Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοίτηση στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ


Recommended Posts

Γειά σε όλους, είμαι νέο μέλος στο forum :D

 

Είμαι μέλλων φοιτητής στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

Θα ήθελα, εσείς οι πιο έμπειροι, να με ενημερώσετε πλήρως περί της συγκεκριμένης σχολής, γιατί μου φαίνεται ότι θα ξετρελαθώ.

Link to comment
Share on other sites

Απλά, οι έμπειροι να μου πουν ό,τι θυμούνται απ'την σχολή, τι μαθήματα έχουν τα εξάμηνα, πόσο καλά γίνεται το μάθημα στο Μετσόβειο και γενικότερα για την σχολή.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

http://www.survey.ntua.gr/main/studies/odigos_spoudon.pdf

Διαβασε τον οδηγο σπουδων.. γραφει τα παντα. οσον αφορα την διδασκαλια ας σου πουνε αλλοι. γενικως στην αρχη θα σου φανει βαρετα με μαθηματικα και τετοια μαθηματα αλλα μετα ειναι πιο ενδιαφερον.. ορεξη να εχεις

Link to comment
Share on other sites

Caestiel είμαι στην σχολή τοπογράφων ΕΜΠ, στο 4ο έτος πλέον. Εγώ μπήκα εδώ στα 23 μου, έχοντας μέτρο σύγκρισης με άλλες σχολές, καθώς είμαι απόφοιτος άλλου τμήματος του ΕΜΠ.

 

Σίγουρα η άποψή μου είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική, μιας κ είχα τρέλα με την τοπογραφία, όμως θεωρώ την είσοδό μου στην σχολή την καλύτερη επιλογή της ζωής μου. Τα μαθήματα είναι κυρίως εργαστηριακά και σε γενικές γραμμές, πέραν του ότι τα θεωρώ ενδιαφέροντα, νομίζω ότι διδάσκονται με πολύ σωστή μεθοδολογία και μεράκι από τους περισσότερους καθηγητές.

 

Κακώς κείμενα θα βρεις παντού, ίσως επομένως κάτι να μην σε ικανοποιήσει τελείως κ εδώ. Γενικότερα όμως το κλίμα είναι αρκετά οικογενειακό, υπάρχουν ομαδικές εργασίες, οι φοιτητές είναι δεμένοι μεταξύ τους όσο σε λίγες σχολές (είπαμε έχω μέτρο σύγκρισης καθώς και φίλους σε άπειρες άλλες σχολές). Θαρρώ πως παρόμοια κουλτούρα με εδώ και τέτοιο κλίμα θα βρεις σε ελάχιστες σχολές πχ αρχιτεκτονική κλπ.

 

Στο τέλος του 3ου έτους γίνεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών σε κάποιο νησί του Αιγαίου για 22 μέρες περίπου. Αυτές ήταν από τις καλύτερες μέρες που έχω περάσει ποτέ. Συνήθως οι φοιτητές βρίσκουν κάποιο αντικείμενο από τους τομείς της σχολής που τους ενδιαφέρει πολύ, γενικά από ότι είδα η σχολή κερδίζει ακόμα και τους αρχικά αδιάφορους φοιτητές πολύ γρήγορα, μέχρι το 2ο 3ο εξάμηνο.

 

Από θέμα φόρτου εργασίας, αν είσαι τυπικός και αφιερώνεις μερικές ώρες την εβδομάδα για παρακολούθηση και αν κάνεις τις εργασίες περίπου στην ώρα τους, θα είσαι οκ. Αν αφήνεις το βουνό αυτό να μαζευτεί στο τέλος του εξαμήνου (υπάρχει μια σχετική επιείκια στα deadlines, πολλοί καθηγητές αφήνουν στην κρίση των φοιτητών την οργάνωση του χρόνου τους) τότε θα βλασφημίσεις.

 

Επειδή έχω εργαστεί παράλληλα κ έχω μια σχετική εμπειρία και εικόνα για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, τολμώ να πω πως ίσως η επαγγελματική αποκατάσταση για έναν τοπογράφο είναι ελαφρώς καλύτερη από τον μέσο όρο των μηχανικών γενικά. Βέβαια σε περιόδους κρίσης μας παίρνει η μπάλα όλους, από τον πυρηνικό φυσικό και τον μηχανικό μέχρι τον περιπτερά της γειτονιάς, τον κομμωτή κλπ.

 

Μπες στην σχολή με όρεξη και με ανοικτά μάτια χωρίς να αγχώνεσαι ιδιαίτερα για το τι θα επικρατεί έξω σε 5 χρόνια που θα τελειώσεις. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Υγεία να έχουμε και θα βρεις λύσεις και τότε!

 

Για ότι άλλο θες στείλε ρώτα εδώ ή στείλε pm. Ραντεβού τον Οκτώβρη στο κυλικείο!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Caestiel συγχαρητήρια και καλή πρόοδο.

Πρώτες "συμβουλές"

1. Μη χάνεις καμία ώρα από κανένα μάθημα, καμία ημέρα, για κανένα λόγο (μόνο αν έχει κατάληψη ή απεργία)

2. Αξιοποίησε και μάθε καλά όλα τα όργανα από το πιο απλό ως το πιο πολύπλοκο.

3. Εμβάθυνε όσο μπορείς στους Η/Υ και στην απλή χρήση και στη λειτουργία τους και στον προγραμματισμό. (από αύριο autocad)

4. Στην πορεία όποτε μπορέσεις, τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές, προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με γραφείο το οποίο ασχολείται με τοπογραφικά και να συμμετέχεις στις δραστηριότητες. (ακόμα και κοντάρι να κρατήσεις θα είναι πολύ χρήσιμο).

5. μετά το δεύτερο έτος αποφάσισε για τον ιδιαίτερο προσανατολισμό σου στην εμβάθυνση των τριών βασικών κατευθύνσεων (τοπογραφία & γεωδαισία - συγκοινωνιακά έργα -υδραυλικά έργα).

6. Να αξιοποιήσεις την φοιτητική ζωή γιατί αυτή η περίοδος δεν θα ξαναέρθει ποτέ.(αθλητισμός, μουσική, θέατρο, σινεμά, συνδικαλισμός, πολιτική, προσωπικές σχέσεις κτλ)

 

Το σημείο 6 προαιρετικά, ανάλογα τι σου αρέσει και τι σου ταιριάζει.

Τα πρώτα πέντε σημεία υποχρεωτικά. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο τελευταία posts είναι ... όλα τα λεφτά ...

Συγχαρητήρια και στους δύο συντάκτες (ntanos και 2016) που έδωσαν, με τον καλλίτερο τρόπο, την εικόνα τόσο από μέσα όσο και απ' έξω.

 

Επί πλέον συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν στον ntanos γιατί από το κείμενό του αναδεικνύεται ένας μελλοντικός συνάδελφος, που έχει καταλάβει με τον καλλίτερο τρόπο, αφενός την ουσία των σπουδών του αφετέρου το μέλλον που του επιφυλάσσει το επάγγελμα, που, με τόσο γλαφυρά λόγια, διάλεξε και περιγράφει.

 

Ολοκληρώνοντας, διαπιστώνουμε, με ικανοποίηση, ότι η νέα γενιά ψάχνεται, διαβάζει, μαθαίνει, ενημερώνεται και ατενίζει το μέλλον με καλλίτερες προϋποθέσεις από τους μεγαλύτερους.

Είθε, αυτή η γενιά να οδηγήσει τη χώρα και το λαό της σε καλλίτερους δρόμους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και πάνω από όλα να έχω μία καλή αρχή. Σε λίγες μέρες, θα πάω και για την εγγραφή μου και απ'ότι έχω ακούσει τα μαθήματα ξεκινάνε απο 5 Οκτωβρίου, κάπου εκεί. Ευτυχώς, που υπάρχουν και μεγαλύτεροι και συμβουλεύουν σε αυτά τα θέματα.

Το καλό πάντως για μένα είναι ότι δεν έχω αγχωθεί και είμαι αρκετα ορεξάτος.

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία στις σπουδές σου.

Και μία συμβουλή ...

Προσπάθησε, από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια, να μάθεις τη δουλειά του τοπογράφου, όχι μόνο μέσα από τα σχεδιαστήρια και τα εργαστήρια, που και αυτά είναι χρήσιμα, αλλά κοντά σε ένα έμπειρο της πιάτσας. Να περάσεις από όλα τα στάδια της δουλειάς τόσο στο ύπαιθρο όσο και στο γραφείο. Ακόμη, θα συμβούλευα να επιδιώξεις και αλλαγή αντικειμένου σε ότι αφορά στο γραφείο του τοπογράφου (πχ από σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων να περάσεις σε κτηματολόγιο ή σε οδοποιία κλπ, εάν είναι δυνατόν), ώστε να αποκομίσεις όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία σε διαφορετικά αντικείμενα.

 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμη θα σου φανεί αυτή η εμπειρία, όχι μόνο στη διάρκεια της φοίτησης αλλά, πολύ περισσότερο, στην επαγγελματική σου ζωή, που, ομολογουμένως, είναι πολύ σκληρή, πλέον, για όλους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.