Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος N 3843 2010 ΦΕΚ 62 Α - Τέρμα οι αλλαγές χρήσης;


Recommended Posts

Δεν είναι λίγο περίεργο όταν σου δίνεται η δυνατότητα με 2000-3000 Ε να αλλάξεις χρήση σε υπόγειους χώρους και να κάνεις εμπορική εκμετάλλευση ως χώροι κύριας χρήσης (έστω και για 40 χρόνια)???? Ισχύει το ίδιο και για χώρους υγιειονομικού ενδιαφέροντος??? Αν ναι τότε πάνε αυτου του είδους οι οικοδομικές άδειες αλλαγής χρήσης...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι, γιατί όποιος χρειάστηκε να κάνει αλλαγή χρήσης ως τώρα, ανακαστικά το έκανε δια της παραδοσιακής οδού. Αν κάνει αλλαγή χρήσης πάλι με τον ν. 3843, χάνει το περιθώριο να ξανα αλλάξει από εδώ και πέρα χρήση, οπότε πάλι με την παραδοσιακή μέθοδο θα το κάνει. Γενικά ο όρος "αλλαγή χρησης" στον 3843 είναι κατά τη γνώμη μου ένα βλακώδες (ή ευφυές υπό άλλο πρίσμα) εφεύρημα για τα μάτια του κόσμου ώστε να μην ακυρωθεί από το ΣτΕ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια χαρά σε όλους τους συνάδελφους.

 

Πρόκειται για μια αλλαγή χρήσης, από αποθήκη σε κατάστημα. Tο κατάστημα λειτουργεί από καιρό, είναι ημιυπόγειος χώρος 74τ.μ. κάτω απο πολυκατοικία και η χρονολογία έκδοσης της άδειας είναι το 1973 όπου αναφέρει οτι ειναι χώρος βοηθητικής χρήσης που δεν έχει υπολογιστεί στο συντελεστή δόμησης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης? Αυτή η περίπτωση εντάσσεται στο νόμο για τους ημιυπαίθριους η σε κάποιον άλλο παλιότερο νόμο?( γιατί έχω μπερδευτεί με κάποια παλαιότερα post που έχω διαβάσει εδώ πριν την εκδοση του νόμου 3843/10)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , μεγαλη απορια εχω και σοβαρό πρόβλημα σχετικα με αλλαγή χρήσης και Ν. 3843

Σε κτηριο διαμερισμάτων με πιλωτη οπου ειχαν προβλεφθει κλειστες θεσεις σταθμευσης εχουν

α)οι κλειστες θεσεις σταθμευσης και μερος περεταίρω της πιλωτης εγιναν διαμερίσματα

Β)_ στα διαμερίσματα υπάρχει και απο ένας ημιυπαίθριος χώρος

Θέλω να κανω αλλαγη χρησης σε γηροκομείο

Εαν "δειξω"στο ισογειο και νομ/σω γραφεια , με σκοπό να γινουν τα γραφεια της νεας χρησης , θα χρειαστει αλλαγή χρησης και θα εχω πρόβλημα??

Εαν στους οροφους νομιμοποιησω "αλλαγη¨χρήσης απο κατοικίες σε γηροκομειο??? ή τι μπορώ τελικά να κάνω????

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχην πρέπει να προσέχουμε από ότι κατάλαβα αν υπάρχει υπόλοιπο συντελέστη. διοτι αν υπάρχει δεν μπορεί να ενταχθεί στον ν 3843 η αλλαγή χρήσης.

επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής στην έκδοση αδείας αλλάγη χρήσης Pilotis σε κατοικία, στις αμοιβές θα βάλω διαρρύθμιση ή προσθήκη ή κατι αλλό?

σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αντιγραφή από παλιότερη ανάρτηση, βάσει σεμιναρίου του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σε οικόπεδο όπου υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, ο νόμος Σουφλιά προέβλεπε ότι σε μελλοντική προσθήκη, οι τακτοποιούμενοι χώροι θα αφαιρούνταν από το υπόλοιπο. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι το υπόλοιπο δόμησης δεν επηρεάζεται. Όσοι χώροι έχουν τακτοποιηθεί με το νόμο Σουφλιά, θα πρέπει να ξαναδηλωθούν για να μη χάσουν το υπόλοιπο δόμησης. Το νέο πρόστιμο θα συμψηφισθεί με το παλιό. Παρόν στο ακροατήριο ήταν και ο διευθυντής της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαφώνησε με αυτό και είπε ότι δε χρειάζεται αυτή η διαδικασία. ΤΕΕ και διευθυντής είχαν τα δικά τους και άκρη δεν βγήκε αφού ο ένας την έλεγε στον άλλον.

 

(πρέπει να είναι η 6η φορά που το κάνω copy-paste)

 

Δεν εξετάζεις το υπόλοιπο δόμησης, δεν επηρεάζει σε μελλοντική προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.