Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Τουαλέτα στο υπόγειο


Recommended Posts

Καλησπερα.Παρακαλω αν μπορει καποιοσ να μου δωσει μια λυσει στο προβλημα μου.Εχω ενα καταστημα και τα αρχικα σχεδια τησ οικοδομησ δειχνουν τουαλετα επανω ενω η τουαλετα ειναι στο υπογειο.ετσι χτιστηκε.τι να κανω εκτοσ το να φτιαξω τουαλετα επανω.Το καταστημα ειναι μικρο.Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

δλδ ποιο ειναι το προβλημα θα μας πεις?

 

η ασυμφωνια σχεδιων με πραξη....?

 

την θελεις καπου αλλου?

 

θελεις να γινει πιο λειτουργικη στο υπογειο?

 

 

τι ?

Link to comment
Share on other sites

οτι πρεπει να γινει τουαλετα επανω.ομωσ.........με δικο του συνεργειο.η ερωτηση ειναι αν υπαρχει τροποσ να μην γινει τουαλετα.Δεν υπαρχει χωροσ.το μαγαζι ειναι 17 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Μιχαηλ Μπ.

επειδή είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν για να πάρεις μια σωστή απάντηση, το καλύτερο είναι να συζητήσεις το θέμα με το μηχανικό σου. Αν για κάποιους λόγους δεν τον εμπιστεύεσαι, αναζήτησε άλλον με συστάσεις από συγγενή ή φίλο σου.

Όμως, μιας και μας έκανες την τιμή να απευθυνθείς σε αυτό το φόρουμ επαγγελματιών, μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις: 1. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τουαλέτα στο υπόγειο πρέπει να μετρηθεί στη συνολική δόμηση της οικοδομής. Αν αυτή έχει εξαντληθεί, απλά δεν γίνεται. Εάν δεν έχει εξαντληθεί θα χρειαστείς τροποποίηση της άδειας οικοδομής. 2. Το μαγαζί δεν είναι μικρό. Τόσο δείχνουν τα σχέδια, τόσο αγόρασες, τόσο έχεις. Αν για κάποιο διάστημα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη τουαλέτα, επειδή δεν χρειαζόταν π.χ. για εμπορική χρήση ή λόγω "παράβλεψης", αυτό δεν σημαίνει ότι μεγάλωσε το μαγαζί.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβως.

 

Θα χρειασθεις τουαλετα και προθαλαμο στο ισογειο εκτος αν εχεις υπολοιπο συντελεστη για να τα βαλεις στο υπογειο, αλλα αυτο φανταζει απιθανο.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κάποιες αμφιβολίες για το θέμα της τουαλέτας και της δόμησης... Νομίζω ότι συντρέχουν κάποιοι παράγοντες όπως μέγεθος καταστήματος, είδος καταστήματος κλπ... για να υπάρχει υποχρέωση τουαλέτας και θα μετρούσε στη δόμηση μόνο αν ήταν για τους πελάτες, σωστά; Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι εφόσον δεν υποχρεούται στη διάθεση της τουαλέτας στο κοινό θα είναι βοηθητικός χώρος, όπως κατασκευάζουμε ένα WC στις κατοικίες...

 

Νομίζω ότι κάτι σχετικό έχει ξανασυζητηθεί παλαιότερα, πάλι με κατάστημα μικρό...

Link to comment
Share on other sites

κάνεις λάθος έχει υποχρέωση για τουαλέτα και πλέον και για προθάλαμο εφόσον θα γίνει αλλαγή χρησης

 

αυτό που περιγράφεις αφορά πολύ μικράκατστήματα 15τμ από ό,τι θυμάμαι με υποχρέωση κοινόχρηστης τουαλέτας στο κτίριο

--------

συνοψιζοντας κάνει υποχρεωτικά τουαλέτα με προθάλαμο στο ισόγειο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.