Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή στις αρτιότητες εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Καλημέρα, επειδή αυτό το θέμα σχετικά με την ψήφιση αυτού του νέου νόμου με ενδιαφέρει από μία άλλη σκοπιά θα ήθελα τα φώτα σας. Ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων που έχει αγοραστεί έχει γίνει κατάτμηση και ο ιδιοκτήτης του έχει σκοπό να βγάλει άδεια μπορεί ή ο νέος νόμος που θα ψηφιστεί θα την ακυρώσει?Αν είναι να περάσει να επιταχυνθεί η διαδικασία. Υπάρχει περίπτωση το οικόπεδο να είναι πλέον άχρηστο?

Link to comment
Share on other sites

Εκτός σχεδίου μιλάμε για "γήπεδο" και όχι "οικόπεδο"

Τι να ακυρώσει ο νέος νόμος ;

Είναι σίγουρα νόμιμη η κατάτμηση ;

Για να είναι οικοδομήσιμα τα επιμέρους τμήματα πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις (βλ. Π.Δ. 24-5-85 ΦΕΚ 270Δ'/85)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη λάθος διατύπωση δική μου, το γήπεδο είναι 4 στρεμμάτων και έχει προκύψει από κατάτμηση γηπέδου 10 στρεμμάτων, αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο ιδιοκτήτης του μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Σημασία έχει ο χρόνος κατάτμησης του αρχικού γηπέδου και το πρόσωπο σε ΚΧ εκείνου των 4 στρεμ.

 

Όλα αυτά έχουν συζητηθεί διεξοδικά στο forum και με αναζήτηση μπορείς να βρεις το σχετικό υλικό.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι καθώς ο προβληματισμός που βιώνεις (alxt) είναι παρεμφερής με τον δικό μου. Γι αυτό θα σου περιγράψω την περίπτωση μου : έχω 6,7 στρέμματα εκτός σχεδίου, δόμηση ακριβώς 200τ.μ. και έναν πελάτη-ιδιοκτήτη ο οποίος θέλει μεζονέτα 120τ.μ. Πρότεινα στον πελάτη να πρωτοκολλήσουμε την οικ.άδεια και μάλιστα αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα 80τ.μ. για τον φόβο των ιουδαίων.Έτσι θα έχει κατοχειρώσει την αρτιότητα και δε θα φοβάται τίποτα.

Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι αν αυξηθεί η αρτιότητα από τη μία μέρα στην άλλη θα έχουμε τεράστιες αντιδράσεις και πολύ ξύλο.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωσή σου, η ΟΑ θα εκδοθεί πολύ πριν από την όποια συζήτηση-διαβούλευση για το πδ αύξησης των ορίων και, επομένως, με δεδομένο ότι, σε παρόμοιου τύπου διοικητικές πράξεις, προστίθεται ο όρος ότι οι ΟΑ για τις οποίες έχουν κατατεθεί σχετικοί φάκελοι πριν από την ισχύ της νέας διοικητικής πράξης, εκδίδονται με τις προϊσχύουσες διατάξεις, είναι βέβαιο ότι, ο πελάτης σου θα σε ευγνωμονεί.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι αν αυξηθεί η αρτιότητα από τη μία μέρα στην άλλη θα έχουμε τεράστιες αντιδράσεις και πολύ ξύλο.

 

Εδώ, μειώσανε το βιωτικό επίπεδο της χώρας από τη μια μέρα στην άλλη 25~30% και ΔΕΝ έγινε ΤΙΠΟΤΑ!!!! και έχει και συνέχεια το θέμα......

Οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται η μία πίσω από την άλλη......

 

Κι εσύ λες ότι θα ανοίξει μύτη αν πάνε την αρτιότητα στα εκτός σχεδίου στα 10 στρ??? Ο κόσμος έχει και θα έχει σπουδαιότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει.....

Και στα 4 να την αφήσουν .... νομίζεις ότι σε ένα ή σε δύο~τρία χρόνια από σήμερα θα έχουν πολλοί την οικονομική δυνατότητα να χτίσουν εκτός σχεδίου ?????

Link to comment
Share on other sites

σαφώς και θα πάει (θα πάει λέμε.δεν ξέρω κάτι) στα 10 στρ.

και μην απορείτε.ξέρουν τί κάνουν και για ποιούς. τί κάνουμε σε περιόδους κρίσης και πολέμου?ξεπουλάμε για να ζήσουμε τη φαμίλια.αυτά για τον απλό λαό.

για μερικούς (κάποτε τους λέγανε τσιφλικάδες, μοναστήρια κτλ) είναι η κατάλληλη εποχή για αγορά.για εκτάσεις γης..πολλές εκτάσεις...κοψοχρονιάς που λένε και στο χωριό μου.

θυμηθείτε το ότι σε μερικά χρόνια τα 10 στρεμ. θα είναι λίγα σαν αρτιότητα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.