Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

ge_liakos, η φράση "που προσμετράται στην κάλυψη" αναφέρεται στην φράση "φωταγωγού ή άλλου ανοιχτού χώρου" και όχι στο σύνολο.

Είναι οξύμωρο όμως διότι κανονικά πρέπει η εγκ5/10 να το ξεκαθαρίσει.

 

Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα υπόγεια, η pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, ο χώρος κάτω από την στέγη (σοφίτα), οι ημιυπαίθριοι χώροι, ο μηχανολογικός όροφος, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων. Δεν περιλαμβάνονται κλεισμένα μπαλκόνια, κλεισμένες – στεγασμένες εγκαταστάσεις στήριξης φυτών (πέργκολες), κατασκευές στο δώμα, στην πρασιά κλπ.

Δεν υπάγονται στη ρύθμιση αυτή χώροι που έχουν ανεγερθεί καθ’ υπέρβαση του κατά τα παραπάνω κελύφους της Οικοδομικής Άδειας.

 

Αν λοιπόν ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος εξώστης/μπαλκόνι τότε δεν μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση. Αν όμως ήταν χαρακτηρισμένος κλειστός εξώστης τότε μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=202292#post202292

 

Είχα ασχοληθεί προσωπικά με παρόμοιο θέμα τον Ιούλιο όπως φαίνεται και από το post 211 βλέπε άνω. Η απάντηση που πήρα από Πολεοδομία ήτανε όπως ακριβώς την ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομή του 90', ο εργολάβος έχει κλίσει ανοικτή θέση στάθμευσης(η οποία έχει ποσοστά ιδιοκτησίας) και έχει κλίσει και μια κοινόχρηστη. Μπορεί να τις τακτοποιήσει και τις 2 με τον 3843/2010?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται όχι. Είναι αλλαγή από βοηθητική χρήση σε άλλη βοηθητική που την απαγορεύει η εγκύκλιος 15 στην παράγραφο 5. Διάβασα ότι ορισμένοι το αλλάζουν σε γραφείο η κατοικία που επιτρέπεται για να το χρησιμοποιούν μετά σαν γκαράζ ( παρανομα).

Link to comment
Share on other sites

μπορει για τηνκλειστη αν δειξει οτι εγινε κατοικια...

 

η κοινοχρηστη αν δεν ειναι αποκλειστικη χρηση καποιου διαμερισματος οπως γινεται τελευταια γιατι σε παλιοτερα συμβολαι εχω δει να οριζονται σαν κοινοχρηστες χρειαζεται την συγκαταθεση των υπολοιπων ιδιοκτητων σε ποσοστο 1000/1000 σε αντιθετη περιπτωση δεχεται ακυρωτικη πραξη...

 

τωρα το ναποδειξει καποιος οτι δεν χρησιμοποιειται για κατοικια ειναι λιγο δυσκολο γιατι ριχνει εναν καναπε μεσα και καθαρισε...

 

ασε που η πολεοδομια κανει αυτοψιες εξ οψεως

Link to comment
Share on other sites

εφοσον εχει υπερβει το υψος δεν μπορει να νομιμοποιηθει. μπορει να δηλωθει μονο ως αυθαιρετο. (Εκτος αν μπαζώσεις - κ αυτό εφοσον γινεται)

με τον 3843/10 δεν μπορεις να το τακτοποιησεις (αφου ειναι εκτος εγκεκριμενου ογκου)

και ετσι περιμενεις τον Ν που ψηνεται...

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικα να δειξω οτι η ανοικτη θεση σταθμευσης (η οποια εχει δεσμευση και ποσοστα στον πινακα) χτιστηκε και εγινε πχ γραφειο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.