Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιδράσεις κατοίκων στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


vrossetos

Recommended Posts

Ας μας πούνε όλοι οι ευαίσθητοι οικολόγοι, πώς τους φαίνεται ηθικά, το γεγονός ότι απογυμνώνουμε τα βουνά της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας από πυρίτιο για να έχουμε εμείς οι "περιβαλλοντογικά ευαισθητοποιημένοι" την δυνατότητα "πράσινης" ενέργειας.

 

Και επίσης, ας μας πούνε πώς αισθάνονται που με τις συμφωνίες Κιότο κλπ. καταδίκασαν την Αφρική σε αιώνια υπανάπτυξη, μιας και τους απαγορεύει να εκμεταλλεύτουν το πλούσιο σε υπέδαφος άνθρακα και λιγνίτη προς παραγωγή ρεύματος με το καθεστώς του εμπορίου δικαιωμάτων ρύπων?

 

Συμφωνώ με όλλλλαααα όσα έγραψε ο zavi. Να προσθέσω εγώ, ότι μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, όλοι οι νοσταλγοί και οι αμετανόητοι σοσιαλιστές μεταπήδησαν στην φάρσα της οικολογίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα κόμματα οικολόγων σε Ευρώπη, πρεσβέυουν σοσιαλιστικές αντιλήψεις. Είναι οι λεγόμενοι Eco-terrorists.

 

Κατάφεραν να διαμορφώσουν πολιτική και οικονομική ατζέντα, από το πουθενά, εκμεταλλέυόμενοι την άγνοια και την προπαγάνδα (βλ. Μαίκλ Μούρ, Αλ Γκόρ και αλλους γελοίους). Μέχρι και ο ιδρυτής της Greenpeace τους πήρε χαμπάρι και παραιτήθηκε από την οργάνωση που ίδρυσε, όταν κατάλαβε ότι του ξέφυγε η κατάσταση και τελικά μεταμορφώθηκαν σε κοινούς τσαρλατάνους και προπαγανδιστές συμφερόντων ΑΠΕ.

 

Ο Πάτρικ Μούρ (συνιδρυτής της Greenpeace) τώρα μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πυρηνικής ενέργειας, και μάλιστα έχει πεί ότι όταν ήταν πρόεδρος της Greenpeace προσπαθούσε να θάψει όλες τις μελέτες που έδειχναν ότι τα nuclear waste δεν έιναι τόσο εφιαλτικά όσο μας έχουν προπαγανδίσει ότι είναι.

 

Απλά πράγματα. Να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πάντα τα σημεία και τέρατα γίνονται στο όνομα αγαθών

 

της ειρήνης, της ασφάλειας ...... της οικολογίας

 

από τις σταυροφοριες ..... έως την Greenpeace

 

τώρα όπως έχω ξαναπεί η οικολογία ξεκινά από το σπίτι μας δεν περιμένουμε να το λυσει το Κιότο ή όποιος αλλος μεσσίας

ξεκινά από το πόσες ώρες ανάβουμε το κλιματιστικό πχ γιατί μας βολέυει να γυρναμε σπίτι και να είναι δροσερά

ή να βγάζουμε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε

ή να πηγαίνουμε στον μπακάλη με τη δική μας πάνινη ΄τσαντα και να μην ξοδεύουμε σακούλες χωρίς λογο

 

και το να ξεβολευτούμε είναι πιο δύσκολο από το να πηγανουμε χαρτιά στην ανακύκλωση

-------

zefuros

δεν γνωρίζω όλο το ιστορικό, εγω διάβασα το τελευταίο ΦΕΚ του χαρακτηρισμού

όπου ο δασολόγος (νομίζω και όχι γεωπόνος) γράφει πως από τη βλαστιση που εξέτασε συμπαιραίνει πως πρόκεται για πρωην καλλιεργήσιμη έκταση που εγκαταληφθηκε πλέον έχει αυτοφυείς θάμνους κλπ

και στο τέλος την χαρακτηριζουν ως δάσος

 

η έκταση αυτή δε, σε κάποιες περιοχές είναι περιφραγμένη και υπάρχουν και τίτλοι ιδοκτησίας

Link to comment
Share on other sites

Πότε θα αρχίσει η εμπορική χρήση της φωτοβολταικής μπογιάς για βάψιμο των κτιρίων ή του ειδικού φίλμ για επικάλυψη των γιάλινων επιφανειών? Οσο για τουςeco-terrorists πρόσαφατες μελέτες συσχέτισαν τις κλιματικές συνθήκες με το μέγεθος των ηλιακών καταιγίδων, οπότε πιθανόν το φιάσκο να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
zefuros

δεν γνωρίζω όλο το ιστορικό, εγω διάβασα το τελευταίο ΦΕΚ του χαρακτηρισμού

όπου ο δασολόγος (νομίζω και όχι γεωπόνος) γράφει πως από τη βλαστιση που εξέτασε συμπαιραίνει πως πρόκεται για πρωην καλλιεργήσιμη έκταση που εγκαταληφθηκε πλέον έχει αυτοφυείς θάμνους κλπ

και στο τέλος την χαρακτηριζουν ως δάσος

 

η έκταση αυτή δε, σε κάποιες περιοχές είναι περιφραγμένη και υπάρχουν και τίτλοι ιδοκτησίας

 

H Δασική Νομοθεσία ειναι ατιμο πράγμα. Οι Δασολόγοι θα ξέρουν καλύτερα. Εχ ακουσει πάντως πως ο Νομος λέει πως ακομα και χωράφι να ηταν κάτι πριν 50 χρόνια, αν σημερα εχουν φυτρώει κάποια είδη βλάστησης (δρυς και διάφορα αλλα) η έκταση ονομάζεται αναγκαστικά δασική. Αδικο βεβαίως βεβαίως!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Πως εγινε αυτό το πράγμα? Στα καλά του καθουμένου που λες? ΑΝ η εκταση ήταν οντως μη δασική, πως χαρακτηριστικε δασική?

 

Εξάλλου εαν ηθελαν αιολικο πα΄ρκο, πιο ευκολα θα το εβαζααν σε μια μη δασική εκταση.. :smile:

 

Ας πω και γω τη γνώμη μου μιας και ασχολούμαι (εδώ την έχουν πεί άλλοι και άλλοι, ακόμα και η κομμώτρια...)

 

Υπάρχει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία για έργα μεγάλης/κοινής ωφέλειας το κράτος/τοπική αυτοδιοίκηση πληρώνει ένα ευτελές ποσό ως "ενοίκιο" στην τοπική διεύθυνση δασών για Χ χρόνια προκειμένου να εγκαταστήσει Αιολικά κυρίως πάρκα. Περαιτέρω δε γνωρίζω γιατί αυτά είναι για "μεγάλους" πελάτες και μακρόχρονες διαδικασίες αδειοδότησης.

 

Όσο αφορά το σχέδιο χωροθετήσεων των ΑΠΕ και ειδικότερα των ΦΒ στη χώρα μας επικρατεί ένα χάος, παλιότερα μεγαλύτερο, τώρα μικρότερο διότι:

 

1) Ο εκάστοτε υπουργός όριζε πολύ ελαφρά που μπορείς να εγκαταστήσεις ΦΒ και που όχι, χωρίς κανένας να νοιάζεται για την συγκέντρωση πολλών ΦΒ σε μια περιοχή. Έτσι οι κατά τόπους Πολεοδομίες με τις Χρήσεις Γης των Νόμων προ του 1990 (όπου τα ΦΒ ήταν επιστημονική φαντασία τεχνολογίας NASA) όριζαν σαν τοποτηρητές ποιοί και πού θα εγκαταστήσουν ΦΒ πάρκα. Ενδεικτική απάντηση πολεοδόμου ήταν... "εγώ την υπογραφή μου για να γεμίσει ο νομός "καθρέπτες" δεν την βάζω. Να πας στην Προϊστάμενη"..., με αποτελέσμα 10 μήνες πολλές φορές σε πολεοδομίες για απόκτηση οικοδομικής άδειας λες και χτίζω ουρανοξύστη...

 

2) Η όλη είσοδος των φωτοβολταϊκών στη χώρα θα έπρεπε να ήταν ΑΡΧΙΚΑ σε ΚΤΙΡΙΑ "ώστε και να μη γεμίζουμε τον κάμπο με ΦΒ πλαίσια (και όχι καθρέπτες ή πανέλα)" και ΜΕΤΑ στα γήπεδα. Άλλωστε η παραγωγή του ρεύματος σε ΦΒ επάνω στα κτίρια διοχετεύεται με μικρότερες απώλειες στο κοντινότερο αστικό δίκτυο.

Αλλά δεν είχε μεγάλα κέρδη... και μην πει κανείς ότι τα νοικοκυριά δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν τότε ΦΒ σε ταράτσες και στέγες διότι και οικονομική ανάπτυξη είχαμε την 5ετία 2000-2005 αλλά και ΓΕΝΝΑΙΕΣ κατάφορες επιδοτήσεις δινόντουσαν με τελικό αποτέλεσμα υπερκέρδη σε και δημιουργία ενός νέου τύπου νεοέλληνα "εισοδηματία" (παλιότερα όνειρο του εισοδηματία ήταν να εισπράτει ενοίκια, τώρα να εισπράτει από τον ΔΕΣΜΗΕ με ΦΒ)

 

Ευχαριστώ και καλή μας υπομονή για 20 χρόνια σε εμάς τους νεώτερους που επιλέξαμε την Ελλάδα ως τόπο εργασίας/σταδιοδρομίας και διαμονής.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς παρεξήγηση, αρά πέραν της συμφωνίας μου περί της πολυνομίας και της ασάφειας των νόμων, κατα τα λοιπά τα εχεις μπλέξει λίγο.

 

Για τα αιολικά, μάλλον εννοείς το αντάλλαγμα χρήσης επί δασικών εκτάσεων, το οποίο πλήρωνε ο εκάστοτε επενδυτής. Καμία σχέση με ενοικιο απο κρατος, ΟΤΑ.

 

Για τα ΦΒ, παρότι δεν με ενθουσιάζουν και οντως στον κτηριακο τομέα θα ηταν καλύερτρα, εχω τις ενστασεις μου αναφορικά με τον τρόπο που προσπάθησαν να ανοιξουν την αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.