Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ από το ποσό αμοιβής στην ΕΤΕ


Recommended Posts

Αναγκαστική κατάθεση --> πολύ καλό

15ημερη καθυστέρηση --> γιατί ? Παλιά που επρέπε να πάνε τα "άσπρα" έντυπα στα κεντρικά των τραπεζών κλπ. είχε κάποια νομιμοποίηση. Τώρα όμως?

(Απλά βαρέθηκα τους νταβατζήδες. Παλιά δεν ασχολιόμουν. Τώρα θυμώνω). :evil: :evil: :evil:

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση (δηλαδή δεν είμαι 100% σίγουρος) ότι οι 15 ημέρες είναι προς όφελος του ΤΕΕ, δηλαδή εισπράττει από τους πελάτες αντί για εμάς και τα αποδίδει στο λογαριασμό μας μετά από 15 ημέρες. Το 2% πάλι είναι υπέρ ΤΕΕ συν χαρτόσημο κλπ ακριβώς όπως τα γράφει ο Χάρης παραπάνω, είμαι 100% σίγουρος γιατί έβγαλα πρόσφατα άδεια για το σπίτι μου και για να πάρω απαλλαγή αμοιβών από το ΤΕΕ χρειάστηκε μόνο να πληρώσω αυτό το 2% υπέρ ΤΕΕ !

Γι' αυτό συνάδελφοι μην νιώθετε ότι σας κάνει καμιά χάρη κανείς στο ΤΕΕ όταν ζητάτε υποστήριξη για διεκδίκηση αμοιβών από πελάτες ή οτιδήποτε άλλο. Πληρώνουμε πάρα πολλά στο ΤΕΕ και δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις...

Τώρα για θέματα όπως η Τράπεζα Αττικής ή τα νταβατζηλίκια και οι συναδέλφοι μας μεγαλοεργολάβοι κλπ είναι μια άλλη ιστορία, μάλλον πολιτική. Και απ' ότι έχω δει στο φόρουμ αυτό δεν πολυσυζητιώνται τέτοια θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Στην περιοχή μου όλοι πληρώνουν το 1&2% χωριστά στα μακρόστενα έντυπα της ΕΤΕ για λογαριασμό του ΤΣΜΕΔΕ, άσχετα με την παρακράτηση του 2% που γίνεται στην ΕΤΕ. έτσι εξάλλου τα υπολογίζει και το civil και δεν νομίζω να κάνουν λάθος σε κάτι τόσο βασικό. Αν σε άλλες περιοχές γίνεται κάτι διαφορετικό καλό θα ήταν να μας ενημέρωναν οι συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Στοιχειώδες! Άλλο το ΤΕΕ, άλλο το ΤΣΜΕΔΕ, άλλο το ΕΜΠ ...

έχεις δίκιο!? Στα εντυπα του civil υπάρχει κάποια ξεχωριστή εισφορά (πολύ μικρή) υπερ ΤΕΕ που πληρώνεις με τα υπόλοιπα στο Δημόσιο ταμείο. Τελικά τι γίνεται? έχει κάποιος τη νομοθεσία βάση τις οποίας υπολογίζονται οι κρατήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Το !@#$%^& civil την μόνη αναφορά που κάνει στο ΤΕΕ είναι στο έντυπο των εισφορών που είναι όμως εισφορές του ιδιοκτήτη (0,025% επί του Π/Υ) και όχι του μηχανικού.

Η εισφορά του μηχανικού υπέρ ΤΕΕ παρακρατείται από την ΕΤΕ (2,048% επί των αμοιβών) κατά την κατάθεση της αμοιβής του. Αλλά ενταγμένο γενικότερα στην λογική του εργολαβάκου (χαρακτηρισμός δικός μου για να δειχνω αυτόν που θέλει να βγάλει από την μύγα ξύγκι), το civil, το γράφει σαν ΕΤΕ και όχι σαν ΤΕΕ.

 

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ότι λέει το civil

Link to comment
Share on other sites

Το παίρνω πίσω λοιπόν για την ... κακόμοιρη ΕΤΕ. Πάντως και αυτοί του civil με τόσα που παίρνουν για Σ.Σ. θα έπρεπε κάποια στιγμή να διορθώσουν τα έντυπα τους.

Link to comment
Share on other sites

0,048 % ειναι η παρακρατηση της ΕΤΕ και η οποια μενει στη ΕΤΕ.δεν αποδιδεται στο ΤΕΕ.

 

στο ΤΕΕ αποδιδεται το 2%.

 

νομιζω οτι η ΕΤΕ παρακρατει και ενα ποσοστο της καθαρης αμοιβης του μηχανικου,ετσι γιατι γουσταρει.θα ρωτησω απο βδομαδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.