Μετάβαση στο περιεχόμενο

2χρονος Ινδονήσιος καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα.


nilescrane

Recommended Posts

"Ινδονήσιοι γιατροί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα την εφαρμογή μίας ειδικής θεραπείας για το μικρό αγόρι 2 ετών που είναι εθισμένο στον καπνό και καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Η περίπτωση του ...

μικρού Άρντι, που ζει σε ένα χωριό στη Σουμάτρα, προκάλεσε σκάνδαλο, όταν το Μάιο μεταδόθηκε ένα βίντεο το οποίο δείχνει το παιδί πραγματικά να ευχαριστιέται να καπνίζει ένα τσιγάρο.

 

"Μία ομάδα που θα αποτελείται από ένα παιδίατρο, ένα ψυχίατρο και ένα νοσηλευτή θα ασχοληθούν με τη θεραπεία του παιδιού", από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Σέτο Μουλιάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

"Είμαι βέβαιος ότι μία σοβαρή θεραπεία θα του επιτρέψει να απαλλαχθεί σταδικά από τις κακές του συνήθειες", πρόσθεσε. "Κατάφερε να μην καπνίσει για δύο ώρες, αφού του αποσπάσαμε την προσοχή με τα παιχνίδια του", επεσήμανε.

 

Ο Άρντι εθίστηκε στον καπνό εξαιτίας του πατέρα του που του έδωσε να καπνίσει ένα τσιγάρο όταν ήταν μόλις 18 μηνών, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

 

Οι γονείς του Άρντι έχουν δηλώσει ότι το παιδί, που έχει γίνει παχύσαρκο, οργιζόταν και χτύπαγε το κεφάλι του στους τοίχους αν δεν του έδιναν τσιγάρο.

 

Τον Απρίλιο, οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών είχαν κινητοποιηθεί μετά την προβολή στο διαδίκτυο ενός βίντεο που έδειχνε ένα αγόρι 4 ετών κα καπνίζει και να κάνει άσεμνες κινήσεις με την παρότρυνση ενηλίκων."

 

M είναι δυνατόν να καπνίζει τόσο πολύ ένα τόσο μικρό παιδί;;;

Μήπως πρέπει να μπει χόντρό "χέρι" στις βιομηχανίες καπνού παγκοσμίως;

Link to comment
Share on other sites

Το χέρι που έδωσε στο παιδί το τσιγάρο πρέπει να κοπεί, από την ρίζα.

Και αυτού που του το ανάβει 40 φορές την ημέρα, επίσης.............

 

Τρελάθηκα, βρήκα το βίντεο (1) που καπνίζει το μωρό και έπαθα πλάκα, το τσιγάρο είναι μεγαλύτερο από τα δάχτυλά του......

Οι άλλοι γύρω του γελάνε......

 

 

Ποιος θα αγοράσει το παρακάτω?

Ceramic Smoking Baby

 

edit.

Και δεν είναι το μόνο(2), βρήκα ένα άλλο στην Κίνα που ανάβει μόνο του το τσιγάρο......

Και ο πατέρας γελάει.....

Μα καλά είμαστε τόσο ζώα???

 

(1)

Sumatran 2-Year Old Smokes 40 Cigarettes A Day
Indonesian 2 Year Old Baby Smokes 40 Cigarette Par Day

 

 

(2)

2-year-old child who can’t even eat candy knows how to smoke skillfully and curse shocks people.

 

The user that made the post says, this video was recorded by a friend while he was eating barbecued fish; it was him that put it on the web. The child’s parents sell fish at a food market, and since there are some bad people there, the bad behavior of the adults present led to what we see in this video

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πρότεινα "μπουζούριασμα" και στη στενή σε όσους οδήγησαν το παιδί σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Και που το κάνουμε θέμα δίνουμε μεγάλη αξία στον πατέρα. Μπορεί να παίρνει μίζες από καπνοβιομήχανους, σπόνσορες κ.α. Γνώμη μου να μην ασχολούμαστε με εξαιρέσεις που χρήζουν κοινωνικό-ιατρικής διερεύνησης.

Ας συνασπιστούμε κι ας συγκεντρωθούμε σε πιο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τους πολλούς, τη καθημερινότητα μας, το περιβάλλον, την ανταπόκριση στις οικονομικές μας υποχρεώσεις κ.α.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ θα το κάνω το σχόλιο για τα τσιγάρα Για μένα τα τσιγάρα είναι η περίτρανη απόδειξη ότι η πλειοψηφία σε ένα θέμα έχει λάθος και ότι πολλές φορές αυτό που λέμε μειοψηφία έχει την σωστή άποψη Ετσι για να μην λαμβάνουμε ότι είναι σωστό αυτό που λέει ή πράττει μια πλειψηφία (όπου στην θέση του τσιγάρο και πολλά άλλα θέματα πολλές φορές και θέματα πολιτικής ) Ομως με το τσιγάρο δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσοι πολλοι άνθρωποι (και διαχρονικά ) είναι τόσο ********** ώστε να κάνουν κατι που όχι μόνο δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση αλλά καταστρέφει και τη υγεία (Τώρα να είμαι εγώ τόσο ********** που δεν αναγνωρίζω στο καπνό καμία ευχαρίστηση τι να πω Υπαρχουν και άλλα βλαβερά πράγματα στην ζωή αλλά αυτά τουλάχιστον εκτός ότι βλάπουν, τουλάχιστον νιώθεις κάτι , μια ευχαρίστηση όταν τα καταναλώνεις) Ισως η ανθρώπινη βλακεία να είναι προνόμιο πολλών

 

 

Παρατήρηση: Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε. Ακόμα και οι καπνιστές έχουν τα δικαιώματά τους και πρέπει να σεβόμαστε την επιλογή τους. Δεν χρειάζονται λοιπόν άσκοποι χαρακτηρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις.

ilias (δεν είμαι καπνιστής για να μην παρεξηγηθώ)

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθώντας τη "μαγκιά" της γενιάς μου, κάπνιζα από τα 16 μέχρι τα 28 όπου και το έκοψα "μαχαίρι" και πραγματικά ευχαριστώ το Θεό που με γλύτωσε... Διαφωνώ ριζικά με το ότι δεν δίνει ευχαρίστηση το τσιγάρο... Είναι αφέλεια να νομίζεις ότι ο καπνιστής δεν ευχαριστιέται... Σαφώς και του αρέσει...

Είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, πηγαίνετε σε όποιο νυχτερινό μαγαζί θέλετε και δείτε μόνοι σας... λές και δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση... Μην απορείτε μετά για τα χάλια της χώρας, όταν ακυρώνεται σχεδόν αμέσως ένας τέτοιος νόμος...φαντάζεστε για τους υπόλοιπους...

Σας αρέσει ή όχι η ευθύνη της εφαρμογής του νόμου δεν ανήκει στο κράτος αλλά σε όλους μας...

 

Αγαπητέ ilias μην υιοθετείς άστοχες (για να μη μου βάλεις και εμένα αστεράκια) δηλώσεις από τη τηλεόραση... Με την ίδια λογική είναι δικαίωμά μου να μη φοράω ζώνη ή κράνος, να παίρνω ναρκωτικά κλπ... Επίσης, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνει το παιδί μου παθητικό καπνιστή

Κανένας καπνιστής δεν έχει επιλέξει το τσιγάρο έχοντας συνειδητοποιήσει τι κάνει... Μέχρι πρόσφατα η διαφήμιση του τσιγάρου διαφήμιζε το θάνατο, σωστά; Αν ο καπνιστής χρειαστεί περίθαλψη και μάλιστα δωρεάν σε δημόσιο νοσοκομείο, το ίδιο και ο ανόητος χωρίς ζώνη ή κράνος, το κράτος να έχει δικαίωμα να του πεί "ας πρόσεχες, τώρα πλήρωνε μόνος σου";;;

Το κράτος έχει δικαίωμα στη πρόληψη για τη προστασία του ίδιου και των πολιτών του...

Αν δεν σου αρέσει η λέξη "κράτος" βάλε τς λέξεις "κοινή λογική"...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.