολογητικά για το επίδομα Θα ενημερώσω σχετικά σύντομα

Φίλε, να σου ζήσει και να είναι γερό!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και με το επίδομα διότι οι μέρες είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν περιθώρια για "απώλειες". Αν η γυναίκα σου είναι ΤΣΜΕΔΕ ή την ασφαλίζεις μην ξεχάσεις να κάνεις την δήλωση στο κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ (όταν πας για το επίδομα τοκετού) για τις μειωμένες εισφορές για ένα χρόνο.

Στο δικό μας νομίζω ακόμα δεν έχει ελεγκτή οπότε δεν την γλυτώνεις την "Κολοκοτρώνη" .Φρόντισε να πας πρωί μόνο για να πιάσεις θέση στην ουρά στον ημιόροφο...

 

Α! Και πάρε και νούμερο από πάνω για να κάνεις την αλλαγή με τις μειωμένες εισφορές

Καλού κακού πάρε κι ένα νούμερο στο ΚΥΤ (Κάτι το είχα χρειαστεί αλλά δεν θυμάμαι τι...)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ και ιδιαίτερα τον Γιάννη , πραγματικά δεν το γνώριζα για τις μειωμένες εισφορές Επίσης και για ο μωρό που είναι αγόρι ευχαριστώ για τις ευχές σας

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έμαθα συγγενή μου Φαρμακοποιό ότι ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ δεν μπήκαν τελκά ακόμη. Αναβάλλεται επ' αόριστον η ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ. Δεν πανηγυρίζω όμως για να μην προσγειωθώ ανώμαλα. Καλύτερα να ρωτήσει κάποιος το ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Για δείτε εδω : http://www.fsk.gr/wordpress/wp-content/uploads/1-6-2012-ΕΞΑΙΡΕΣΗ-ΕΝΤΑΞΗΣ-ΕΤΑΑ-ΣΤΟΝ-ΕΟΠΥΥ.pdf

από οτι κατάλαβα μέχρι τέλος του χρόνου δεν μπαίνουμε. Μετά μπορεί να μην υπάρχει και ο ΕΟΠΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, είμαι και εγώ έγκυος και άμεσα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ, ελεύθερη επαγγελματίας. Είμαι έγκυος στον 4ο μήνα και φυσικά με το μπάχαλο που γίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, σιγά μην βγάλουμε άκρη με το ΤΣΜΕΔΕ.

Στον ΕΟΠΠΥ δεν μπήκαμε ακόμα, και από ότι έλεγε ο Λοβέρδος το πρωί στο ΣΚΑΙ θα μπούμε μετά από 6 μήνες, γιατί ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας, υπέγραψε αναστολή.

Όταν πήρα τηλ στο ΤΣΜΕΔΕ στην αρχή της εγκυμοσύνης να ρωτήσω τι δικαιολογεί μου είπαν ΤΙΠΟΤΑ και θα πάρεις στο επίδομα των 2.500 ΑΝ ισχύει τότε. Μέχρι στιγμής περνάω τις επισκέψεις στον γιατρό και τις εξετάσεις, σαν απλές, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται για πάντα.

Εντωμεταξύ στην περιοχή που μένω δεν υπάρχει ιδιωτική κλινική, μόνο δημόσιο νοσοκομείο, άρα να τα ξεχάσω και τα 2500??

Να ρώτησω και κάτι ακόμα, τις εξετάσεις και τις επισκέψεις στον γιατρό τις γράφετε στο βιβλιάριο ή εφόσον δεν δικαιολογούνται, δεν υπάρχει νόημα???

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια ερώτηση γιατί δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

 

Αν ο γιατρός σου σου γράφει γνωμάτευση περί "επαπειλούμενης κύησης" σου δικαιολογούν εξετάσεις και διάφορα άλλα ΠΕΡΑΝ του επιδόματος τοκετού. (Τουλάχιστον έτσι ίσχυε πριν κάποια χρόνια).

 

Εννοείται ότι ΔΕΝ θα τους ρωτήσεις αν γίνεται αυτό (ως "κόλπο"), αλλά θα τους πεις ότι έχεις πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Δε νομίζω 'ότι ο γιατρός σου θα σου αρνηθεί μια τέτοια γνωμάτευση.

 

Τότε που ήμουν έγκυος (πριν 19 και 17 χρόνια) τα είχα καταθέσει όλα μαζί στο τέλος και τα πάρει ΟΛΑ μαζεμένα στο τέλος με μια γνωμάτευση του γιατρού ανά τρίμηνο). Το "κόλπο" μου το είχε πει μια υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ από μόνη της όταν είχα πάει να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω γενικά για την εγκυμοσύνη.

 

Επίσης, λόγω καισαρικής, πέραν του στάνταρ επιδόματος είχαν δώσει κάποιο επιπλέον ποσό που προέκυπτε από την απόδειξη του μαιευτηρίου για έξτρα έξοδα χειρουργείου.

 

Βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε αλλά κάτι απ' όλα αυτά ίσως ισχύει ακόμα..... Ρώτα τουλάχιστον!!!

Edited by Kapa
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.