Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Δόμηση σε τμήμα αμφίβολου δασικού χαρακτήρα


Recommended Posts

Ευχόμενος καλές άδειες και καλές διακοπές σε όλους θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα θέμα που φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να σας το μεταφέρω με λίγα λόγια για να μην σας κουράσω:

Η πολεοδομία παραχώρησε άδεια οικοδομής κατά παρέκκλιση, σε εκτός σχεδίου εκτός οικισμού εκτός ζώνης ακίνητο, διότι έχει πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο.

Προσπαθώντας να αποδείξω ότι δεν είναι νόμιμη η άδεια διότι κτίζει σε τμήμα δασικού και μου κλείνει τον δρόμο πρόσβασης στο δικό μου ακίνητο μετά από έλεγχο προσκόμισα στην πολεοδομία αγωγές που είχαν κάνει οι κληρονόμοι το 1991 αγνοώντας την εξ αδιαιρέτου αποδοχή κληρονομίας μετά τον θάνατο του πατρός τους το 1969 και το συγκεκριμένο ακίνητο χωριζόταν σε δύο αδέλφια με χωριστές αγωγές δυο ανεξάρτητα τμήματα. Το 2003 τα τέσσερα αδέλφια (κληρονόμοι) αγνοώντας και την πρώτη αποδοχή1969 και τις αγωγές του 1991 έκαναν εκ νέου αποδοχή κληρονομίας όλοι μαζί εξ αδιαιρέτου και το πούλησαν σαν ενιαίο με την αποδοχή αυτή βγάζοντας και την κατά παρέκκλιση άδεια. Στο τοπογραφικό δε που έδωσαν στην πολεοδομία ο ένας εκ των αδελφών είναι όμορος άλλου τμήματος για το οποίο δεν υπάρχουν στο υποθηκοφυλακείο τίτλοι γι αυτό. Στην πορεία απεδείχθη ότι ο δρόμος ο επαρχιακός δεν ήταν, αλλά ήταν κοινοτικός. Το κτίσμα δε η μεγαλύτερη απόσταση από τον άξονα του δρόμου είναι 7,5 μέτρα και όχι 15 που προβλέπει ο νόμος.

Η πολεοδομία διέταξε διακοπή εργασιών μόνον για την περίπτωση της επαρχιακής, και ετοιμάζετε να κάνει αναθεώρηση μόνον με ένα νέο τοπογραφικό που να αναφέρει τον δρόμο κοινοτικό και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για τον έλεγχο της κατάτμησης και ως προς τα μέτρα είναι μια απλή αβλεψία της υπηρεσίας.

Πράγματι η πολεοδομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την κατάτμηση?

Ευθύνεται κάποιος για το θέμα του επαρχιακού?

Η απόσταση από τον δρόμο (δεν είναι δέκα πόντοι) είναι πράγματι μια παράβλεψη??

Πόσο νόμιμες είναι οι ενέργειες της πολεοδομίας και τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης εγώ στην προκειμένη περίπτωση??

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

... διότι κτίζει σε τμήμα δασικού και μου κλείνει τον δρόμο πρόσβασης στο δικό μου ακίνητο ...

 

Κάθε εκτός σχεδίου άδεια απαιτεί πράξη χαρακτηρισμού απο την Δασική, οπότε η έκταση αποκλείεται να είναι δασική.

Τον δρόμο πως ακριβώς στον κλείνει;

 

... Το 2003 τα τέσσερα αδέλφια (κληρονόμοι) αγνοώντας και την πρώτη αποδοχή1969 και τις αγωγές του 1991 έκαναν εκ νέου αποδοχή κληρονομίας όλοι μαζί εξ αδιαιρέτου ...

 

Αυτό είναι θέμα δικηγόρου και όχι μηχανικού.

 

... Το κτίσμα δε η μεγαλύτερη απόσταση από τον άξονα του δρόμου είναι 7,5 μέτρα και όχι 15 που προβλέπει ο νόμος. ...

 

Μόνος σου είπες ότι η άδεια βγήκε κατά παρέκκλιση. Γνωρίζεις ποιες είναι οι παρεκκλίσεις;

 

... τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης εγώ στην προκειμένη περίπτωση?? ...

 

Ότι και να κάνεις, ζήτα το εγγράφως. Αν τραβηχτείτε στα δικαστήρια θα σου χρειαστεί. Επίσης εκτός απο τις συμβουλές που θα προσκομίσεις από το φόρουμ, προσέλαβε έναν έμπειρο μηχανικό να σε βοηθήσει με την πολεοδομική νομοθεσία.

 

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τις συμβουλές του Gousgouni να σου πω μόνο ότι για τον έλεγχο της κατά παρέκκλιση αρτιότητας απαιτείται έλεγχος συμβολαίου προ της αντίστοιχης ημερομηνίας άρα και έλεγχος κατάτμησης μετά από αυτήν.

Όμως επειδή δεν βγάλεις άκρη έτσι και επειδή φαίνεται ότι μάλλον έχεις δίκιο, προσέλαβε έναν δικηγόρο και έναν μηχανικό και κινηθείτε μαζί...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας και καλή ξεκούραση σε όσους καταφέρουν και πάνε διακοπές.

Το θέμα μου είναι αρκετά περίπλοκο αλλά θέλω την βοήθειά σας στο Δασικό σκέλος (υπάρχει και πολεοδομικό}.

Το Δασαρχείο έδωσε πράξη χαρακτηρισμού για ένα τμήμα ως μη Δασικό.

Τέσσερις διαφορετικοί ιδιώτες (τοπογράφοι αγρονόμοι μηχανικοί ) αλλά και το ΤΕΕ με λεπτομερείς αναλύσεις των αεροφωτογραφιών από του έτους 1946-1980 βεβαιώνουν τον Δασικό χαρακτήρα. Όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα δασικά (Δασαρχείο, Επιθεώρηση Δασών, Περιφέρεια) που έχω προσφύγει , καλυπτόμενοι στον νόμο ότι δεν διάβασα την δημοσίευση άρα δεν είμαι εμπρόθεσμος, αν και μου λένε προφορικά ότι έχω δίκιο δεν μπορούν να ανακαλέσουν την πράξη. ‘Έχω ζητήσει να κάνουν σύγκριση των πέντε ερμηνειών που έχω, με την δική τους ποια είναι η σωστή, προκειμένου να έχω σαν αποδεικτικό στοιχείο στο Δικαστήριο (Δηλαδή ζητώ να βοηθήσουν την Δικαιοσύνη) δεν ανακατεύονται λένε σε αναλύσεις ιδιωτών (και το ΤΕΕ ιδιώτης είναι?)

Που έγκειται η βοηθειά σας:

Υπάρχει κάποιος Φορέας υπεύθυνος να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα Δασαρχείο που να κάνει, η μια νέα γνωμάτευση, η σύγκριση των υπαρχουσών αεροφωτοερμεινιών?? Η να ελέγξει την πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου??

Link to comment
Share on other sites

Αν έχετε ιδίο συμφέρον από την υπόθεση κινείστε δικαστικά αφού ζητήσετε από το ΤΕΕ μια πραγματογνωμοσύνη επί του θέματος η οποία είναι μεν ισχυρό χαρτί αλλά δεν είναι και "κρατικό" έγγραφο.

Απευθυνθείτε λοιπόν στο ΤΕΕ (ξανά) και σε δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

Από απλή περιέργεια....για ποιό λόγο θέλετε να χαρακτηριστεί το εν λόγω τμήμα ως Δασικό; Οι περισσότεροι θέλουν ακριβώς το αντίθετο! Να υποθέσω οτι δεν είστε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω τμήματος;

Link to comment
Share on other sites

Τα γνωστά... Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα... Τέλος πάντων θεωρώ ότι οι ΑΤΜ (εκτός από πολύ έμπειρους στο συγκεκριμένο αντικείμενο), δεν είμαστε οι καθ'ύλην αρμόδιοι για τέτοιο θέμα. Οι συνάδελφοι δεν αποκλείεται να έσφαλαν. Χρειάζεται η συνδρομή δασολόγου.

Link to comment
Share on other sites

1.η τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού κοινοποιείται στην Κτηματική Υπηρεσία.άρα έχει και αυτή έννομο συμφέρον..

2. το ότι ένας ιδιοκτήτης κατέχει στο συρτάρι του μια βεβαίωσή περί μη δασικού χαρακτήρα της έκτασής του δε συνεπάγεται και ότι χτίζει (πολλές φορές δε χτίζει ουτε καλύβα...)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι υπάρχει μια προθεσμία 2 μηνών από την ημέρα δημοσίευσης της πράξης χαρακτηρισμού όπου μπορεί να υποβληθεί ένσταση στην δευτεροβάθμια επιτροπή δασικών διαφορών και πριν εκδοθεί η βεβαίωση τελεσιδικίας της πράξης χαρακτηρισμού

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.