Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

'Οποιος θέλει για Τουρκμενισταν ,Αλβανία και Κύπρο μπορώ να δωσω και πολυ πιο άμεσες  πληροφορίες.

Συνάδελφε είμαι εδώ και τρεις μήνες Κύπρο (Πάφο συγκεκριμένα).

Τα πράγματα είναι ΧΑΛΙΑ σε σχέση με το παρελθόν, αλλά συγκριτικά με την Ελλάδα είναι ελάχιστα καλύτερα. Έχει κάποιες δουλειές κυρίως για software engineers αλλά με προυπηρεσία τουλάχιστον 2+ χρόνια (που εγώ δεν έχω πάνω στο αντικείμενο αυτό).

Δεν προτείνω σε κάποιον/α να έλθει εδώ κάτω για να ψάξει για δουλειά, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος για να τον βοηθήσει. Και για να το πω απλούστερα, να έχει κάποιον να τον φιλοξενήσει. Εγώ σε αυτό το θέμα είμαι τυχερός, με φιλοξενούν τα αδέλφια μου, μοιραζόμαστε ένα πιάτο φαγητό, αλλά μέχρις εκεί.

Οι δουλειές για μηχανικούς είναι σε Λευκωσία & Λεμεσό κυρίως.

Η Πάφος δραστηριοποιείται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία η οποία είναι εποχιακή (από Μάρτη έως και Οκτώβρη). Υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία που κρατούν κάποιο προσωπικό για όλο το χρόνο, αλλά είναι λίγα. Έτσι έχω στείλει κάποια βιογραφικά σε ορισμένα ξενοδοχεία μπας και κάποια στιγμή κάποιο προσφερθεί να με πάρει ως βοηθό εγκαταστάτη, ο Θεός κι η ψυχή τους αν φιλοτιμηθεί κανείς. Προφανώς τι να τους πω, πάρτε με στη ρεσεψιόν είτε σερβιτόρο, όχι ότι είναι κακό να ρίξω τη μούρη μου, αλλά έχουν πληθώρα άλλων για τέτοιες δουλειές συν του ότι θα πρέπει να κατέχεις το αντικείμενο.

Επιπροσθέτως έχω στείλει το βιογραφικό μου σε δύο γραφεία συμβούλων εργασίας (αυτοί που μεσολαβούν ως μεσίτες - οι agents Αγγλιστί) αλλά από εκεί @@ρια δεν περιμένω τίποτα, εκτόν κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι.....

Σταματώ εδώ, αν έχεις περισσότερες λεπτομέρειες μας ενημερώνεις ή αν θέλει να ρωτήσει κάποιο μέλος περισσότερα, εδώ είμαστε.

Edited by YiagosXXL
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σε όλους,

 

Έχω τελειώσει ΤΕΙ μηχανολογίας και πρόκειται να φύγω για μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία για την αγορά εργασίας για μηχανικούς. Υπάρχουν προοπτικές για Graduate or Junior Engineer;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα!Θα ήθελα αν έχει κάποιος εμπειρία για Ντόχα να μου δώσει κάποιες πληροφορίες,καθώς έχω δεχθεί μια προσφορά εργασίας για εκεί.....

Edited by proto1983
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει ότι είναι ένα απέραντο εργοτάξιο...Πολύ χρήμα από τους Άραβες αλλά και πολύ "σφιχτές" οι αμοιβές πλέον, ειδικά στους Έλληνες τώρα μετά την κρίση. Τα ενοίκια πανάκριβα αλλά η ζωή γενικά είναι στο ίδιο κόστος. Η βενζίνη κινείται περί τα 0,20€ ανά λίτρο! 

Αν έχεις οικογένεια και παιδιά μαζί πρέπει να υπολογίζεις >1000€/μήνα για international schooling (αναλόγως βέβαια και της σχολικής βαθμίδας!)

 

Σου κάναν οικονομική προσφορά ή είσαι στις συζητήσεις? Κατασκευαστική να υποθέσω ή consulting?

Link to comment
Share on other sites

'Eχε υπ οψιν σου οτι για σπιτι θα θες περιπου 1200ευρω (6000 qr) και για το αμαξι (ειναι απαραίτητο δεν εχει ΜΜΜ) θες περιπου 400ευρω (2000 qr). Αυτα αν είσαι μονος σου, αν εχεις οικογενεια τα εξοδα είναι περισσοτερα.

 
Το πρόβλημα είναι η έξοδος από την χώρα. Για να φυγεις διακοπες ακομα και αν δεν είναι εργασιμες μερες πρεπει η εταιρια σου να σου δώσει την αδεια (exit permit). Και το πιο βασικο είναι οτι για να αλλαξεις δουλεια πρεπει η εταιρια σου να σου δώσει επισης την αδεια (NOC) αλλιώς ή μένεις στην εταιρια που είσαι ή φευγεις απο την χώρα!! Αυτο για μένα είναι που πρέπει να το συζητήσεις με την εταιρία σου. Γενικα είναι καλο αν μπορουν να σου στείλουν ενα προσύμφωνο για την οικονομική προσφορα.
 
Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ελληνική πρεσβεία της Ντόχα,είναι πολύ εξυπηρετικοί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εκεί.
 
[email protected]  και  00974 4412 8150.
 
Τί συμφερόντων είναι η εταιρία?
Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Μου έχουν στείλει προσφορά απο μια κοινοπραξία όπου η επικεφαλής είναι Αυστριακή εταιρεία και οι άλλες 2 Αραβικές.Θα κατασκευάσουν την πράσινη γραμμή του μετρό,τα λεφτά σχετικά καλά είναι απλά άλλοι λόγοι με κωλύουν προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει αυτό είναι σχετικό. Εχει σχέση με την έφεση που έχεις στη μάθηση, την ηλικία και την επαφή με τη γλώσσα.

 

Εγώ πάντως 4 χρόνια στον Κόλπο ξέρω καμιά 50ρια λέξεις.

 

Τέλος δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζεις αραβικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.