Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Ναι φίλε μου. Δεν κατάλαβες ακόμα την ασχετοσύνη που έχουν εκεί στο υπουργείο. Ο μηχανικός δεν εκδίδει οικοδομικές άδειες....

Μελέτες κάνει.....

Καλή χρονιά και το 2011 ας είναι μια χρονιά εξέλιξης και δημιουργίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στις πρώην νομαρχιακές πολεοδομίες (δημοτικές πλέον) υπάρχει θέμα με...τις σφραγίδες !!!! Αν είναι δυνατόν!! Δεν κάνουν ούτε πληρώτητα ούτε περαίωση εκτός αν τους πρήξεις και τους παρακαλάς να σου βάλουν παλιά ημερομηνία και τέτοια ωραία. Που και αυτό δύσκολα το κάνουν.

 

Δεν μπορεί να δωθεί μία οδηγία για το μεταβατικό διάστημα να μπαίνουν οι σφραγίδες νομαρχίας?!

 

Παίρνουμε μία γέυση του τι πάει να πει αυτοδιοίκηση στις πολεοδομίες μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Στις πρώην νομαρχιακές πολεοδομίες (δημοτικές πλέον) υπάρχει θέμα με...τις σφραγίδες !!!!

 

Παίρνουμε μία γέυση του τι πάει να πει αυτοδιοίκηση στις πολεοδομίες μου φαίνεται.

 

Σ' αυτό δεν έχεις δίκιο.

1. Οι πρώην Νομαρχιακές πολεοδομικές υπηρεσίες δεν μετατράπηκαν αυτόματα σε Αυτοδιοικητικές από 1.1.2011 αλλά οι νέοι ΟΤΑ έχουν πάρει μεν την αρμοδιότητα και θα πρέπει να οργανώσουν, το ταχύτερο δυνατόν (βλέπεις εκλέχτηκαν ταυτόχρονα και νέοι δήμαρχοι κλπ), τις υπηρεσίες αυτές χωροταξικά και στελεχιακά.

2. Δεν φταίει η αυτοδιοίκηση, που εκλέχτηκε προ 2 μηνών, στο ότι το Κράτος, που πέρασε τις νέες αρμοδιότητες στους νέους ΟΤΑ, δεν οργάνωσε έγκαιρα τη διάδοχη κατάσταση, με υποδομές και εγκυκλίους, ώστε να μπορεί να λειτουργήσουν, έστω υποτυπωδώς, οι νέες υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αυτό το γενικόλογο "φταίει το κράτος" έχω βαρεθεί να το ακούω!!

 

Τόσυς μήνες γνωρίζανε όλοι τι θα γίνει. Οι νομαρχιακές πολεοδομίες κάνανε καμία κίνηση να τους στείλουν σφραγίδες οι δήμοι ? Τι περιμένανανε ?

 

Οι δήμοι από την μεριά τους πάλι τι κάνανε ?

 

Μην το ψάχνεις. Είναι θέμα θέλησης το να κάνεις τη δουλειά σου.

Link to comment
Share on other sites

όπου κάνανε δεν έγινε τίποτα από όσο μαθαίνω.

Ξέρεις ότι οι απερχόμενοι Νομάρχες και οι νεοερχόμενοι Δήμαρχοι είχαν και άλλα στο μυαλό τους....

και σε 2 μήνες για να είμαστε και ειλικρινείς δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά χωρίς να έχουν καν ορκιστεί...

Συμφωνώ με ΜΑΚΑΡ

Link to comment
Share on other sites

@ nik

Ίσως δεν έχεις καταλάβει τι ορίζει ο Καλλικράτης στο θέμα των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων. Λέει, λοιπόν, ότι μεταβιβάζονται στους νέους, και διευρυμένους στις περισσότερες περιπτώσεις, ΟΤΑ οι πολεοδομικές αρμοδιότητες, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, αφενός δεν τις είχαν μέχρι 31.12.2010 αφετέρου έμαθαν τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών την τελευταία εβδομάδα του 2010.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ΟΤΑ δεν είχε πολεοδομική υπηρεσία και εξυπηρετούνταν από τη Νομαρχιακή Πολεοδομία μαζί με αρκετούς άλλους ΟΤΑ. Εάν ανοίξεις το http://www.poleodomia.gov.gr θα δεις ότι το Κράτος μετονόμασε ήδη τις Νομαρχιακές Πολεοδομίες σε Πολεοδομίες του δήμου που ανήκουν χωροταξικά αλλά πρόσθεσε στους αντίστοιχους τίτλους την έκφραση "Διοικητική Υποστήριξη" επειδή, προφανώς, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να δημιουργήσουν οι νέοι ΟΤΑ την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη της νέας αρμοδιότητας.

 

Φταίνε, λοιπόν, οι νέοι ΟΤΑ, που λειτουργούν τυπικά από 1.1.2011 και όχι ουσιαστικά, που δεν έχουν οργανώσει (από πότε ;;;) τις νέες υπηρεσίες ή το Κράτος που δεν έχει προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση με τις κατάλληλες οδηγίες και εγκυκλίους;

Link to comment
Share on other sites

Μακαρ...τα ξέρω όλα αυτά. Και τα συζητάω με μηχανικούς και υπαλλήλους στις πολεοδομίες εδώ και μήνες. Αλλά εμένα δεν μου φαίνεται λογικό όλο αυτό το σκηνικό! Οι δήμοι δηλαδή δεν μπορούσαν να ασχοληθούν, να φτιάξουν τις σφραγίδες? Απλά ήταν εκλογές και κανείς δεν ασχολήθηκε. Τέλος πάντων.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεται σε κανένα άρθρο του νόμου ότι με την παραγγελία και κατασκευή αντίστοιχης στρογγυλής και τετράγωνης σφραγίδας, από κάθε νέο ΟΤΑ λύνεται αυτόματα το τεράστιο θέμα της οργάνωσης της νέας υπηρεσίας με σύνταξη κανονισμού λειτουργίας (Οργανισμού όπως λέγεται), στελέχωση, εξεύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγασή της κλπ;

 

Θεωρείς λογικό ότι οι μεμονωμένοι δήμαρχοι των επί μέρους ΟΤΑ, που συνενώθηκαν σε ένα νέο, όφειλαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν σ' αυτή την οργάνωση, όχι μόνον της συγκεκριμένης πολεοδομικής αρμοδιότητας αλλά και όλων των άλλων που μεταβιβάζονται με τον Καλλικράτη στους νέους ΟΤΑ, όταν δεν γνώριζαν πριν από 7 μήνες που ψηφίστηκε ο νόμος εάν θα εκλέγονταν οι ίδιοι και πως αυτός θα εφαρμοζόταν;

 

Νομίζω, όμως, ότι συζητήσαμε πάρα πολύ εκτός θέματος και εγώ, τουλάχιστον, θα σταματήσω εδώ για την αποφυγή συνεπειών. Υπάρχει, άλλωστε, συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δεν βγαίνει άκρη γιατί το βλέπουμε από διαφορετική σκοπιά το θέμα. Και εγώ ποστάρω για τελευταία φορά αν και αυτά που γράφω αφορούν στην παρούσα φάση πολύ την διεκπαιρέωση των ημιυπαίθριων η οποία έχει παγώσει.

 

Και σου ξαναλέω. Η διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων προς το παρόν έχει παγώσει κυρίως (γιατί υπάρχουν και κάποιες άλλες εκκρεμότητες με το αρχείο των πολεοδομιών) λόγω των σφραγίδων! Δεν έχει δηλαδή να κάνει με την στέγαση των πολεοδομιών, την στελέχωση κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Και σου ξαναλέω. Η διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων προς το παρόν έχει παγώσει κυρίως (γιατί υπάρχουν και κάποιες άλλες εκκρεμότητες με το αρχείο των πολεοδομιών) λόγω των σφραγίδων! Δεν έχει δηλαδή να κάνει με την στέγαση των πολεοδομιών, την στελέχωση κ.τ.λ.

 

Ακριβώς αυτό είναι το γελοίο ή και εξοργιστικό! Πληρώνονται επί μια εβδομάδα τουλάχιστον (μέχρι σήμερα-ποιός ξέρει πόσο θα τραβήξει), κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, για να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια πάνω στο γραφείο τους (κυριολεκτικά) και να σαχλαμαρίζουν με το "πηγαδάκι" που έχει μαζευτεί γύρω τους, επειδή δεν έχουν σφραγίδες! Αυτή ακριβώς την εικόνα αντίκρυσα την περασμένη Δευτέρα στο Πολ. Γραφείο Μαρκοπούλου! Εκεί ακριβώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες, από τους ίδιους ανθρώπους θα γίνεται η δουλειά (από όσο κατάλαβα), απλά δεν έχουν σφραγίδες και ξύνονται μέχρι να τους τις φέρουν τη στιγμή που καίγεται ο κ$%^$ μας εμάς να ξεμπερδεύουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.