Μετάβαση στο περιεχόμενο

sandyk

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sandyk

  1. Καλημέρα, γιατί κανένας δεν συζητάει για την προθεσμία που λήγει σε τέσσερις μέρες; Οι πολεοδομίες δεν έχουν ακόμα εγκρίνει τους όρους δόμησης που είχαμε υποβάλλει το Δεκέμβριο του 22. Θα δώσουν παράταση; Δεν θα έπρεπε μέχρι τις 30.09 να έχουμε υποβάλλει για προέγκριση; Η πράξη δεν πρέπει να είναι σε συνέχεια της πράξης έγκρισης των όρων δόμησης; Ούτε το ΤΕΕ φαίνεται να έχει ζητήσει παράταση. Υπάρχει κάτι που έχω χάσει; Ευχαριστώ.
  2. το λογικό είναι ως ΚΑΙ 9/12. Ας ελπίσουμε ότι είναι απλώς λάθος του συστήματος και όχι των εγκεφάλων τους... Τσάμπα το ξενύχτι...
  3. To TEE δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αυτής της κατάστασης; Της μη δήλωσης κάποιων αυθαιρέτων ή/και της πληρωμής υψηλότερου προστίμου στη συνέχεια. Για όλο αυτό το άγχος και τις χαμένες εργατοώρες χωρίς κανένα απότέλεσμα. Τι σημαίνει "τελευταία στιγμή"; Αφού έχουμε το δικαίωμα να καταθέτουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, πρέπει να έχουμε και τη δυνατότητα να το κάνουμε! Γιατί έκανε "έκκληση για παράταση" αντί για να ενημερώσει ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και η παράταση είναι αδιαπραγμάτευτη?
  4. ακόμα παίζεται!!! http://web.tee.gr/eidisis/apofasi-etaa-gia-paratasi-prothesmias-pliromis-asfalistikon-isforon-a-examinou-2016-pros-to-ipourgio-ergasias/
  5. Εκκρεμεί ακόμα μια ανακοίνωση από το ΤΕΕ. "Με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τη σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ." Πότε περιμένουν να ανακοινώσουν?
  6. > Καλό μήνα! Μήπως ξερει κανείς αν στην περίπτωση που ο ανελκυστήρας δεν εείναι υποχρεωτικός η ελεύθερη απόσταση του 1.5μ μπροστά του είναι υποχρεωτική? ευχαριστώ
  7. Είμαι τελείως UFO! Έκανα "report" αντί για "reply". ελπίζω να μη δημιουργήθηκε πρόβλημα. Έγραφα ότι μπορείς να βρεις τα σχέδια στην αντίστοιχη πολεοδομία - φανταζομαι ότι θα τα έχεις ήδη βρει - και ήθελα να σε ρωτήσω τι έκανες τελικά με το Δ. Πως το δήλωσες?
  8. Επίσης τον πρώτο χρόνο θα πληρώνετε λίγο μειωμένες εισφορές (μεγάλη χάρη!). Να τους το πείτε γιατί δεν είναι ενημερωμένη η ειδοποίηση που έρχετε. Με το καλό! Μονο αυτό μετράει!
  9. Καλησπέρα! Στο Β.Δ. του 1967 σύμφωνα με το οποίο είναι χτισμένα αυτά (όλα?) τα σπίτια αναφέρει ανώτατο ύψος 3.70μ με τη στέγη. Η επιτρεπόμηνη δόμηση / κάλυψη είναι 0,1 και όχι κάτω από 50μ2 ούτε πάνω από 80μ2 και 20μ2 στεγασμενη βεραντα . Οπότε νομίζω ότι με αυτά τα στοιχεία πρέπει να συγκρίνουμε. Όμως δεν βρήκα τιποτα να αναφέρεται σε πρασιά και Δ. Τι κάνουμε? Στην άδεια που βρήκα στην πολεοδομία έχει τηρηθεί το Δ των 2.5μ, χωρίς όμως πουθενα να αναφέρεται (το μέτρησα με το κλιμακόμετρο!) Και πάλι μπορεί να έτυχε. Είναι τόσο μικρά τα οικόπεδα αυτά (το "δικό μου" 130μ2) που θα μπορούσε και να μη βγαίνει. Ξέρει κανένας τίποτα? Στη δική μου περίπτωση δεν έχουν τηρηθεί οι κατόψεις, έχει τοποθετηθει σε άλλη θέση (μα κανένα δεν έβαλαν στη θέση του?!!), έχει κλειστεί η βεράντα ενώ υπάρχει άλλη μια στεγασμένη και μια μη στεγασμένη και έχει προστεθεί στέγη. Θεωρώντας ότι τα περισσότερα απο αυτά νομιμοποιούντα τους σκέφηκα να τακτοποιήσουμε ό,τι δεν νομιμοποιείται (20μ2 Υ.Δ.) και να νομιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα. ΤΕλικά όμως φοβάμαι ότι με ένα Β.Δ. του 67(!!!) που "μπάζει από παντού" με ένα Ν.4014 που κι αυτός... και σε μία τελείως αναξιόπιστη πολεοδομία αύτο είναι εγχείρημα πολύ μεγάλου ρίσκου. Τι λέτε οι πιο έμπειροι? Σε περιπτωση που τα τακτοποιήσουμε ολα τα πρόστιμα είναι 20μ2 για Υ.Δ., 500ε για στέγη, 500ε για περιβάλλοντα χώρο (βεράντα), 500ε για διαμερισμάτωση και 500ε για αλλαγή θέσης ή θα μπορούσαν τα δύο τελευταία να θεωρηθούν μια παράβαση? Τα υπόλοιπα σωστά? Θα ήταν πιο σωστό να κάνω αλληλοεπικάυψη και να τακτοποιήσω ό,τι περισσεύει και να μην δηλώσω αλλαγή θέσης? Ευχαριστώ.
  10. Τα ασφάλιστρα είναι ήδη εξωφρενικά ψηλά σε σχέση με τις δουλειές που υπάρχουν. Όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλους. Νομίζω οτι πολλοί περισσότεροι μηχανικοί δεν θα πληρώσουν αυτό το εξάμηνο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τα νούμερα. Πόσοι πλήρωσαν άραγε σε σχέση με άλλες χρονιές? Πρέπει να απαιτήσουμε να μειωθούν τα ασφάλιστρα ή να μην πληρώσει κανείς. Να γράψουμε ένα κείμενο και να το υπογράψουμε όλοι στο internet (με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα κ.λ.π.). Μπορούμε άραγε να το ξεκινήσουμε εδώ? Θα βόλευε κάτι σαν googledoc. Ξέρει κανείς να στήσει ένα e- petition? tapnag, dim έχετε κάνει καμιά κίνηση? Ας μην ποντάρουμε στους συλλόγους μας.... Υ.Γ. Μάλλον εδώ έπρεπε να γράψω και όχι στο "διαγραφή από ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ".
  11. Τα ασφάλιστρα είναι ήδη εξωφρενικά ψηλά σε σχέση με τις δουλειές που υπάρχουν. Όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλους. Νομίζω οτι πολλοί περισσότεροι μηχανικοί δεν θα πληρώσουν αυτό το εξάμηνο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τα νούμερα. Πόσοι πλήρωσαν άραγε σε σχέση με άλλες χρονιές? Πρέπει να απαιτήσουμε να μειωθούν τα ασφάλιστρα ή να μην πληρώσει κανείς. Να γράψουμε ένα κείμενο και να το υπογράψουμε όλοι στο internet (με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα κ.λ.π.). Μπορούμε άραγε να το ξεκινήσουμε εδώ? Θα βόλευε κάτι σαν googledoc. Ξέρει κανείς να στήσει ένα e- petition? tapnag, dim έχετε κάνει καμιά κίνηση? Ας μην ποντάρουμε στους συλλόγους μας....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.