Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Χαχαχα..μπερδευτήκαμε...δεν πειράζει...

Έγραψα : "...να τακτοποιήσει το πατάρι (το οποίο υπάρχει στα σχέδια της πολεοδομίας)...."

Οπότε και χωρίς να έχω δει τα σχέδια, με βάση όσα μου ανέφερε ο ιδιοκτήτης, δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο, αλλά πάει με αλλαγή χρήσης...

Υπομονή μέχρι να πάρω τα σχέδια και να δω οριστικά τι γίνεται...

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι!

Έχω μια περίπτωση και θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνεται..Aν εχω μια ληγμένη άδεια αλλά έχουν πέσει τα μπετά μπορώ να ζητήσω επ΄αόριστον παράταση.Σωστά??

Είναι λοιπόν μια άδεια στον Άλιμο που έχει λήξει το 2001,το κτίριο βρίσκεται στην φάση των σοβάδων,έρχεται λοιπόν ο πελάτης και μου ζητάει

1)Τακτοποίηση με τον 3843/2010 μιας υπόγειας αποθήκης.(υποθέτω αυτό γίνεται με την χρήση της ληγμένης άδειας)Δίκιο έχω ή μήπως δεν γίνεται??

2)Τί πρέπει να κάνω για να συνεχίσει την αποπεράτωση της οικοδομής??

Ο προηγούμενος συνάδελφος μηχανικός έχει βγεί σε σύνταξη.

Εγώ πώς πρέπει να κινηθώ για να είμαι σωστός??υποθέτω ότι θα χρειαστεί και μελέτη ΚΕΝΑΚ,σωστα???

 

Καμιά βοήθεια??

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχει αποπερατωθεί ο φέρον οργανισμός μπορείς να κάνεις μια αναθεώρηση αδείας για παράταση ισχύος επ' αόριστον.

Τακτοποίηση υπόγειας αποθήκης έχω κάνει σε ίδια περίπτωση και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Στην αναθεώρηση που θα γίνει για την παράταση θα μπει και η αλλαγή μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ακίνητο που δεν έχει υπόλοιπο δόμησης??? Θεωρητικά όλα έχουν υπόλοιπο έστω 0,5μ2, αφού η αξιοποίηση της δόμησης γινεται κατά 99,8% κατά κόρον. Κι αν κάποιος λοιπόν θέλει να ρυθμίσει με 3843/10 τον Η/Χ 6μ2, τι πρέπει να κάνει να ρυθμίσει τα 5,5μ2 και να νομιμοποιήσει τα 0,5μ2 με άρθρο 22???? και ποια διαιδκασία θα γίνει πρώτα?? η νομιμοποίση δεν μπορεί γιατί έχεις υπόλοιπο αυθαίρετο. Από τη ΔΟΚΚ μπορούν να απαντήσουν γραπτώς σε αυτό το πρακτικό παράδειγμα.

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα..μπερδευτήκαμε...δεν πειράζει...

Έγραψα : "...να τακτοποιήσει το πατάρι (το οποίο υπάρχει στα σχέδια της πολεοδομίας)...."

Οπότε και χωρίς να έχω δει τα σχέδια, με βάση όσα μου ανέφερε ο ιδιοκτήτης, δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο, αλλά πάει με αλλαγή χρήσης...

Υπομονή μέχρι να πάρω τα σχέδια και να δω οριστικά τι γίνεται...

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

 

ΣΥΓΝΩΜΗ!

έχεις απόλυτο δίκιο!

καλού κακού όμως δες τα σχέδια, γιατι οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν (ή κάνουν ότι δεν ξέρουν) τι έχουν.

 

:smile:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω μία περίπτωση όπου στην κάτοψη της πολεοδομίας φαίνεται ένα διαμέρισμα ενώ στην πράξη ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει 3 μικρές ανεξάρτητες γκαρσονιέρες. Τώρα θέλει να τακτοποιήσει τους ημιυπαιθρίους σε κάθε γκαρσονιέρα δλδ 3 ξεχωριστές ιδιοκτησίες 3 φακέλους με σκοπό μετέπειτα να ζητήσει από την δεη και την ευδαπ 3 παροχές γιατί τώρα έχει μόνο μία και δημιουργείται θέμα με τους λογαριασμούς.

Γνωρίζει κανείς αν η πολεοδομία θα το δεχτεί σαν 3 ιδιοκτησίες ή όχι? Να σημειώσω ότι η επίλογή της αναθεώρησης για διαχωρισμό του διαμερίσματος από ένα σε τρία οικονομικά δεν τον συμφέρει γιατί υποχρεούται στην εξαγορά γκαράζ και θέλει να το αποφύγει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ο διαχωρισμός ενός διαμερίσματος σε τρία χωρίς οικοδομική άδεια είναι αυθαίρετος.

Το ότι ο ιδιοκτήτης προσβλέπει ότι με τον 3843 θα "τακτοποιήσει" αυτη την παρανομία νομίζω ότι κάνει λάθος. Αν θέλει να είναι εντάξει ώς προς τον Η.Χ. του ενός διαμερίσματος που δείχνουν τα σχέδια της οικοδομικής άδειας μπορεί να κάνει τη διαδικασία ρύθμισης για τον κλεισμένο Η.Χ. και ως εκεί (με έναν φάκελο για το ένα διαμέρισμα που υπάρχει). Άλλωστε στα σχέδια που θα επισυνάψεις στην πολεοδομία πώς θα δείχνονται 3 αντί για 1 ιδιοκτησίες?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

Επιτέλους, μια εγκύκλιος για τις επιφάνειες που προσμετρώνται δεν μπορεί να υπάρξει?

 

Στην Πολεοδομία κάθε ένας που ρώταγα μου έδινε διαφορετική απάντηση. Ο τελευταίος χαριτολογώντας δήλωσε: "αγαπητέ μου, δηλώστε οτι νομίζετε, εμείς είμαστε ανοικτοί, τα δεχόμαστε όλα...."

 

Μπορεί κάποιος -απο τη δική του εμπειρία- να μου απαντήσει αν πρέπει να συμπεριλάβω στις δηλούμενες επιφάνειες τα ακόλουθα (βλ. σχέδια)?

 

1. Στο υπόγειο της μεζονέτας, υπάρχουν 2 αποθήκες που έγιναν δωμάτιο. Στον ιδιο χώρο υπάρχει και ανελκυστήρας. Το "δωμάτιο" επικοινωνεί μέσω διαδρόμου με τη σκάλα που οδηγεί στο ισόγειο, με το γκαραζ, αλλα και με άλλο χώρο που στα σχέδια φαίνεται "δεξαμενή" αλλα έγινε W.C. με ντουζιέρα.

 

ΕΡΩΤΗΜΑ: Δηλώνουμε μόνο το δωμάτιο? ή το δωμάτιο και το W.C.? ; ή και τον διάδρομο? Τη σκάλα και το ασανσέρ? Η απορία γεννήθηκε γιατί ο νόμος αναφέρεται σε μετατροπή χώρου βοηθητικής χρήσης σε κύρια, ενώ ο διάδρομος (ασχετα αν εξυπηρετεί το δωμάτιο) παραμένει βοηθητικός χώρος. Ομοίως το κλιμακοστασιο δεν άλλαξε χρήση (σκάλα παρέμεινε). Ομως Επίσης το W.C. άλλαξε χρήση, αλλά και πάλι η χρήση του δεν είναι κύρια (επομένως μάλλον δεν καλύτεται απο το νόμο).

 

2. Η στέγη διαμορφώθηκε σε σοφίτα με ένα διάδρομο και ένα λουτρό. Επικοινωνεί με την απόληξη του κλιμακοστασίου και τον διάδρομό της που φαίνονται στα σχέδια. Η σκάλα επικοινωνεί με υπαίθριο βεραντακι.

 

ΕΡΩΤΗΜΑ: Δηλώνουμε μόνο το χώρο της σοφίτας (δωμάτιο και λουτρό) ή και το διαδρομάκι που τα συνδέει?. Η' και τη σκάλα που εμφανιζεται στα σχέδια αλλα δεν έχει υπολογιστεί στη δόμηση?. Και πως δηλώνεται το λουτρό, αφού κατα ΓΟΚ δεν είναι κύρια χρήση (εμπίπτει άραγε στο νόμο η ρύθμιση λουτρών και WC που δημιουργήθηκαν σε σοφίτα, ή θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας?)

 

Ελεος με τις ερμηνευτικές, καμία απορία δεν μας έλυσαν....

 

Περιμένω τις δικές σας προτάσεις και ευχαριστώ εκ των προτερων.

post-33096-13188725723_thumb.jpg

post-33096-131887257249_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.