Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση μπάρμπεκιου απο τα όρια του οικοπέδου


Recommended Posts

Ξέρει κάποιος αν προβλέπεται από τη νομοθεσία ελάχιστη απόσταση από τα όρια του οικοπέδου για μπάρμπεκιου που κατασκευάζεται στον ακάλυπτο χώρο; Και αν ναι, ποιά είναι αυτή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους. Φυσικά και δεν υπάρχει όρος bbq στον ΓΟΚ αλλά ούτε και στον κτιριοδομικό, και γι'αυτό απευθύνθηκα στο forum. Τελικά, ξέρει κάποιος αν χρειάζεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (έτσι πιστεύω αν ανάγουμε το bbq στην κατηγορία εστίες, φούρνοι στον ακαλυπτο χώρο), και κυρίως αν υπάρχει περιορισμός στην απόσταση των κατασκευών αυτών από τα όρια του οικοπέδου. Τέλος, @ highlander, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να προσέξει κανείς στην καμινάδα του bbq ή καλύπτυν οι διατάξεις για τις καπνοδόχους γενικά;

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Υποτίθεται ότι μπορείς να το τοποθετήσεις και σε επαφή με την περίφραξη του οικοπέδου αλλά εμένα με ρώτησαν (προφορικά) αν είναι σύμφωνος ο γείτονας ή αν υπαρχει περίπτωση να τον ενοχλήσει....Απάντησα ότι δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα και αυτό ήταν όλο!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

απαιτειται εγκριση εργασιων μικρης κλιμακος

μπορει να ειναι σε επαφη με το οριο

απαιτειται τεχνικη εκθεση μηχανικου οτι θα τηρηθουν τα προβλεπομενα απο τον κτιριοδομικο κανονισμοως προς τη καμιναδα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω παρατήρηση στην Πολεοδομία για το bbq. Δε μ΄ αφήνει να το βάλω στην περίφραξη του ομόρου, αν και η καμινάδα καλύπτει τις αποστάσεις του κτιριοδομικού, σε σχέση τα όμμορα. (2.4.2.5. Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1 m πάνω από το σημείο εξόδου της 0,7 m από οποιαδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα μικρότερη των 3,0 m από αυτή και 1,5 m από καυστά υλικά. ) Ο υπάλληλος όμως υποστηρίζει ότι πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη «όμορα» και με αφήνει να το βάλω μόνο σε επαφή με το σώμα του κτιρίου. Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο έγγραφο της ΔΟΚΚ, του ΥΠΕΧΩΔΕ, μια εγκύκλιο, κάτι σχετικό;;;;; Έχω ψάξει όλο τα σχετικά topics και δε βρήκα κάτι.

 

Σκέφτομαι να βγάλω την οικ.άδεια χωρίς bbq και στο τέλος να βγάλω μια άδεια μικρής κλίμακας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.