Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Μα η pilotis δεν είναι ολόκληρη εντός του εγκεκριμένου όγκου;

(πιλοτη) είναι εντός -> τακτοποιειται. ειναι εκτός-> δεν τακτοποιείται.

για την στέγη είναι το ερώτημα.

το εντός εγκεκριμένου τακτοποιείται? το εκτός είναι αυθαίρετο?

θεωρητικά έτσι θα πρεπε να είναι.

Link to comment
Share on other sites

jbosdas το θέμα είναι ότι στην περίπτωση της σοφίτας (έστω ότι ξεπερνάς 1 μέτρο) αν είναι να κατεδαφίσεις ξηλώνεις όλη τη σκεπή, ενδεχομένως και τοιχείο που ίσως έχει σηκωθεί, κι όλο ατυτό έχει ένα μεγάλο κόστος. ενώ στην άλλη περίπτωση αν κάτσει στραβή απλά καθαιρείς τον τοίχο που πέταξες έξω για να μεγαλώσεις το χώρο και χτίζεις τοιχοποιία στο νόμιμο περίγραμμα αφού έχεις τακτοποιήσει.

 

Κάτι άλλο. Ο νόμος λέει το φάκελο υποβάλει ο κύριος του ακινήτου (ιδιοκτήτης). Έστω τετραόροφη οικοδομή. Όροφος και διαμέρισμα και διαφορετικός ιδιοκτήτης. Και έστω τμήμα πυλωτής που δεν υπάρχει στα συμβόλαια λόγω ίσως διότι δεν προβλεπόταν από την οικ. άδεια θέση στάθμευσης, άρα κοινόχρηστος ανοικτός χώρος. Κλείνω το χώρο αυτόν και τον κάνω κατοικία. Τον τακτοποιώ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι τακτοποιείται, αλλά επειδή θίγονται θέματα ιδιοκτησίας θα έπρεπε να ζητάνε συμβόλαια/συναίνεση.

Link to comment
Share on other sites

Απλά από απορία...σε ποιό άρθρο του νόμου αναφέρει πως δεν προσμετρώνται οι υπάρχουσες τοιχοποιίες στα τετραγωνικά προς τακτοποίηση? Έως τώρα το εφαρμόζουμε έτσι, αλλά πάντα όταν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο δεν το βρίσκεις....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Έφτιαχνα ένα φάκελο τώρα και εξαιρούσα κάποιες τοιχοποιίες στη διαγράμμιση και από περιέργεια και μόνο έψαξα να δω που το αναφέρει...πρέπει να είδα 3-4 φορές την εγκύκλιο 5, αλλά αυτό το προσπερνούσα....

Link to comment
Share on other sites

'Εχω μια περίπτωση χώρου που μετατράπηκε σε κύρια χρήση - ένα τμήμα του χώρου είναι ΗΧ και τα υπόλοιπα τ.μ. θα τα έλεγα στεγασμένη βεράντα.

 

Διάγραμμα κάλυψης δεν βρέθηκε στο φάκελλο της αδείας οπότε δεν ξέρω ώς τι αναφέρονται τα υπόλοιπα τ.μ. και άν το υπόλοιπο κομμάτι είναι κύρια χρήση ή βοηθητική.

 

'Εχω επισυνάψει ένα απόσπασμα του σχεδίου. Το τμήμα της στεγασμένης βεράντας νομιμοποιείται? Στην περίπτωση αυτή χρειάζονται 2 παράβολα?

 

Ευχαριστώ

post-22193-131887251711_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

αυτό το κομμάτι το έχει συμπεριλάβει στον υπολογισμό του πραγματοποιούμενου ΣΔ.

Η αποψη μου, είναι οτι πρέπει να δηλωθεί ο χώρος που έχει αλλάξει χρήση και ας έχει μετρήσει στον ΣΔ. δηλ το δηλώνεις ΟΛΟ!

χωρίς τοιχους!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.