Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί συλλόγου ή σωματείου μηχανικών


Politis13

Recommended Posts

Διευκρινίζω ότι έχω διαβάσει τους κανόνες και δεν ζητώ μέσω της σελίδας επαγγελματία για εργασία.

 

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με την οργάνωση των μηχανικών στην χώρα. Π.χ. σε άλλες χώρες επαγγελματίες όπως οι νομικοί, οι ιατροί, αλλά και η μηχανικοί έχουν σωματείο ή σύλλογο (δεν ξέρω αν οι όροι είναι σωστοί) στον οποίο ανήκουν όλοι όσοι ασκούν αυτό το επάγγελμα, και ο οποίος έχει κανόνες για την σωστή λειτουργία επιχειρήσεων των μελών του. Οι πολίτες μπορούν να κοιτάξουν αν κάποιος επαγγελματίας της περιοχής τους έχει ισχύουσα εγγραφή, αν τυχόν έχει πειθαρχικά ή άλλα προβλήματα, και άλλα. Πολλές φορές αυτό γίνεται και με ιστιοσελίδα.

 

Ψάχνοντας για κάτι αντίστοιχο δεν βρίσκω στην Ελλάδα. Υπάρχει; Τον ρόλο αυτό τον έχει το ΤΕΕ ουσιαστικά στην χώρα, η απλά αυτό που περιγράφω δεν υφίσταται;

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με την οργάνωση των μηχανικών στην χώρα. Π.χ. σε άλλες χώρες ....

Σε μιά χώρα όπου ο καθένας είναι "πρόεδρος" σε κάτι ψάχνεις να βρεις οργάνωση...σε αυτή τη χώρα πρώτα αποδιοργανωνόμαστε και μετά ψάχνουμε το πώς θα οργανωθούμε.βλέπε πχ στις εργοληπτικές οργανώσεις.

Link to comment
Share on other sites

pk10gr και erling - Περίπου, αλλά με περισσότερα στοιχεία. Πάντως έστω και με υποτυπώδη στοιχεία μπορεί κανείς από το διαδίκτυο να βρει πληροφορίες για επαγγελματίες του κλάδου σας. Καλό αυτό.

 

gzin - Ελπίζω ο τομέας σας να οργανωθεί στο επίπεδο που εσείς και οι συνάδελφοι σας θεωρείτε αναγκαίο, και ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σε μιά χώρα όπου ο καθένας είναι "πρόεδρος" σε κάτι ψάχνεις να βρεις οργάνωση.......................

 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω!!!

 

Στο Ελλάντα είσαι ότι δηλώσεις!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι πολίτες μπορούν να κοιτάξουν αν κάποιος επαγγελματίας της περιοχής τους έχει ισχύουσα εγγραφή, αν τυχόν έχει πειθαρχικά ή άλλα προβλήματα, και άλλα.

 

Άλλα; Όπως ποιά; Οικογενειακά προβλήματα ας πούμε; Ή αν χρωστάει λεφτά στη Eurobank; Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν αφορούν κανέναν πολίτη. Το μητρώο που ήδη σου δόθηκε, εξασφαλίζει από όσο γνωρίζω, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ εφόσον αναφέρεται ο όρος "τακτικό μέλος". Για περισσότερες λεπτομέρειες κάνεις ένα τηλέφωνο στο ΤΕΕ. Δεν χρειάζεσαι και δε σε αφορά κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.