Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσης


Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω στα χέρια μου μια άδεια του 1972. Πρόκειται για έναν υπόγειο χώρο που θέλω να δηλωθεί ως γραφείο. Ξεκίνησα να κάνω αλλαγή χρήσης, αλλά είδα ότι αυτό είναι μόνο για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Το θέμα είναι ότι αυτό με καλύπτει εκτός από το γεγονός ότι ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή εξαρχής έχουν αυθαιρετήσει στην κατασκευή και έχουν μετατρέψει παράθυρα σε πόρτες. Το τεε μου λέει οτι δεν είναι νομιμοποίηση, αλλά αλλαγή χρήσης. Η πολεοδομία μου λέει νομιμοποίηση, αλλά χωρίς σιγουριά. Καμιά ιδέα τι να κάνω τελικά; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

nasssiasp, αν δεν είσαι σαφής κανείς δε θα μπορέσει να σου δώσει ιδέες. θές να πεις ότι έχεις στα χέρια σου μια οικοδομική άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων του 72;;; που όντως δείχνει το χώρο γραφείο εκτός από κάτι παράθυρα που έγιναν πόρτες; γιατι αν είναι έτσι δεν έχεις σπουδαίο πρόβλημα... και καλά η πολεοδομία ως εδώ (έστω και χωρίς σιγουριά), το τεε πάλι πώς μπλέκεται σ΄ αυτό το σενάριο;

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια είναι κανονική οικοδομική άδεια του 72. Και το ημιυπόγειο είναι δηλωμένο στιν άδεια ως αποθηκευτικός χώρος. Το ΤΕΕ εμπλέκεται γιατί δε δέχεται αμοιβές για νομιμοποίηση και μου είπε να κάνω αμοιβές για αλλαγή χρήσης. Η αλλαγή χρήσης όμως δε με καλύπτει πλήρως καθώς δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή παραθύρων σε πόρτες, που έγιναν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή. Η περίπτωση είναι νομίζω αρκετά μπερδεμένη.:confused:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θέλεις να κάνεις νομιμοποίηση και όχι αλλαγή χρήσης?

 

Απλές σκέψεις αφού δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία.

 

Εχει κριθεί ως αυθαίρετο το κτίριο?

 

Αν ενώ έχεις μια άδεια υπογείου ως βοηθητική χρήση, θέλεις να βγάλεις μια άδεια που να τον κάνεις χώρο κύριας χρήσης, αυτό είναι αλλαγή χρήσης.

 

Μήπως δεν μπορείς να κάνεις όμως αλλαγή χρήσης, διότι ο χώρος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να είναι χώρος κύριας χρήσης?

 

Μήπως τον χρόνο δημιουργίας του, το 1972, μπορούσε να είναι χώρος κύριας χρήσης, οπότε για αυτό η πολεοδομία σου είπε για νομιμοποίηση?

 

Δεν ξέρω, σκέψεις κάνω....

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή χρήσης όμως δε με καλύπτει πλήρως καθώς δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή παραθύρων σε πόρτες

φυσικά και μπορείς να κάνεις μετατροπή στην όψη

με τη συναίνεση των συνιδιοκτητών κλπ

 

όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το πρόβλημα εντοπίζεται στο υπόγειο με χρήση αποθήκης

δηλ στο γεγονός οτι ο χώρος δεν είναι κύριας χρήσης

όπως απαιτείται για να γίνει γραφείο

 

άρα για να γίνει κύριας χρήσης πρεπει να υπάρχει περίσσεια ΣΔ (συντελεστή δόμησης)

που το θεωρώ απίθανο και επιπλέον να έχεις το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις (να έχεις δικαίωμα υψούν)

 

τώρα τα παράθυρα που θα αλλάξουν δεν είναι πρόβλημα

 

ρίξε και μια ματιά στον ΓΟΚ 55

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=359

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω τμήμα δημοσιεύσεων που έγιναν σε λάθος νήμα (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1363&page=2_)

 

 

Perifanos:

Πώς γίνεται αλλαγή χρήσης από Αποθήκη σε Διαμέρισμα; Μου έχουν πεί (και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια) ότι χρειάζεται να πληρωθεί το ΙΚΑ των μαστόρων που κάνανε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία (58μ2) ή να πάω στην οικία πολεοδομία και να δηλώσω ότι θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης στην εν΄λόγω ιδιοκτησία. Αληθεύουν τα παραπάνω?

 

camelot:

Πρώτα στην οικεία Πολεοδομία για αλλαγή χρήσης και ύστερα στο ΙΚΑ για να μετατραπεί ο Πίνακας Ι από την κατηγορία αποθήκης στην κατηγορία χώρου κύριας χρήσης (κατοικίας).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γνωρίζει κανείς αν σε ακίνητο με αδεια το έτος 1987 σαν αποθήκη είναι απαραίτητο να γίνει αλλαγή χρήσης σε περίπτωση που χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικός χώρος (τεχνικη εταιρεία)? επίσης στο ίδιο ακίνητο για τηνν εκτέλεση εργασιών όπως τοιχοποίια εσωτερική, επιχρίσματα, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά χρειάζεται αδεια πολεοδομική ή μήπως μόνο εγκριση από πολεοδομία λόγω εργασιών μικρής κλίμακας? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εχω διαβάσει πολλά στο φορουμ όμως ίσως έχει σημασία και το έτος αδείας γι' αυτό παρουσιάζω ξεχωριστό το πρόβλημα.

ευχαριστώ πολυ πάντος για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θέλει αλλαγή χρήσης. Για μικρές διαρρυθμίσεις θα μπορούσες να τις κάνεις και με αδεια μικρής κλίμακας. Τώρα η αποθήκη έχει στην υπάρχουσα άδεια νόμιμο Wc?

 

Καλύτερα αλλαγή χρήσης και βάλε ότι άλλο πρέπει σε αυτή την άδεια για να γίνει απόλυτα νομιμη. Η χρονολογία 1987 δε σημαίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.