Μετάβαση στο περιεχόμενο

O Mηχανικός δεν θεωρείται άνεργος ποτέ;


sotathan

Recommended Posts

Αν δεν κάνω λάθος, ο ΟΑΕΔ για να εκδώσει κάρτα ανεργίας σε μηχανικό ζητά βεβαίωση από την εφορία ότι δεν έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ότι δεν είναι δηλ. ελεύθερος επαγγελματίας. Αρα δεν είναι απόλυτα ακριβές το "ο μηχανικός δεν θεωρείται άνεργος ποτέ".

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το ίδιο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ αναγνωρίζει (και αποδέχεται) το πρόβλημα και επιχειρεί να το αντιμετωπίσει εσωτερικά (δε βρίσκω το θέμα που το αναφέραμε λεπτομερειακά) δε θα κάνουν τίποτα οι επιστολές - απλά θα υπενθυμίσουν ένα ήδη γνωστό θέμα (κι όχι πρόβλημα, για τους έξω από το χορό). ?

εγώ αυτές τις αναγνωρίσεις τις ακούω βερεσε, το αποτέλσμα μετράει

εκτός αν όσο καιρό το διευθετούν δεν πληρώνουμε εισφορές

 

το μόνο που σκέφτεται το ΤΣΜΕΔΕ είναι να μας αυξήσει τις εισφορές με πρόσχημα τις extra παροχές

τη στιγμή που πραγματικά η ασφάλειά μας έιχει ήδη γελοίες παροχές

 

κοινώς να μας τ' αρπάξει

 

Για να κάνεις βέβαια τις σωστές κινήσεις πρέπει να γνωρίζεις το γενικό πλαίσιο: όσοι δικαιούνται επιδόματος ανεργίας πού είναι ασφαλισμένοι? Ποια ταμεία έχουν πάρε-δώσε με τον ΟΑΕΔ (όπως σωστά αναφέρθηκε στο #4) για να έχουν και μετά "απαιτήσεις" από εκεί για τους ασφαλισμένους των?

εμείς θα διευθετήσουμε το προβλημα;;

πολύ ευχαρίστως

 

να παραιτηθούν όσοι δεν μπορύν να κάνουν τη δουλειά τους

να μπουν όσοι είναι ικανοί για τέτοια θέματα

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός δε θεωρείται άνεργος, απλά άτυχος. Όντως αν δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος μπορείς να εγγραφείς στο ΟΑΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

ζωγραφε_κ, και πού να μάθεις ότι το ΤΣΜΕΔΕ παραχωρει κονδυλια σε καθηγητες στο Πολυτεχνείο οι οποίοι ενιοτε τα κανουν θεσεις εργασιας για μη μηχανικους (π.χ. γραμματεις) ενω εσυ δουλευεις καφετερια και γω baby sitter και 3 ακομη κατι αλλο για να βγαινει ενας παχυλος μισθος γραμματεως... τι να πεις!

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταιο τευχος του ΤΕΕ ολοι οι φωστηρες των συνδικαλιστικων κ μη οργανωσεων εχουν γραψει μεταξυ αλλων για τα προβληματα του κατασκευαστικου κλαδου, τα προβληματα ΑΝΕΡΓΙΑΣ που συναντουν σημερα οι μηχανικοι και κυριως οι ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι στην Ελλαδα, για τη μειωση των συνταξεων του ΤΣΜΕΔΕ μεχρι και 70% συμφωνα με το νεο ασφαλιστικο κ πολλα αλλα ομορφα. Συμφωνω με τις προτασεις που δινουν οτι η κριση πρεπει να αντιμετωπιστει με αναπτυξη, οτι το ΤΣΜΕΔΕ ειναι βιωσιμο ταμειο κ δεν πρεπει να συγχωνευθει με τα υπολοιπα κτλ...

 

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν αναφερει τις υποχρεωτικες και υψηλες εισφορες που ακομα καλουμαστε να πληρωσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ παρα τη γενικοτερη δυσκολη κατασταση πολλων μηχανικων, ιδιως των νεων... Υπαρχει δηλαδη επισημη αναγνωριση του σημερινου προβληματος ανεργιας των μηχανικων απο το ιδιο το ΤΕΕ, αλλα για το νταβατζιλικι του ΤΣΜΕΔΕ ουτε λογος...Ποτε δηλαδη περιμενουν να κανουν κατι???

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει δηλαδη επισημη αναγνωριση του σημερινου προβληματος ανεργιας των μηχανικων απο το ιδιο το ΤΕΕ, αλλα για το νταβατζιλικι του ΤΣΜΕΔΕ ουτε λογος...Ποτε δηλαδη περιμενουν να κανουν κατι???

Εγώ πιστεύω ποτέ λόγω των εγγυητικών που δίνει

Link to comment
Share on other sites

έχεις δεν έχεις κάνει έναρξη ΔΕΝ γράφομαστε στο ΟΑΕΔ....

 

ίσως θέλετε να γράψετε ότι αν δεν δώσεις για την άδεια άσκηση επαγγέλματος δηλ να μην γραφτεις στο ΤΕΕ, ότι μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ...

ΜΟΝΟ τότε μπορείς....ως ΔΕ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.