Μετάβαση στο περιεχόμενο

O Mηχανικός δεν θεωρείται άνεργος ποτέ;


sotathan

Recommended Posts

Συγγνώμη terry που θα πω κάτι τελευταίο για αυτό το θέμα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συζήτηση με την πολιτεία και γενικά να υπάρξει ένα είδος διαμαρτυρίας των μηχανικών για αυτήν την τεράστια αδικία που ισχύει και όλοι μας την έχουμε περάσει. Ο μηχανικός δηλαδή που δεν έχει δουλειά γιατί να μην θεωρείται άνεργος???

 

Μια απορία που δεν πρόκειται μάλλον να μου την απαντήσει κανεις... Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει αυτό για το καλό του τομέα μας και ειδικά των νέων μηχανικών...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, μόνο μου στέλνει επιστολή για να παρευρεθώ σε εκδήλωση για την συνεργασία τους με την εθνική τράπεζα. Σας έχει στείλει κι εσάς; (συγνώμη για το οφ τοπικ, αλλά θα πρέπει να ασχολούμαστε και με τα πραγματικά ζητήματα). Όχι άλλη αφαίμαξη των γονιών, ζήτω ο ΟΑΕΔ λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αυτό είναι μία πραγματική αδικία που από ότι κατάλαβα στηρίζεται στο ότι το '60 όλοι άνοιγαν ένα γραφείο και είχαν δουλειά. Τα πράγματα δεν είναι έτσι πλέον. Όταν έμεινα από δουλειά μία περίοδο, το επίδομα του ΟΑΕΔ με βοήθησε πολύ. Δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να εξαιρείτε κάποιος από αυτό, εφόσον δουλεύει μισθωτός.

Βέβαια να ξέρετε πως ένα μέρος των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ πάει στον ΟΑΕΔ. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το ΤΣΜΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

δεν τίθεται τέτοιο θέμα, σε λίγο θα έχουμε πλήρη ενοποίηση

 

αλλωστε είναι γνωστό το ΤΣΜΔΕ δε δίνει τίποτα σε κανένα

υπάρχει απλά για να προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανταλλαγή ψήφων

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικος που δεν εχει δουλεια φυσικα και δε θεωρειται ανεργος. Αφου οπως μας ελεγαν και στη σχολη ''εσεις ειστε ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, και μηχανευεστε λυσεις''. Αρα το γεγονος οτι δουλευω σε καφετερια γκαρσονι και σκεφτομαι να γινω και ντελιβερας τα βραδια για να πληρωσω το ΤΣΜΕΔΕ με κανει αυτοματα Μηχανικο καθως μηχανευτηκα τη λυση για να το πληρωσω....

Link to comment
Share on other sites

Σωστός και άξιος και εύχομαι να γίνουν φυσιολογικές οι εποχές, ώστε όλοι να έχουμε δουλειά και οι μηχανικοί να δουλεύουν πάλι στο αντικείμενο τους.

Link to comment
Share on other sites

...στηρίζεται στο ότι το '60 όλοι άνοιγαν ένα γραφείο και είχαν δουλειά. Τα πράγματα δεν είναι έτσι πλέον.

εδώ κρύβονται όλα...γιατί δυστυχώς στην Ελλάδίτσα ο καθής κοιτά τον πισινό του.τότε βόλευε.αλλά ο τροχός γυρίζει..δυστυχώς.ή ευτυχώς! παράδειγμα άλλο.κάποτε οι ασφαλισμένοι του προ 93 επαναστάτησαν στις επερχόμενες αλλαγές και έριξαν τα βάρη όλα στους μετά το 93.ο τροχός γύρισε και είναι οι πρώτοι που τρώνε τη σφαλιάρα.και οι πλάκα?αυτούς τους εργατοπατέρες που είχανε τότε σημαία τώρα τους γλύφουν για ένα ευρώ παραπάνω στη σύνταξη.(δεν αναφέρομαι στον ανώνυμο κόσμο - μην παρεξηγηθώ- αναφέρομαι στη νοοτροπία τότε- σήμερα- αύριο)

Link to comment
Share on other sites

συλλογή υπογραφών και ονομάτων και αποστολή σε ΤΕΕ + Υπουργεία.

 

Γιατί από λόγια είμαστε όλοι πρώτοι αλλά από πράξεις.......έλληνες καναπέου-μπερναμπέου.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το ίδιο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ αναγνωρίζει (και αποδέχεται) το πρόβλημα και επιχειρεί να το αντιμετωπίσει εσωτερικά (δε βρίσκω το θέμα που το αναφέραμε λεπτομερειακά) δε θα κάνουν τίποτα οι επιστολές - απλά θα υπενθυμίσουν ένα ήδη γνωστό θέμα (κι όχι πρόβλημα, για τους έξω από το χορό).

 

Για να κάνεις βέβαια τις σωστές κινήσεις πρέπει να γνωρίζεις το γενικό πλαίσιο: όσοι δικαιούνται επιδόματος ανεργίας πού είναι ασφαλισμένοι? Ποια ταμεία έχουν πάρε-δώσε με τον ΟΑΕΔ (όπως σωστά αναφέρθηκε στο #4) για να έχουν και μετά "απαιτήσεις" από εκεί για τους ασφαλισμένους των?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.