Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω...πριν μια εβδομάδα έλεγαν σε όσους δεν είχαν ραντεβού πως όταν ελεγχθούν θα τους ειδοποιήσουν...χρόνο συγκεκριμένο δεν έδιναν.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι έγινε και σε εμένα στη Σωκράτους χθές. Εϊχα πάρει πρωτόκολλο (μόνο) από την πρηγούμενη Τρίτη και ο πρωτοκολλητής μου είπε έλα σε 4 μέρες (μάλλον στην τύχη το είπε). Πήγα χθες (στο Τοπογραφικό στον 1ο όροφο) λοιπόν, ήμουν 2ος στη σειρά (δεν υπήρχαν άλλοι για Η/Χ!!), βρήκαν τον φάκελο και ξεμπέρδεψα με την πληρότητα σε 10 λεπτά. Για το πρόστιμο θα ασχοληθεί άλλος υπάλληλος μου είπαν ο οποίος ...έλειπε χθες. Μου έκαναν τσαλίμια με το αντίγραφο της αίτησης ( στιχομυθία "τελείωσε η δουλειά μου εμένα και κάτι πρέπει να δώσω στον πελάτη"-"όχι δεν τελείωσε έχεις και περαίωση"-"όχι τελείωσε είπα δε με αφορά εμένα η περαίωση ας έρθει μόνος του όταν πληρώσει εφόσον θα του στείλετε το πρόστιμο"), τελικά την πήρα την αίτηση κανονικά σφραγισμένη με πληρότητα.

Γενικά από όσο καταλαβαίνω οι άνθρωποι (όχι μόνο εκεί αλλά σε πολλές Πολεοδομίες) έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Δεν έχουν διαβάσει ούτε καν το ΦΕΚ του νόμου, δεν έχουν κανένα σύστημα, θα μπορούν να βγάζουν άνετα τη 10πλάσια δουλειά αν σοβαρευτούν και οργανωθούν.

Με απλά λόγια σου συνιστώ αν δε δεις πολύ κόσμο να απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι μου προτείνεις να κάνω να πάω και εγώ κάτω πιέσω ή να περιμένω τηλέφωνο?

Σε Κανά δύο μέρες θα πάρω τηλέφωνο στα σίγουρα ένα καθαρίσω από το τηλέφωνο τότε το σύστημα δουλεύει καλά.!

Link to comment
Share on other sites

Να απαιτήσεις να γίνει αυθημερόν όλη η διαδικασία μέχρι την πληρότητα. Δε λέει πουθενά ο νόμος ότι θα πηγαινοερχόμαστε 40 φορές για να πάρουμε μια σφραγίδα επειδή είναι ανοργάνωτοι ή ανίκανοι. Εγώ δέχτηκα να πάρω μόνο πρωτόκολλο την πρώτη μέρα, γιατί ήδη η ώρα είχε πάει 13:15 και είχαν μείνει 3 άνθρωποι στο ισόγειο, αλλιώς δεν έφευγα χωρίς πληρότητα. Να ελέγξουν αν υπάρχουν ένα παράβολο και 2 υπεύθυνες δηλώσεις, δεν είναι δουλειά που τους νομιμοποιεί να μας πηγαινοφέρνουν ούτως ή άλλως. Επιστήμη το κάναμε... Μόνο τον υπολογισμό προστίμου τους δίνει χρονικό περιθώριο ο νόμος (60 μέρες), αλλά από αυτό και μετά το στάδιο (και εφόσον αποστέλλεται ταχυδρομικά στον ιδιοκτήτη) η συνδρομή σου δεν είναι απαραίτητη ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

ΕΠΕΙΓΟΝ! Ξέρει κανείς τι γίνεται πλέον στην Κεντρική Πολεοδομία Θεσσαλονίκης με τα ραντεβού?

 

Εκλεισα ραντεβου την Παρασκευη για 27 Δεκεμβρη με α/α 120-130, ενω μια συναδελφος εκλεισε προχθες, παλι για 27 Δεκεμβρη με α/α 1045, ή κατι τετοιο. (τετραψηφιο παντως). Υπαρχει επικη ανικανοτητα διαχειρισης της καταστασης.

Κλαιω οσο σκεφτομαι εκεινη τη μερα...

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει επικη ανικανοτητα διαχειρισης της καταστασης.

 

Δεν έχουν μάθει να δουλεύουν συγκροτημένα και αποδοτικά οι άνθρωποι. Δεν έχουν μάθει σε πίεση να βάζουν προτεραιότητες. Δεν έχουν μάθει στην αθρόα προσέλευση κοινού (και ειδικά πολιτών που έχουν μεταξύ των άλλων να αντιμετωπίσουν τώρα-γιατί με τους Μηχανικούς που τους κάναμε τα χατήρια τα ψιλοέφερναν βόλτα). Κάθονται πάνω από ένα παλιόχαρτο χωρίς καμία ουσιαστική σημασία και το κοιτάνε 10 λεπτά.

Πραγματικά πιστεύω ότι οι πολεοδομίες, είναι ο πρώτος τομέας του Δημοσίου στον οποίο πρέπει να αρθεί η μονιμότητα (αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο) και να πάνε σπίτια τους οι ανίκανοι. Υπάρχουν εδώ έξω παιδιά Μηχανικοί οι οποίοι είναι ασύγκριτα ικανότεροι και αποδοτικότεροι από τον καλύτερο υπάλληλο Πολεοδομίας και έχουν μάθει να διαχειρίζονται και κόσμο και φόρτο εργασίας λόγω των καθηκόντων τους στον ιδιωτικό τομέα (συναναστροφή με συνεργεία σε εργοτάξια, Κτηματολόγιο με το κοινό κλπ.).

Link to comment
Share on other sites

Εκλεισα ραντεβου την Παρασκευη για 27 Δεκεμβρη με α/α 120-130, ενω μια συναδελφος εκλεισε προχθες, παλι για 27 Δεκεμβρη με α/α 1045, ή κατι τετοιο. (τετραψηφιο παντως). Υπαρχει επικη ανικανοτητα διαχειρισης της καταστασης.

Κλαιω οσο σκεφτομαι εκεινη τη μερα...

 

Εγώ πάντως με τέτοια κατάσταση αρνούμαι να πάρω την ευθύνη απέναντι στον πελάτη....Προβλέπω να πέφτει ξύλο στις 27/12...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Ως νέα έχω μερικές απορίες κ θα ήθελα λίγη βοήθεια: 1) Σε περίπτωση είσπραξης της χαμηλότερης αμοιβής, δηλ 286,01 με Φ.Π.Α αναγράφουμε στην απόδειξη παροχής υπηρεσίων την παρακράτηση του Φ.Ε.Μ ακόμη και αν δεν έχει εισπραχθεί το ποσό του Φ.Ε.Μ απο τον πελάτη? 2) εαν υπάρχουν τρείς ιδιοκτησίες που τακτοποιήθηκαν στο όνομα του ίδιου ιδιοκτήτη , μπορεί να κοπεί 1 απόδειξη παροχής συνολικά ? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.