Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Ναι, εντός θέματος.

οι ΑΜ λοιπόν, που όπως φαίνεται από το προηγούμενο post μου, ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα τοπογραφικών με χρήση οργάνων (εξαρτημένων, ανεξάρτητων με ή χωρίς ΜΕΤ και αυτοτελή τριγωνισμό), θα συμμορφωθούν; σε περίπτωση παραβίασης των ΕΔ θα τους καλέσει το ΤΕΕ σε πειθαρχικό;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει θέμα georgr. Αυτό που έστειλες από όσο κατάλαβα, είναι μια επιστολή κάποιου συλλόγου Αρχιτεκτονων προς την Κτηματολόγιο Α.Ε. για να αναθεωρήσει την εντολή που ήδη έχει αποστείλει στα Κτηματολογικά γραφεία.

Η εντολή παραμένει ακόμα σε ισχύ και είναι μάλλον αδιάφορο αν θα "συμμορφωθούν" οι μη έχοντες δικαίωμα εκπόνησης τοπογραφικών. Απλά δεν θα γίνονται αποδεκτά τα τοπογραφικά τους.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ απόλυτα.....Να σε εκπροσωπεί σε δικαστήριο οικονομολόγος, να σε εγχειρίζει κοινωνιολόγος, να σου κάνει μελέτη για το σπίτι σου φιλόλογος. "Εκπαιδευμένοι" στην πιάτσα όλοι τους θα είναι όλοι. Δεν πιστεύω να σε πειράζει;

 

Το αντιλήφθηκες λάθος το συγκεκριμένο.....στα κοινωνικά κράτη όπου υπάρχει Πρόνοια,σπουδάζεις για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος κ όχι για να ασκήσεις επάγγελμα.Έτσι,στη Σουηδία κ Νορβηγία οι άνθρωποι σπουδάζουν-αν σπουδάσουν-κυρίως καλές τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες,με αποτέλεσμα να έχουν όντως ανάγκη από επιστημονικό προσωπικό αλλοδαπών χωρών.Διότι,ο πολίτης εκεί έχει τόσες πολλές παροχές από το Κράτος,ώστε δεν χρειάζεται να ανησυχεί ακόμα κ αν είναι εργάτης του μεροκάματου κ ΠΟΤΕ του δεν έχει το άγχος του τί θα απογίνει.Έτσι πρέπει να κινηθούμε κ εμείς,ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ.

47 ειδικότητες μηχανικών ας χρησιμοποιηθούν. Έτσι πρέπει και επιβάλλεται από το νόμο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μου φαίνεται ότι αυτή την ατάκα την χρησιμοποιείς όπου σε βολεύει.......από τη μία ΘΕΛΕΙΣ να εφαρμοστεί ο Νόμος σχετικά με τους ΤΕ έργων υποδομής,από την άλλη θέλεις να ΑΛΛΑΞΕΙ ο Νόμος σχετικά με τους ΠΜ.

 

απλά πιστεύω ότι έχετε μάθει να τσεπώνετε λεφτά που δεν σας ανήκουν.....

Κ επειδή σου είπα κ προηγουμένως να ΜΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΣ,είσαι από τώρα αγνοημένος στο θρεντ καθώς είσαι ανίκανος να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου κ δια παντός locked on target μαζί με τον άλλο κολλητό μου της συνομωταξίας σου,τον parist43.Από σήμερα λοιπόν,είσαι το δεύτερο κολλητάρι μου,αγαπημένε μου!

 

 

Αλλιώς όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά και είναι προφανώς επίκινδυνη η αντικατάσταση διαδικασιών ετών (σπουδών), από την κρίση του όποιου και όσο αδιάβλητου και αδιάφθορου φορέα εξέτασης των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα επινοηθεί.

 

Αδιάφθορο δεν είναι κανένα σύστημα εξετάσεων κ πιστοποιήσεων.Απλά πιστεύω ότι θα γίνει κλύσμα στη νοοτροπία ''όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω'',θα πιστοποιείσαι να ασκείς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δραστηριότητα μόνο στους ΚΑΔ που καταφέρνεις να πάρεις την πιστοποίηση.Να δεις για πόσο ελαττώνονται οι αρπακολλατζήδες.

 

Δε χρωστάμε κάτι τέτοιο σε κανέναν. Γνώριζαν πολύ καλά εκ των προτέρων τι δικαιώματα θα είχαν όταν αποφοιτήσουν. Μια διαφορά κάποιων χιλιάδων μορίων στη βάση εισαγωγής, επίσης δε μπορεί να εκμηδενίζεται.

 

Κολλητέ κ αγαπημένε μου,άκου κ τώρα αυτό,αφού μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις:Κ ΕΣΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.Με αυτή τη λογική,μόνο στους κατώτερούς σου έχεις το δικαίωμα να ασκείς τέτοιους ψυχαναγκασμούς,ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΟΥ.Αυτά τα 200 μόρια στην εποχή μας,μιας κ είμαστε σειρά(κ πάλι σου ρίχνω διότι εγώ είμαι πενταψήφιος.....:)),σε έκαναν εξ' άπαντος να έχεις χάσει ΚΑΘΕ δικαίωμα να ισχυρίζεσαι απομάκρυνση δικαιωμάτων από τους ΠΜ.Έτσι δεν είναι,σύμφωνα με τα λεγόμενά σου?????? Μήπως με αυτή την τοποθέτηση έπιασα επιτέλους τον παλμό σου?Φυσικά κ δεν το εννοώ για τον υπόλοιπο κόσμο,μιας κ εγώ δεν σκέφτομαι έτσι,αλλά για σένα μόνο θα κάνω εξαίρεση,αφού πιστεύω ότι έτσι σκέφτεσαι.

 

 

Κουβέντα καφενειακού χαρακτήρα κάνουμε ως ανταλλαγή απόψεων. Τις κινήσεις του από εκεί και πέρα ο καθένας τις κάνει ανεξάρτητα με το τι γράφει εδώ. Εγώ για παράδειγμα έχω δηλώσει πως διαχειρίζομαι το θέμα.

 

100%.Εκτός από το Γιάννης-ιος που στ' αλήθεια πιστεύει ότι από εδώ μέσα απευθύνεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο,στο Υπουργείο,στο Ε.Μ.Π. κ στη NASA.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Δεν ωρύεται κανείς, μπορεί καμιά φορά να υπερβάλλουμε, να φωνάζουμε (με κεφαλαία) αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει ένταση. Επίσης, όσο επαναλαμβανόμενες και να είναι κάποιες συζητήσεις, ακόμα και σε επίπεδο "καφενειακού" forum, πάντα υπάρχει κάτι νέο, και πάντα ο ένας μπαίνει (έστω και λίγο-λίγο) περισσότερο στο σκεπτικό του άλλου υπό το πρισμα των διαφορετικών θεμάτων. Δεν είναι όλα μισαλλοδοξία. Υπάρχουν φορές που, εγώ τουλάχιστον, και αναθεωρώ και διαφοροποιούμαι. Για μένα σημασία έχει ο σεβασμός στην προσωπικότητα αλλά και στην δουλειά του άλλου. Ό,ποιος και αν είναι.

Και πάνω απ'όλα ο Νόμος. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Και πάνω απ'όλα ο Νόμος. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

 

Σωστός ...

Είναι αλήθεια ότι, τα νέα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, εκπαιδεύονται, τις τελευταίες δεκαετίες, να μην υπακούουν στους νόμους και, πολλές φορές, αυτοί που τους συντάσσουν και εκείνοι που τους ψηφίζουν, δίνουν το δικαίωμα και, ίσως, την αφορμή για ανυπακοή.

 

Αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο μια καλώς εννοούμενη (και ευνομούμενη) Πολιτεία.

 

Τέλος το off topic ... και συγγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

@[email protected] post #90

 

1) Ας ξεκινήσει να υπάρχει πρόνοια, και σε καμιά 50αριά χρόνια συζητάμε τη λύση που προτείνεις. Μέχρι τότε, εγώ βλέπω ένα πραγματικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από κακές νοοτροπίες και έλλεψη σχεδιασμού, για το οποίο το ελληνικό κράτος πρέπει να δίνει λύση. Εφόσον δε μπορεί να διώξει μετανάστες τους υπηκόους του-επιστήμονες, οφείλει να τους προστατεύσει.

 

2) Θέλω να εφαρμοστεί ο νόμος σε κάθε περίπτωση μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Η εφαρμογή του νόμου λοιπόν, συμπεριλαμβάνει την απουσία δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ (κατά συνέπεια δεν θα υπογράφουν και δεν θα τρώνε το ψωμί μου καθ'υπέρβασιν του άδικου -ομολογώ- νόμου), καθώς επίσης και το δικαίωμα υπογραφής από διπλωματούχους ΠΜ. Τους ΠΜ δε μπορώ να σας αποκλείσω, μπορώ όμως να σας περιμένω στη γωνία για να σας σφυροκοπήσω στην πρώτη "στραβή" που θα κάνετε σε δουλειά αντικειμένου δικού μου (είτε από ασχετοσύνη ή από απλή αδιαφορία και απαξίωση του αντικειμένου που έτυχε να έχουμε κοινό). Αυτά μέχρι να μπει τάξη νομοθετικά, οπότε όλοι θα είμαστε χαρούμενοι.

 

 

3) zavi άσε τις "απειλές" σου για όπου (και αν) περνάνε. Σε εμένα δεν περνάνε. Οι χειροκροτητές σου μπορεί να χαίρονται βέβαια, αλλά θα σου συνιστούσα να διατηρήσεις εσύ την ψυχραιμία σου, γιατί φαίνεται να την χάνεις και αργά ή γρήγορα θα εκτεθείς. Εγώ είμαι μπαϊλντισμένος από τα γενικά χάλια, αλλά δεν χάνω την ψυχραιμία μου (εύκολα) από τους συμφορουμίτες μου και μόνο. Βάλε με σε όποια λίστα θες, μου είναι αδιάφορο.

 

 

 

 

4) Το ίδιο πράγμα ζητάμε με διαφορετικά λόγια. Εγώ θεωρώ ότι ήδη έχω ευρύ αντικείμενο και ζητάω να μου το μειώσουν. Θέλω όμως αυτό που θα κάνω, να το κάνω μόνο εγώ. Και όταν λέω "μόνο εγώ" εννοώ εγώ που θα πάρω την "πιστοποίηση". Όχι και άλλοι 50.000 ΠΜ για παράδειγμα. Όπως έχω ήδη πει, δημιουργήθηκε σχολή ΑΤΜ με εξειδικευμένο, αναβαθμισμένο και προχωρημένο κάποια βήματα παραπέρα τμήμα αντικειμένου των ΠΜ και συνεχίζετε οι ΠΜ να διαθέτετε σχεδόν ίδια δικαιώματα με εμάς. Υπενθυμίζω δε (για μερικούς που το αγνοούν νομίζοντας τα μαθήματα της Σ.Α.Τ.Μ. είναι μόνο 10 γεωδαισίες αντί για 3 των ΠΜ και παίρνουμε το δίπλωμα) ότι όλοι με ~60 μαθήματα πήραμε διπλώματα. Τα περί "ΚΑΔ" και ποιός ελέγχει τα επ. δικαιώματα, είναι άσχετα.

 

 

 

5) Λάθος! ΗΜΜΥ Ε.Μ.Π. πέρναγα αν θυμάμαι καλά με τη βαθμολογία μου τη χρονιά που πέρασα στη Σ.Α.Τ.Μ. του Ε.Μ.Π. "σειρούλα"! Απλά είχα δηλώσει μια και μοναδική σχολή στο μηχανογραφικό. Θες να αναλωθούμε και στη σειρά επιτυχίας μήπως; Μήπως να συζητήσουμε τι επαγγελματική πορεία έχουν και τα 3 πρώτα νούμερα σε σειρά επιτυχίας; :grin:

 

 

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Όντος ρε zavi.

Κόψε λίγο με τα lock on target και τα χοντροκεφαλαία που πιάνουν τη μισή οθόνη . Και γράψε χωρίς εντάσεις την άποψη σου χωρίς να θυμίζεις ταινία δράσης με τον Ζβαρτζενεγκερ .

Η λαικό άσμα " μπήκες μόνος σου στην μαύρη λίστα ... "

 

Για τους υπόλοιπους χειροκροτητές μπράβο αγόρι μου ... και βάλτο αγόρι μου ...

απλά κάνουν γραφικότερο το περιβάλλον της κουβέντας .

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά πιστέυω πως όλοι όσοι γράφετε στο thread αυτό έχετε τα δίκια σας και οι απόψεις μου ταυτίζονται με τμήματα των απόψεων όλων σας. Απλώς, είναι μια κουβέντα η οποία δεν έχει τέλος και δεν θα οδηγήσει σε κανένα συμπέρασμα.

Δεν πιστέυω πως πρόκεται να προλάβουμε στην επαγγελματική μας ζώη, τόσο ριζικές τομές και αλλαγές στο σύστημα παιδείας, στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα επαγγελματικά δικαιώματα, στην πολύπλοκη νομοθεσία, στο γενικότερο χάος που επικρατεί ώστε να ικανοποιηθούμε όλοι. Ολοι έχουμε δίκιο και κανένας δεν πρόκεται να το βρει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.