Jump to content

Επένδυση εξωτερικών τοίχων


Recommended Posts

Θα ηθελα να σας ρωτησω ποιο θα ηταν το καταλληλο υλικο για επενδυση των εξωτερικων τοιχων(εκτος ειδικων χρωματων οπως χρωματα με νανοσφαιριδια απο οψειδιανο κτλ κτλ) ενος οικηματος σε περιοχη με μεγαλες θερμοκρασιες κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου και κανονικες κατα τη διαρκεια του χειμωνα.Ποια κατα τη γνωμη σας θα ηταν μια πρακτικη λυση χωρις ιδιαιτερη οικονομικη επιβαρυνση?Αν χρησιμοποιουσα πετρα σε τι παχος θα πρεπει να ειναι η επενδυση?Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε το ζητούμενο ειναι η θερμομόνωση απ' ότι κατάλαβα( αφου αναφέρεις συνθήκες) οπότε μάλλον κάποιο είδος εξωτερικής μόνωσης είναι ότι καλύτερο (πολυστερίνη+πλεγμα+ειδκός στώκος/σοβάς για τελική επιφάνεια της αρεσκείας σου π.χ. thermoprosopsis )

Link to comment
Share on other sites

καλό είναι πρώτα να σκιάσεις με σωστό τρόπο το κτήριο (φυτά, σκίαστρα κτλ), να κάνεις σίγουρο ότι αερίζεται σωστά, να χρησιμοποιήσεις νυκτερινό αερισμό αν είναι δυνατόν για αποβολή θερμότητας, να εγκαταστήσεις ανεμιστήρες οροφής.

Σε οποιοδήποτε σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης να ελέγξεις ότι υπάρχει διαπνοή σε όλα τα υλικά από μέσα προς τα έξω και να κάνεις σίγουρο ότι δεν θα δημιουργηθεί εκ των υστέρων πρόβλημα υγρασίας και μούχλας στην εσωτερική μεριά της πολυστερίνης ή κάτω από οποιοδήποτε στρώμα υλικού που θα σου προτείνουν οι έμποροι. Επίσης να ελέγξεις το χρόνο ζωής της πολυστερίνης όσον αφορά στις θερμομονωτικές της ιδιότητες.

καλή συνέχεια

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ο κυσσός αποτρέπει την ηλιακή έκθεση των δομικών στοιχείων το καλοκαίρι και την επιτρέπει το χειμώνα. Είναι μια πολύ καλή λύση όπως και οικονομική.

Link to comment
Share on other sites

... Τα φυλλοβόλα φυτά είναι γενικά άριστη λύση όπως και εσύ λες αλλά και στη σωστή-βιώσιμη φιλοσοφία, μακριά από τα κάθε λογής εμπορεύματα και ηλεκτρομηχανολογικές λύσεις της δυτικής τεχνολογίας και του εμπορίου. Επίσης η φύτευση του περιβάλλοντος χώρου, ακόμη και η καθοδήγηση του αέρα με διαμόρφωση της μορφολογίας του χώρου αυτού (αν υπάρχει). Νερό (λίμνες κτλ) δροσίζει τον αέρα επίσης πριν αυτός έρθει σε επαφή με το κτήριο. Γενικά μιά ανθρώπινη-φυσική προσεγγιση που λαμβάνει υπόψη πραγματικά το φυσικό περιβάλλον και το χρησιμοποιεί είναι υπεραρκετή για να αμβλύνει την ένταση οποιουδήποτε προβλήματος ελέγχου του μικροκλίματος. Δυστυχώς οι έμποροι (πολλές φορές με πτυχίο μηχανικού) στρέφουν την προσοχή μας αλλού για ευνόητους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε/η realarch, πολύ ορθή η προσέγγιση που αναφέρεις. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η δόμηση στην συντριπτική πλειοψηφία των αστικών κέντρων της χώρας μας, καθιστά απλά ανεφάρμοστες τις περισσότερες αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

 

Αυτή η "πολυτέλεια" υπάρχει ουσιαστικά για όσους είναι στην ευτυχή θέση να αποκτήσουν μονοκατοικία (με ότι επιπλέον κόστος περιλαμβάνει αυτή) και μάλιστα εκτός των "πυρίκαυστων" ζωνών των αστικών κέντρων.

 

Πόσοι όμως είναι αυτοί? :|

Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι εν μέρει αποπροσανατολισμός διότι αν δεις αρχαίες πόλεις θα δεις ότι μπορούν κάλιστα να είναι φυσιο-λογικά δομημένες.

Όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση οι γειτωνιές μας μπορούν να βελτιωθούν ενεργειακά σε πολύ μεγάλο βαθμό εαν οι κερδοσκόποι αντιληφθούν ότι πρέπει να παραχωρήσουν χώρο για κοινόχρηστες χρήσεις και συλλογική ζωή. Οι χώροι αυτοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε σε ένα μενομωμένο κτήριο με τα ίδια αποτελέσματα συν την ποιότητα ζωής που θα προκύψει. Το πρόβλημα μας έιναι οι κερδοσκόποι του δομημένου περιβάλλοντος και όχι η αντικειμενική πραγματικότητα (δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς. Το θέμα είναι τι γίνεται εφόσον πλέον μια κατάσταση είναι παγιωμένη. Σε περιοχές που δεν υφίσταται καθόλου ελεύθερος χώρος πρασίνου, κτλ δεν μπορεί να επέμβει κάποιος ουσιαστικά. Τι μπορεί να γίνει σε μια περιοχή όπως η κυψέλη? Τα εξάρχεια? Το κέντρο της θεσσαλονίκης κάτω από την εγνατία και σε πολλές άλλες περιοχές της?

 

Έχουμε δημιουργήσει ένα κακέκτυπο αστικού περιβάλλοντος από χώρες του εξωτερικού παίρνοντας ακριβώς εκείνα τα στοιχεία που μόνο σε υποβάθμιση οδηγούν. Τώρα είναι αργά για ουσιώδεις παρεμβάσεις μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

εκεί κάνουμε σίγουρο ότι τα μπαλκόνια γεμίζουν με αναριχόμενα όπως και με αυτά που κρέμονται, φυλλοβόλα φυτά. Χρησιμοποιούμε σωστή σκίαση και σωστά τζάμια. Αερίζουμε διαμπερώς και χρησιμοποιούμε νυκτερινό αερισμό για αποβολή των θερμικών κερδών της ημέρας. Εγκαθιστούμε ανεμιστήρες οροφής διότι αυξάνουν την ανέχεια κατά 4 βαθμούς κελσίου. Σκιάζουμε την ταράστα με πέργκολα με αναριχόμενο (δεν τσιμπάμε στους γερμανούς για τις φυτεμένμες ταράτσες).

Συνδέουμε ΟΛΟΥΣ τους ακάλυπτους σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο πρασίνου που μειώνει τη θερμοκρασία της θερμικής νησίδας δραματικά και επιτρέπει σε παιδιά και πολίτες να ζούν και να κυκλοφορούν ανθρώπινα.

Αυτά, χωρίς να σκεφτούμε πολύ, εαν σκεφτούμε βρίσκουμε και άλλα. Σου φαίνεται ακόμη τόσο δύσκολο όσο το κάνουν να φαντάζει?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να έπρεπε να επιβάλλεται με κάποιο νόμο ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων.

Όπως και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μετά το πέρας των οικοδομικών εργασιών με την υποχρεωτική φύτευση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.