Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.3843/10 - Υπολογισμός προστίμου


Spiderman

Recommended Posts

1) A' κατοικια ειναι αυτή που στο Ε1 δηλώνεται σαν Α' κατοικια

2) Δεν έχω δει κάποια τέτοια διάταξη για πολύτεκνους

3) Αφου το διάβασες στην εγκυκλιο, έτσι ειναι.

4) Ως εμβαδόν, λέει η εγκύκλιος, ότι βάζεις το καθαρό εμβαδό δαπέδου, δηλαδή αφαιρείς τους τοίχους που φαινονται στην αδεια.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση!

Ο νόμος 3843/10 της Μπιρμπίλη δεν αναφέρει σίγουρα για πολύτεκνους, όμως ο προηγούμενος νόμος του Σουφλιά το έλεγε ξεκάθαρα, αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι αν ο 3843 συμπληρώνει το νόμο Σουφλιά ή τον αναιρεί, δηλαδη ξεχνάμε τελειως οτι ίσχυε εκεί!

Να ρωτήσω κ κατι άλλο, εφόσον από αποθήκες που ήταν το υπόγειο γίνεται κυρια χρήση δηλ κατοικία, θα ζητήσει η πολεοδομία κ νέες μελέτες?:confused::confused:(π.χ. υδευση, αποχέτευση, νέες κατόψεις κλπ) ή δεν την ενδιαφέρει πως εχει γίνει?

Link to comment
Share on other sites

Ο νομος του Σουφλιά ήταν προιον αλλης κυβέρνησης :) Οπότε όποιος ρυθμίζει με τον 3843 δεν παραπέμπεται στο νομο Σουφλιά. Όποιοι είχαν ρυθμίσει με το νομο Σουφλιά (ελάχιστοι μαλλον), προφανως δεν ξαναπληρώνουν τώρα, αλλα κάτι πρέπει να προσκομίσουν στην Πολεοδομια (τι ακριβώς δε γνωρίζω, αλλα ψάξε γιατι έχω την εντυπωση πως έχει απαντηθεί.)

 

Δε ζητάνε νεες μελέτες και σχεδια, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω καποια Πολεοδομία να έχει ζητήσει. Διάβασε τα υπολοιπα θεματα των συζητησεων περι 3843 και θα απαντηθούν ολες οι αποριες σου.

Επίσης μπες στο http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=512 να δεις αναλυτικα τη διαδικασια, τα εντυπα, και τα κειμενα του νομου και των εγκυκλίων.

Link to comment
Share on other sites

μήπως ξέρει κανείς να μου πει στην περίπτωση της γονικής παροχής (όπου η αίτηση κ δήλωση γίνονται στο όνομα του ψιλού κυρίου), και η κατοικία είναι πρώτη κατοικία για τον ψιλό κύριο, πάμε με τους συντελεστές Α κατοικίας ή Άλλης κατοικίας επειδή είναι ¨γονική παροχή¨????

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μπερδεύεσαι?

την αίτηση την κάνει ο κύριος του ακινήτου κ εφόσον ειναι Α κατοικία, το πρόστιμο καθορίζεται με τους συντελεστές της Α κατοικίας. Το πως αποκτήθηκε το ακίνητο δεν μας (τους) ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 

έχω πελαγώσει με την ερμηνεία του νόμου και των εγκυκλίων... :confused:

 

και στην περίπτωση της γονικής παροχής που εμπλέκονται ο επικαρπωτής και ο ψιλός κύριος, θέλω να είμαι ξεκάθαρη στον ψιλό κύριο που θα πληρώσει!

 

κι αναρωτιέμαι αν τελικά στην επιλογή κατηγορίας κατοικίας, εμάς μας αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή αν πρέπει να ρωτάμε για το αν το ακίνητο είναι δηλωμένο στην εφορία σαν πρώτη κατοικία από τον Χ ιδιοκτήτη...είτε επικαρπωτή είτε ψιλό κύριο...

 

μα περισσότερο αναρωτιέμαι αν "κάνω" πολύ φασαρία για το τίποτα, από τη στιγμή που δεν ζητείται κανένα αποδεικτικό στοιχείο από την Πολεοδομία...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά καταλήξαμε διαπιστωμένα, ότι ο νόμος όταν λέει "Α' κατοικία" εννοεί "κύρια κατοικία";

Γιατί από όσο ξέρω, απαλλαγή Α' κατοικίας δεν είναι δυνατό να υπάρξει με άλλη αιτία κτήσης, πέρα από αγορά. Ούτε καν στις περιπτώσεις ανέγερσης από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πώς το παραπάνω δεν ισχύει απόλυτα tpanag . Αν είχε γίνει αγορά οικοπέδου και είχε δηλωθεί ως μέλλουσα πρώτη κατοικία τότε απαλλάσσεται , αν δεν απατώμαι .

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι γίνεται. Αυτό που παίρνεις σε περίπτωση αγοράς οικοπέδου για ανέγερση, είναι απαλλαγή από "πόθεν έσχες". Τέλος πάντων, το θέμα νομίζω ότι είναι σοβαρό και το έχουμε πάρει πολύ χαλαρά (όχι τίποτα άλλο αλλά θα μας κυνηγάνε τίποτα πελάτες αν τους συμβουλέψαμε). Θα στείλω γραπτό ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ισως θα ταν πιο δικαιο οντως αντι για Α' κατοικια, να εκανε λογο για ΚΥΡΙΑ κατοικια..

Υγ : Οντως υπαρχει απαλλαγη και για αγορα οικοπεδου, υπο προυποθεσεις βεβαια..εχει δικιο η συναδελφισσα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.