Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης τουριστικών εντός οικισμών


Recommended Posts

Το ότι βέβαια εβγάλε άδεια α τάξης στα ήδη γ τάξης με κατόψεις προδιαγραφών που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν δεν δημιούργειται πρόβλημα με την άδεια χρήσης;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Σέ οικισμό <2000  σέ οικοπεδο 670 τμ υπαρχει αποθήκη 284(>240) τμ  όπου  αποθηκεύονται/εμπορεύονται  αγροτικά προιόντα λάδια κατα κύριο λογο .Προτίθεται ο ιδιοκτήτης να  κατασκευασει ενοικιαζόμενα στούντιο  προσθετοντας καθ ύψος χώρους   .Θεωρείτε οτι μπορούμε να πάρουμε  τα 0.60 σδ του αρ 5?[Ο.Α του 95 γιά ισογ αγροτική αποθήκη]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Σε κάθετη ιδιοκτησία σε οικισμό < 2.000 κατ., μπορεί να βγεί άδεια "αμιγώς" τουριστικών κατοικιών με τον αυξημένο συντελεστή 0,5 δεδομένου ότι σε άλλη κάθετη του ίδιου οικοπέδου έχει βγει άδεια με χρήση κατοικίας?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων, εντός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, για τουριστικά ως προς την δόμηση πάω με τους συντελεστές ή 400 τμ. μέγιστη ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπερα συναδελφοι,

 

σε οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, θέλω να βγάλω οικοδομική άδεια για επιπλωμένες κατοικίες. Αντιλαμβανομαι ότι μπορώ να πάω με όρους δόμησης κατοικίας (διορθώστε με αν κάνω λάθος) το οποίο με συμφέρει διότι η επιφάνεια του οικοπέδου είναι μικρή και με συντελεστή 0,6 για τουριστική χρήση βγάζει σημαντικά μικρότερη επιφάνεια από εκείνη που δίνει σε κατοικίες (240 τμ).

Η βασική ερώτηση έχει να κάνει με τις θέσεις στάθμευσης: σκόπευα να κάνω 4 επιπλωμένες κατοικίες, 60 τμ η καθε μία. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται 4 θέσεις στάθμευσης; έχω δυσκολία να τις εξασφαλίσω: στον ακάλυπτο ακόμα κι αν τις χωρέσω, δε θα βγαίνει η φύτευση, στο υπόγειο για να φτάσουν με δεδομένο ότι πρέπει βάσει του ΑΑΠ 289 να το θάψω τελείως, πρέπει να τραβηχτεί τέρμα στο βάθος για να βγουν οι κλίσεις της ράμπας.  

 

Επισης, αν το γνωριζει καποιος: υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ΕΣΠΑ που έχει βγει για τα τουριστικά καταλύμματα, για το ύψος των επιπλωμένων κατοικιών και πως πρέπει να είναι αποκλειστικά ισόγειες; Στον ορισμό της επιπλωμένης κατοικίας δεν είδα τέτοιο περιορισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.