Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Καθόλου αισιόδοξος. Απηυδισμένος και αποφασισμένος είμαι απλά. Γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Και δυστυχώς ανάμεσα στη "συναδελφική αλληλεγγύη" έλλειψη της οποίας μου καταλόγισαν κάποιοι και στην επιβίωσή μου, θα διαλέξω το δεύτερο. Παλεύοντας για την εφαρμογή του νόμου και τίποτα παραπάνω.

Και μια και σήκωσα και 2ο ποστ ας περιγράψω ένα πρόσφατο συμβάν με κολλητό μου, διπλωματούχο ΠΜ, αξιολογότατο σαν Μηχανικό, πανέξυπνο άνθρωπο.

Παίρνει ΤΔ για συμβόλαιο. Του το μετράει κάποιος ταλαίπωρος πειναλέων για τρεις κι εξήντα. Έρχεται ο κολλητός, τραβάει 10 γραμμές στο autocad και ήθελε να κοτσάρει και απόσπασμα ρυμοτομικού (το οποίο διέθετε σε κακής ποιότητας εκτύπωση σε χαρτί). Ε έτυχε να είμαι μαζί του στο γραφείο, άντε λέω να πω καμιά ιδέα να τον βγάλω από τη δύσκολη θέση (ο πλότερ του δεν τυπώνει raster καθότι παλιός). Σκανάρουμε το διάγραμμα, του το περνάω raster2vector, του το κάνω dxf.

-"Αποστόλη θα βγει σκ*τα, κλείσε τουλάχιστον τις γραμμούλες που δε θα ενώνουν. Δεν είναι πανάκεια η μετατροπή με τέτοια προγραμματάκια".

- Έλα μωρέ δε βαριέσαι.

Κοιτάω το τοπογραφικό, (την περίπτωση την ήξερα) 3 ή 4 κάθετες, "τμήματα οικοπέδου εμβαδού μπλα μπλα μπλα". Ούτε ποσοστά, ούτε αναφορά στο ότι πρόκειται για κάθετες.

- Ρε συ πως θα το δεχτούν αυτό το πράγμα;

- Αν δεν τους αρέσει ας μην το πάρουν-με πρήξανε (εκφράστηκε πιο βαριά στην πραγματικότητα).

Για αυτό υποστηρίζουμε συνάδελφοι ΠΜ ότι πρέπει να σας αφαιρεθεί το δικαίωμα από τα τοπογραφικά. Δεν την πονάτε τη δουλειά με αποτέλεσμα να κάνετε επικίνδυνα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Του ενός του φταίνε τα ΤΕΙ,του άλλου οι ΠΜ,εμένα μου φταίνε οι Τοπογράφοι που υπάρχουν ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

 

Ας ξεκαθαριστεί τί φαγητό τρώει ο καθένας κ μετά τα βρίσκουμε όλα.

 

ΟΛΑ θα τα βρούμε σου λέωωωωω!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δεν μου φταίει κανείς. Υπάρχει χώρος για όλους. Αρκεί να έχουμε όρεξη για δουλειά και ανάπτυξη. Για αυτούς που το αξίζουν μιλάω. Όχι ο μηχανολόγους του ΤΕΙ να θέλει αντισεισμικά δικαιώματα για ουρανοξύστες.

Link to comment
Share on other sites

hmmypm

 

Προφανώς κ δεν απευθυνόμουν σε σένα φίλε.

 

Όμως

 

Δεν χωράμε όλοι.Δίκιο έχει ο tpanag.Τί θα γίνει αυτός,σουβλατζής?

 

Αργά ή γρήγορα θα γίνει ξεκαθάρισμα ποιοί χωράνε κ ποιοί όχι.Όσοι δεν χωράνε,απλά θα τους πάρει ο διάολος.Ας φροντίσουν μόνοι τους τί θα φάνε,ας τους φωτίσει ο θεός,ξέρω γω, τί να σου πώ.Οπότε,εγώ τρώω το φαί του tpanag,και μου αρέσει κιόλας.Ηθικό δίδαγμα:

 

1.Αν δεν φάει ο tpanag κ του παίρνουν όλοι το φαγητό του,θα γκρινιάζει κ θα' χει και δίκιο.

 

2.Το να ζητάει να μη φάω εγώ το φαγητό του,είναι απλά αστείο,διότι το έχει αφήσει φόρα-παρτίδα στο τραπέζι μου αντί να το φυλάει.

 

3.Το να τρώνε κ άλλοι ξέμπαρκοι το φαγητό του tpanag,είναι απλά υπερβολή,διότι στο τέλος θα πεθάνει της πείνας.Θα μου πείτε ''χέστηκα'',αλλά δεν είναι έτσι......το κοινωνικό κράτος δεν χέστηκε.Θα μου πείτε ''δεν έχουμε κοινωνικό κράτος''.Δεν έχει σημασία,πρέπει πάντα να προσπαθούμε να το αποκτήσουμε.

 

4.Ας μου πει κάποιος ΠΟΙΟ ακριβώς είναι το φαγητό μου,και ΑΝ μου αρέσει,θα τρώω μόνο αυτό.Διότι αρκετοί πιστεύουν ότι εγώ τρώω από το δικό τους,στην πράξη όμως συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο!!!!!

 

5.Ο κολλητός μου (ξέρετε ποιός) ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τ @@ μου.

Link to comment
Share on other sites

η φτώχεια φέρνει γκρίνια. και είναι λογικό εν μέρει λόγω και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών να υπάρχει γκρίνια για πολλά. η γκρίνια όμως καλό είναι να διατηρείται σε νορμάλ επίπεδα για να διατηρήσουμε και εμείς όσο γίνεται το επίπεδό μας. επιθέσεις σε καλούς συναδέλφους όπως πχ ο grtopo είναι άδικες. επίσης ακούστηκαν πολλά για το ποιοι θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα σύνταξης ΤΔ (παρεμπιπτόντως πολύ "φασαρία" γίνεται τελευταία, ίσως κάτι προσπαθεί να γίνει)

 

σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι μια έκφραση που δεν μου πολυάρεσε

"...δεν με απασχολεί τι θα κάνουν..." αναφορικά με τους ΤΕ

δηλαδή κάποιος που τέλειωσε ένα ΤΕΙ τοπογραφίας δεν θα κάνει τίποτα στη ζωή του?

και αυτό δεν μας νοιάζει κιόλας? δουλειά κάνει δεν κλέβει. ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί

όταν πρόκειται για τα προς το ζην ανθρώπων

 

επίσης θέλω να πω το εξής:

το πόσο δύσκολη και σημαντική είναι η δουλειά του τοπογράφου το ξέρω ΠΟΛΥ καλά

το γεγονός ότι έχουν παρεισφρύσει σε αυτήν πολύ άσχετοι πάλι το ξέρω

αντί να παλεύετε για επαγγελματικά δικαιώματα (Ε.Δ. είναι μια έννοια την οποία δεν της έχω και πολύ εκτίμηση) παλέψτε όλοι μαζί για αυστηρές προδιαγραφές και όποιος είναι ικανός να προκόψει όποιος όχι ας προσπαθήσει περισσότερο.

 

αναφέρω συχνά το θέμα των προδιαγραφών γιατί μεταξύ μας πολλοί τοπογράφοι ούτε και αυτοί πολυασχολούνται με ελλειψοειδή και γεωειδή και.....

απ'όσο ξέρω για τα μέρη μου οι "μεγάλοι" τοπογράφοι απασχολούν εμπειροτέχνες, που βγαίνουν έξω για μετρήσεις

 

άρα η φιλολογία για το ότι δεν έχουν γνώσεις γεωδαισίας μερικοί και μας παίρνουν το ψωμί δεν ευσταθεί. και εσείς που τις έχετε, πολλοί δεν τις εφαρμόζουν.

 

μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. είναι δύσκολες μέρες και όλοι προσπαθούμε να

καβατζώσουμε μεγαλύτερο κομμάτι πίτας

 

ας απαιτήσουμε όλοι αυστηρές προδιαγραφές για όλον τον τεχνικό κόσμο και όποιος είναι μάγκας ας επιζήσει, αλλιώς τότε να πάει να γίνει σουβλατζής

 

αυτά είχα να πω.

 

p.s. δεν θεωρώ κανέναν συνάδελφο ο οποίος απλά τελείωσε μια σχολή. απο τη χειρότερη μέχρι την καλύτερη. μόνο τον ικανό και τον γνώστη

και την ίδια άποψη θέλω να έχουν και άλλοι για μένα

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλαράκο [email protected]. Δεν είπα ότι απευθύνεσαι σε εμένα. Μην ανησυχείς... Όλα οκ.

Το περιγράφεις γαμάτα το πρόβλημα με το φαγητό.

Το θέμα είναι ότι από ότι κατάλαβα, τον tpanag δεν τον πειράζει το πλήθος, αλλά το είδος. Δηλαδή αν αύριο οι σχολές ΑΤΜ ΕΜΠ & ΑΠΘ πουν ότι θα βγάζουν 1000 ΑΤΜ τον χρόνο δεν νομίζω ότι θα τον πειράξει. Τον πειράζει το γεγονός ότι οι μη ΑΤΜ έχουν δικαιώματα ΑΤΜ. Πιο γενικά αυτοί που δεν γνωρίζουν περί ΑΤΜ έχουν διακαιώματα ΑΤΜ.... Αυτό το φαινόμενο πάντως δεν είναι πρωτοποριακό στους ΑΤΜ... Υπάρχει σε διάφορα θέματα. Με λίγα λόγια έχουμε έλλειψη αξιοκρατίας...

Link to comment
Share on other sites

 

2.Το να ζητάει να μη φάω εγώ το φαγητό του,είναι απλά αστείο,διότι το έχει αφήσει φόρα-παρτίδα στο τραπέζι μου αντί να το φυλάει.

 

Εγώ το άφησα "φόρα-παρτίδα"; Αν δεις δικό μου τοπογραφικό και το συγκρίνεις με του μέσου ΠΜ, θα βάλεις τα κλάματα. Όχι γιατί είμαι απαραίτητα πιο μάγκας από σενα, αλλά γιατί εγώ θα το ψάξω 1 μήνα, ενώ εσύ θα την ξεπετάξεις την "αγγαρεία" σε 3 ώρες για να την κάνεις μετά και "δώρο" πακέτο με την άδεια. Όταν του πελάτη όμως που είναι άσχετος, του έχει γανώσει το κεφάλι το (στενό) συνάφι σου, ότι είναι δική σας δουλειά και κάνετε και "προσφορές" από πάνω (επειδή είστε καμιά 50αριά χιλιάδες παραπάνω) ποιον λες να προτιμήσει; Θα "καούν" οι 2 στους 10 μετά από 4-5 χρόνια και θα βάλουν μυαλό και θα έρθουν σαν βρεγμένες γάτες σε εμένα να μαζέψω τα αμάζευτα. Δε σώζομαι έτσι όμως εγώ, γιατί όπως είπα είστε καμιά 50αριά χιλιάδες παραπάνω...

 

 

4.Ας μου πει κάποιος ΠΟΙΟ ακριβώς είναι το φαγητό μου,και ΑΝ μου αρέσει,θα τρώω μόνο αυτό.Διότι αρκετοί πιστεύουν ότι εγώ τρώω από το δικό τους,στην πράξη όμως συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο!!!!!

 

Άστα αυτά που δεν ξέρεις! Είσαι "παμφάγο". Γιατί σου επέτρεψαν να είσαι. Αλλιώς το φαγητό σου το ξέρεις πολύ καλά: Πολιτικός Μηχανικός είσαι. Civil Engineer. Στατικά, οδοποιίες, άντε και πολεοδομικά. O Rural είμαι εγώ και κόβοντας χωράφια, κάνοντας φωτοερμήνειες, εμπλεκόμενος με δασικά, απλά μπαίνεις στα "χωράφια" μου.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο θα μου λέει ο Πολεοδόμος-Χωροτάκτης ότι του τρώω κ αυτού το φαγητό!!!!!:lol:

 

Εντάξει,καλή η πλάκα,αλλά ας μην προσωποποιούμε άλλο tpanag,διότι εγώ έχω ήδη χ*****ο κ εσένα κ το συνάφι μου κ κάνω τόσο μικρά γράμματα,ώστε χωράνε ΟΛΟΙ γραμμένοι στ @@ μου!!!:lol:

 

Παρακαλώ όπως κρατηθεί η κουβέντα σε "κόσμιο' επίπεδο!!!!

Zavi, ξέρεις πολύ κατά τις σκέψεις μου και συμφωνούμε σε πολλά σημεία. ΑΝ ήθελα να "χώσω άγρια" θα έπρεπε το ποστ μου να διαγραφεί από τα μπινελίκια και που θα έριχνα στον "σουπερμηχανικό" astranalysis αφού μου έδωσε και τις λαβές με το ύφος του και να έπαιρνα και κάρτες!!.

Αν δεν μπορείς να την κρατήσεις και θες να είσαι σε επίπεδο επικοινωνίας εργοταξίου, πες ότι θες με πμ.

Ευχαριστώ για την κατανόηση που θα δείξεις.

GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει παιδιά. Μην τσακωνόμαστε. Δεν έχει νόημα. Φίλε [email protected]. Όπως κατάλαβες ο tpanag δεν απευθύνετε σε εσένα, αλλά γενικά στους 30.000 ΠΜ που έχει η Ελλάδα. Και προφανώς έχει δίκιο. Η πλειοψηφία έχει διεισδύσει στα χωράφια πολλών άλλων μηχανικών, αλλά πιο μεγάλο πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει έχουν οι ΑΜ και ιδίως οι ΑΤΜ. Δυστυχώς αυτό δεν βοηθάει κανέναν και ιδίως την κοινωνία μας.

Συνεπώς αυτό το σκηνικό των ΠΜ, δηλαδή είμαστε περισσότεροι, άρα κάνουμε κουμάντο και είμαστε τα αφεντικά πιστεύω ότι σχετικά σύντομα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι ΠΜ που εστιάζουν μόνο στο αντικείμενό τους δεν θα έχουν πρόβλημα. "Οι άλλοι" θα κλάψουν...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.