Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μύθος ή πραγματικότητα - απαίτηση αμοιβής για τακτοποίηση


Skeptikos

Recommended Posts

δε συμφωνώ να απαντάμε με ταρίφα

Σωστό και αυτό. Ας μην αναφέρουμε ποσό. Ας διαψεύσουμε τα αναληθή όμως ποσά που μας αποδίδουν οι δημοσιογράφοι με αποτέλεσμα να μπερδεύουν το κόσμο και να μας παρουσιάζουν σαν κοράκια. Δεν το αντέχω αυτό για το κλάδο μας. Επιτέλους σεβασμός και πρώτα από όλα αυτοκριτική κι επαγγελματική συμπεριφορά από εμάς τους ίδιους για να τον κερδίσουμε. Μη ξεχνάτε, ότι δίνουμε μάχη συνεχώς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Δε νομίζω ότι είναι αναληθές το ποσό που αναφέρει. Λέει ότι πρόκειται για Μηχανικό άνω της 20ετίας. 465Ε έχουν ελάχιστη αυτοί. Και την διεκπεραίωση αν του κάνει και λίγα του ζήτησε. Στην τελική αφήστε τους να λένε. Σιγά μην καθόμαστε να απολογούμαστε στον καθένα καραγκιόζη. Τόσα είναι, τόσα θα είναι (αν έχει μυαλό ο κλάδος μας) και άμα τους αρέσει. Τον "αποπληθωρισμό" ας τον κάνουν (ή ας τον ξεκινήσουν τουλάχιστον και βλέπουμε) κάτι λαμόγια που λάου λάου έφτασαν την τυρόπιτα 1,60, το φραπέ 4 ευρώ και το σουβλάκι με πίτα 2,5 ευρώ. Και πάω στοίχημα ότι παίζει σοβαρά να ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες ο "διαμαρτυρόμενος". Δε θα τον κάνουμε πρώτοι εμείς, με αύξηση έως ...100% στη φορολογία μας και 50% στα έξοδα μετακίνησης για τη δουλειά μας, από τη μια μέρα στην άλλη. Άιντε γιατί πολλά μας τα 'καναν τελευταία...

Link to comment
Share on other sites

Ασχολείστε με τον κάθε ένα περίεργο που θα πεί το μακρύ του και το κοντό του . Αυτά όλα είναι αναμενόμενα αφου εμείς σκοτονώμαστε μεταξύ μας και έξω οι κουμπάροι και οι μπατζανάκηδες κάνουν τους μηχανικούς και χτίζουν .

 

Ο κάθε συνταξιούχος 50άρης δεητζής κλπ ανοίγει ένα "τεχνικό γραφείο" και λέει άδειες - κατασκευές . Λογικό αφού ο καθένας μπορεί να ανοίξει τέτοιο γραφείο και ο καθένας μπορεί να κάνει αυτεπιστασία στην οικοδομή .

 

Ετσι τώρα αφού όλοι πήρανε του Η/Υ , play-room , σοφίτες κλπ σε καλές τιμές μιά και δεν μετράγανε στο οικόπεδο σκούζουν σαν τους γάτους το Γενάρη .

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι είναι αναληθές το ποσό που αναφέρει. Λέει ότι πρόκειται για Μηχανικό άνω της 20ετίας. 465Ε έχουν ελάχιστη αυτοί. Κ

 

Δεν πάει έτσι. Όση εμπειρία και να έχει ο μηχανικός μειώνει αντίστοιχα τον χρόνο απασχόλησης και η αμοιβή βγαίνει η ίδια.

 

Επίσης το περίφημο ...για τον καφέ δίνεις 7 ευρό για τον μηχανικό δεν δίνεις?! το θεωρώ αβάσιμο. Γιατί να τσακωνόμαστε με την κοινωνία και να μην βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους?

 

Και για το συγκεκριμένο ας βγάλουμε ταρίφα δεν θα πάθουμε τίποτα σαν κλάδος. Αφού όλοι οι μηχανικοί το ίδιο πράγμα κάνουμε. Για αυτό που κάνουμε καλά είναι τα λεφτά παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

ειναι θεμα ποσο φορτο εργασιας εχεις....

δλδ το ιδιο θα χρεωσω σε καποιον που θα κανω μονο εκθεση....το ιδιο σε καποιον που θα τρεξω ολη την διαδικασια και θα πηγαινω και εφορια για τα παραβολα....επισης το ιδιο με μια πολεοδομια που πηγαινω συχνα κοντα μου το ιδιο σε μια πολεοδομια που απεχει κανα 2 ωρο απο μενα και δεν πηγαινω συχνα?

 

ο καθενας χρεωνει αναλογα με τα υποκειμενικα -αντικειμενικα για τον εαυτο του κριτηρια...

 

ποτε δεν κσοστολογησα δουλεια συναδελφου και ουτε θα μπω σε αυτη την λογικη τωρα....

 

οπως ο καφες εχει με 7 ευρω και καποτε τον πληρωνεις και καποτε οχι....

ετσι και ο μηχανικος ειναι επαγγελματιας που καποτε θα πληρωθει και καποτε οχι...

 

ελευθερη αγορα εχουμε υποτιθεται αν και στην τελικη η ελλαδα ειναι η αληθινη κομμουνα χωρα και ο καστρο θαπρεπε να μας εχει καδρο στον τοιχο του !!!

 

 

εντιτ επισης σημαντικο θεμα ειναι σε ποια κλιμακα φορολογιας εισαι....αλλο το 20% και αλλο το 40% !!!

Link to comment
Share on other sites

δε βρίσκω γιατί πρέπει να επαναλάβουμε την ταρίφα αφού την έχουν ήδη ανακοινώσει τα ΜΜΕ

 

επίσης εχετε ακούσε ποτέ κανένα γιατρό να γράφει την τιμή της επίσκεψης ή της εγχείρισης σε Blogs

εμείς γιατί να τη γράψουμε;;;;

 

μαγκιά του αμα ο μηχανικός του ζητα 750ευρώ τον ΗΧ, εμάς τι λόγος μας πέφτει;

αν δεν του αρεσει να πάει αλλού

 

το μόνο που μας αφορά είναι το σημείο που διαμαρτυρεται πως ο μηχανικός του του τον έκλεισε τον ΗΧ, λες και ο μηχανικός μένει μέσα

ή λες και ο μηχανικός το νοικιάζει

Link to comment
Share on other sites

Δεν πάει έτσι. Όση εμπειρία και να έχει ο μηχανικός μειώνει αντίστοιχα τον χρόνο απασχόλησης και η αμοιβή βγαίνει η ίδια.

 

Αμφιβάλλω σφόδρα για αυτό συνάδελφε τελικά. Και καλό θα ήταν να μας επιβεβαιώσει κάποιος παλιός (άνω 10ετίας) αν τελικά γίνεται γιατί υποψιάζομαι ότι κάπου χτυπάει στη διαδικασία αν βάλεις παλιός λιγότερες από 5 ώρες απασχόληση. Πολύ πρόσφατα είχα 1-2 περιπτώσεις γραφείων που το "αφεντικό" επειδή δε μπορούσε να κατεβάσει την αμοιβή στο 232 συζητούσε με τους μηχανικούς που απασχολεί να κόβουν αυτοί στο ονομά τους τις αμοιβές για να είναι ανταγωνιστικός (δίνοντάς τους "κάτι" αλλά ας μην το συζητήσουμε καλύτερα τώρα αυτό).

Έχει βγάλει κανείς άνω 10ετίας ή άνω 20ετίας εντολή πληρωμής με 232,53Ε;

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή μπορεί να πέσει κάτω από 5 ώρες ή μία μέρα (όπως θες το παίρνεις) αναλόγως την εμπειρία του μηχανικού. Στο τέλος η αμοιβή είναι ίδια για όλους.

Link to comment
Share on other sites

το μόνο που μας αφορά είναι το σημείο που διαμαρτυρεται πως ο μηχανικός του του τον έκλεισε τον ΗΧ, λες και ο μηχανικός μένει μέσα

ή λες και ο μηχανικός το νοικιάζει

Μα για αυτό θα έπρεπε να δωθεί μία καλύτερη απάντηση κι όχι να κάνουμε σύγκριση με τα υπόλοιπα κακώς κείμενα όπως καφέδες κ.α.

Κρίμα που δεν καταφέραμε να δώσουμε μία καλύτερη απάντηση και είχαμε σαν αποτέλεσμα να φιγουράρει ως ανταπάντηση η εξής φράση:

"Σταματάω εδώ και πάω να κάνω ένα κρύο ντουζάκι, σύμφωνα με την υψήλου επιπέδου αποστροφή του κειμένου σου"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.