Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή panel και inverter


zio7

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

To panel με τη καλύτερη απόδοση Ευρωπαϊκά είναι της Photowatt. Σε μετρήσεις που είχαν γίνει σε Γερμανικό ινστιτούτου το 2008 είχε βγει με τη μεγαλύτερη απόδοση (οι μετρήσεις που έγιναν είναι ετήσιες).

 

Ναι αλλά αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν επίσης στη Γερμανία:

 

http://www.photovoltaikforum.com/in-betrieb-f36/defekte-photowatt-module-t5821.html#p51796

Εαν επιλέξεις τη συγκεκριμένη μάρκα παίζει να εξασκηθείς καλά στα "γαλλικά" ;) . Ελπίζω να μη χρειαστεί βέβαια.

 

@xaris-cd: Παρακαλώ στο μυαλό σου το γεγονός ότι το PVsyst δεν λαμβάνει υπ'όψιν τις διάφορες καμπύλες της φασματικής απόκρισης για διαφορετικούς τύπους πλαισίων (και απ'όσο γνωρίζω προς το παρόν κανένα πρόγραμμα προσομοίωσης δεν το κάνει αυτό). Ούτε μπορείς να προσομοιώσες άλλα φαινόμενα, όπως light-soaking, διαφορετικούς τύπους υποβάθμισης κ.α. Επομένως αυτό κάνει δύσκολη τη σύγκριση των αποτελεσμάτων προσομοίωσης μεταξύ των thinfilm και των κρυσταλλικών πλαισίων. Στη θεωρία τα μικρομορφικά πλαίσια έχουν καλύτερη φασματική απόκριση από τα κρυσταλλικά.

 

Φιλικά,

Thomas

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Υπάρχει και μια Ελληνική εταιρεία που ισχυρίζεται ότι φτιάχνει πάνελ με απόδοση λίγο πάνω από 157Wp/m2 (έτσι λέει το φυλλάδιο της)

 

Μιλάς μάλλον για τα πάνελ της ExelGroup (Κιλκίς) με πυκνότητα ισχύος περίπου 160 W/m^2.

Link to comment
Share on other sites

Ναι στα χαρτιά κι εγώ βγάζω πάνελ με 25% efficiency όχι 16%. Στη διαθεσιμότητα όμως θέλω να δω τι πουλάει. Γιατί είναι 225-260 το πάνελ 1,65Χ1. Καλή διαφήμιση το 260 δε λέω αλλά μάλλον πουλάει το 225-230-235.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γειά σας συνάδελφοι,

Μάλλον έφτασε η στιγμή να φτιάξω το δικό μου πάρκο. Μου ήρθε η προσφορά σύνδεσης απο ΔΕΗ και ήδη έστειλα φάκελο στον ΔΕΣΜΗΕ ώστε να προλάβω να κλείσω με "την προνομιακή τιμή" μέχρι 31/1/2011. Το πάρκο θα γίνει στην Ξάνθη και δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, είναι 30 στρέμματα.

Και ενώ είχα καταλήξει σε πανελ, έλεγα thinfilm, μόλις άρχισα να το ψάχνω περισσότερο και να μιλάω με εταιρείες για εξοπλισμό ΕΧΑΣΑ την μπάλα. Ολοι παρουσιάζουν τα πάνελ τους, τα καλύτερα, άσε που για τα thin film μου λένε όλοι ότι μετα απο κάποια χρόνια πέφτει η απόδωσή τους απότομα.

Τέλος πάντων λίγη βοήθεια παιδιά σχετικά με τα πάνελ χρειάζομαι. Πως θα μπορέσω να καταλάβω ποια είναι αξιόπιστα και έχουν αρκετά χρόνια λειτουργίας πίσω τους. Προσπαθώ να βρώ κάποιο έπίσημο site ή επιστημονικό περιοδικό να συγκρίνω πάνελ αλλά τίποτα.

Γιατί ακούω: Πάρε Κινέζικα απο μεγάλη εταιρεία και πολύ γνωστή άρα αξιόπιστη, σε λίγο θα αγοράσουν και τις άλλες ευρωπαϊκές,

η μακριά απο Κίνα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,

ή ακόμη και τα γερμανικά κατασκευάζονται στην Κίνα και βάζουν απλώς το brand name στο πλαίσιο.

Τι να πώ, τα έχω χάσει.

Link to comment
Share on other sites

 

Μην ακούς άσχετους αδερφέ και μπερδεύεσαι. Τί σου λέει το βίντεο;;; Πρώτα θα εμπιστευτείς κάποιον και μετά θα σε προβληματίσει η γνώμη του. Οι κινέζοι θα αγοράσουν ευρωπαϊκές όσο το έκαναν και στους θερμοστάτες χώρου και στα λαπτοπ, δηλαδή δεν πρόκειται.

Link to comment
Share on other sites

Μην παρεξηγηθείς.

Αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει και ένα βίντεο όπου θα μιλούσε και θα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Στο λέω αυτό γιατί αυτό μου συμβαίνει εδώ και 5 μήνες. Παρόλα αυτά πάλι πως θα καταλάβω ποιες εταιρείες είναι αξιόπιστες? Μάλλον απο το μέγεθος των KW που έχουν κατασκευάσει? Αν είναι έτσι οι κινέζικες είναι πρώτες! Ετσι όπως το βλέπω, (και δεν το βλέπω και πολύ καλά) θα επιλέξω κάποια μεγάλη εταιρεία που έχει εγκαταστήσει πολλά KW στην Ελλάδα. Δεν μου φαίνεται να έχω άλλη επιλογή, τέτοι μπάχαλο που επικρατεί

Link to comment
Share on other sites

Κατάρχην ρε παιδια οι ελληνικες ταινιες πρεπει να μαθουν να συμπεριφερονται επαγγελματικα πρωτα.Οταν με e-mail ζητησα τιμοκαταλογο για να ξεκινησω συνεργασια μαζι τους ,ουτε καν με απαντησαν!!!

Βεντουζα!Αυτοι εχασαν ,οχι εγω1

 

Οι ελληνικές ταινίες της Φινος Φιλμς μια χαρά ήταν!!! :) ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.