Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση ΗΧ και υπόλοιπο ΣΔ


JTB

Θεωρείτε σωστό οι ιδιοκτησίες με υπόλοιπο ΣΔ να μπορού  

467 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θεωρείτε σωστό οι ιδιοκτησίες με υπόλοιπο ΣΔ να μπορού

    • Ναι, είναι σωστό
      171
    • Οχι, είναι λάθος
      165
    • Είναι λάθος, αλλά γίνεται αναγκαστικά για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους
      131


Recommended Posts

Μα εδώ είναι και το γαμώτο της υπόθεσης! Ενώ σωστά λένε να νομιμοποιείς και όχι να τακτοποιείς εφόσον υπάρχει ΣΔ, το σταματάνε εκεί! Δηλαδή ούτε το ποιός το κάνει -που προφανώς ο μηχανικός θα ήταν- ούτε το πώς το κάνει ούτε το πόσο θα πληρωθεί... Τίποτε! Μίλησε η Πυθία και άντε κατάλαβε τώρα εσύ ότι θές!

Αυτά όπως έχω χιλιο-πεί έπρεπε να είναι τμήμα του νόμου εξαρχής και όχι να γίνει κολλάζ εγκυκλίων μετά... Στην ανάγκη ρε παιδιά, λάθος έγινε, όποιοι επωφελήθηκαν δεν πειράζει, πάμε πάλι με νέα δεδομένα!Αλλά αυτά 1-2 μήνες μετά όχι 1 χρόνο!!!

Σαφώς και συμφωνώ με το ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ αλλά είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί δημιουργούν προβλήματα νομιμότητας και θα σέρνουν το κόσμο σε δικαστήρια κάποτε... Μη ξεχνάτε ότι έρχονται και τα αυθαίρετα και εκεί δεν σηκώνει τέτοιες ανευθυνότητες!

Link to comment
Share on other sites

Τακτοποίηση δεν νοείται όταν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ.

Οι πολεοδομίες που έχουν μηχανικούς ...γάτες δεν το δέχονται όταν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. , που και κατά τη γνώμη μου είναι σωστό.

Ρώτα την δική σου Πολεοδομία τι δέχεται.....!!!!!

Link to comment
Share on other sites

παιδιά όταν έχεις άδεια για μία μεζονέτα και ενα μικρό σπίτι 40τμ , έχεις κατασκευάσει την μεζονέτα από το 2009 και στο μικρό δεν έχεις ξεκινήσει. Τον φεβρουάριο 2011 κατατέθηκε αίτηση γιά παράταση ισχύος και σφραγίστηκε 21/3 με αυτοψία από την 5/2/2011.Στίς 18/3 επίσης κατατέθηκε αίτηση τακτοποίησης τού υπογείου μεζονέτας 60τ.μ και εκδώθηκαν κανονικά τα προστίματα τα οποία ακόμα δεν έχουν πληρωθεί.

1.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα τώρα; 2.θεωρείται ότι υπάρχει σ.δ υπόλοιπο ή όχι αφού έχει βγεί άδεια;

3. αν το μικρό κτίριο δέν γίνει και χάσει την άδεια λόγω οκταετίας αν πάει να βγάλει καινούργια τότε θα υπάρξει το πρόβλημα με υπόλοιπο σ.δ;

Link to comment
Share on other sites

Βάσει της διευκρινιστικής εγκυκλίου 3-5-2010 άρθρο6 παρ7.

(η οποία δεν έχει καταργηθεί)

είναι ξεκαθαρισμένο αυτό που ρωτάς για χώρους που ''ρυθμίζονται'' και όχι ''τακτοποιούνται''.

Η λέξη τακτοποίηση πως μας προέκυψε?

Link to comment
Share on other sites

εντάξει φίλε μου αλλάζω την διατύπωση. Η μεζονέτα πού έχει ηλεκτροδοτηθεί έχει κάνει αίτηση να ενταχθεί στην ρύθμιση τού ν.3843/2010 όσον αφορά την μετατροπή τού υπογείου σε κατοικία και εχει εκδοθεί μετά την πληρότητα της αίτησης το ανάλογο ποσό προστίμου πού είναι να αρχίσει να καταβάλλεται ώς τον Οκτώβριο.

Εχεις την καλοσύνη αν μπορείς να μου δώσεις μιά απάντηση στα 1,2,3 γιατί από όλο το θέμα πού συζητάμε καταλαβαίνουμε ότι πολλά δεν είναι ξεκάθαρα

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εγώ περιμένω να γίνει (χωρίς να έχω ιδιαίτερη ενημέρωση) είναι οι ότι οι επικείμενες "ρυθμίσεις" που θα αφορούν τα "εκτός εγκεκριμένου όγκου" αυθαίρετα θα αφορούν και στους χώρους που ρυθμίστηκαν ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης.

 

Δηλαδή πρακτικά οι ιδιοκτήτες των χώρων αυτών δεν θα κληθούν να πληρώσουν άλλο πρόστιμο για το αυθαίρετό τους και σε περίπτωση που επιθυμούν να εκδόσουν κάποια άδεια (πχ αλλαγή χρήσης του νόμιμου τμήματος), τότε θα προσμετρώνται στον συντελεστή τα υπόλοιπα τμ που αντιστοιχούν σε μέρος ή, αν επαρκούν, στο σύνολο του "εσφαλμένα" ρυθμισμένου χώρου (δηλαδή τότε θα νομιμοποιούν με το άρθρο 22 και ό,τι μπορεί να νομιμοποιηθεί - χωρίς άλλες κυρώσεις).

 

Αλλά αυτά θα ξεκαθαρίσουν μελλοντικά...

Link to comment
Share on other sites

1. όχι

2. Εφόσον η άδεια είναι σε ισχύ δεν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμηση (αν με την μεζονέτα και το μικρό έχει εξαντληθεί)

3. όχι δεν θα υπάρξει πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο έγγραφό της η Δ.Ο.Κ.Κ. αναφέρει πως

ο 3843/10 δεν καλύπτει περιπτώσεις που υπάρχει υπόλοιπο δόμησης με εξαίρεση τις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας.

 

Όταν έχουμε σε μία οικοδομή σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, αλλά ιδιοκτήτης παραμένει ένας, τότε ισχύει η συνιδιοκτησία?

Έχω περίπτωση με δικαίωμα υψούν βάση σύστασης οριζ. ιδιοκτ.

αλλά ιδιοκτήτης του όλου ακινήτου είναι ένας.

 

Αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης πως ελέγχεται από την πολεοδομία? Αφού ούτε σε κάποια υπεύθυνη δήλωση γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και έλεγχος γίνεται στο διάγραμμα κάλυψης.

 

Ομοίως δεν γίνεται και έλεγχος για συνιδιοκτησίες στο ίδιο ακίνητο (αλλά επίσης δεν ζητείται ανάλογη δήλωση από τον ιδιοκτήτη)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.