Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Χιλιοστά δεν μπορεί να πάρει εκτός αν αλλαχθεί η σύσταση οριζοντίου, πριν την τακτοποίηση, και δοθούν χιλιοστά στο υπόγειο στις αποθήκες, οπότε αυτά τα χιλιοστά θα μεταβιβαστούν και στις νέες κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Χιλιοστά δεν μπορεί να πάρει εκτός αν αλλαχθεί η σύσταση οριζοντίου, πριν την τακτοποίηση, και δοθούν χιλιοστά στο υπόγειο στις αποθήκες, οπότε αυτά τα χιλιοστά θα μεταβιβαστούν και στις νέες κατοικίες.

 

δεν θα μπορούσε εκ των υστέρων να γίνει νέος πίνακας ποσοστών;

(εννοώ μετά την ρύθμιση)

 

@Γιώργο

νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το περιπλέξεις πολύ το θέμα.

αφού θέλει να το ρυθμίσει ο άνθρωπος ως δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα (κάτι που θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να συμβαίνει ήδη) εγώ θα το προχώραγα έτσι όπως το ζητάει. Τι πειράζει που δεν το'χει κάνει ακόμα, θα το κάνει. Εσύ δεν έχεις ευθύνη, γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις αυτοψία. Εύκολα λες: "εμένα έτσι μου είπε ότι είναι σήμερα η διαμόρφωση του υπογείου". (δεν έχεις την πολυτέλεια, τώρα που γίνεται χαμός στις πολεοδομίες με τις ρυθμίσεις, να περιμένεις να γίνουν πρώτα οι αλλαγές). Το μόνο που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο ιδιοκτήτης τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει λόγω ψευδούς δήλωσης και να πράξει τα δέοντα άμεσα, για να μην εκτεθεί ο ίδιος -όχι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι μια ιδιοκτησία σαν μια πρέπει να τακτοποιηθεί δυστυχώς, εκτός κι αν ο πελάτης προλαβαίνει τον προσεχή μήνα να το χωρίσει σε δύο και με συμβολαιογράφο να κάνει νέο πίνακα χιλιοστών. Εσύ δεν έχεις να δείξεις τίποτα ο πελάτης σου δείχνει την ιδιοκτησία του και ανα μία εμφανίζεις φάκελο, αν σου δείξει μία κάνεις ένα αν δύο δύο. Πάντως τον συμφέρει να φτιάξει δύο ιδιοκτησίες το συντομότερο διότι θα φορολογηθεί και με χαμηλότερο συντελεστή όσον αφορά το κόστος τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα: Αν σε μονοκατοικία με 230τμ υπογείου χώρου και ισογείου γκαράζ μαζί, περισσεύουν τ.μ. για να φτάσουμε τα max. Έχω δηλαδή 15τ.μ. που μπορούν να είναι νόμιμα, τα αφαιρώ από τα τ.μ. προς τακτοποίηση και πάω μετά για αλλαγή χρήσης τμήματος ισογείου γκαράζ για παράδειγμα? Ούτως ή άλλως πρέπει να αλλάξω την άδεια για να προσθέσω έναν ημιυπαίθριο που δικαιούται αφού δεν έχει καθόλου βάλει ο προηγούμενος μηχανικός και θέλει να βάλει κεραμοσκεπή ο πελάτης...

 

Θα ψάξω και στο φόρουμ αυτό αλλά επειδή είναι 434 Post αν κάποιος είναι online και μπορεί ας μου πει σας παρακαλώ εκτός και αν το βρω πρώτα, οπότε θα ενημερώσω...ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

An_Archi, δηλαδή δεν υπάρχουν περιοχές με μικρότερη Τ.Ζ. από αυτές τις Κ1, Κ2 κλπ?

Στον ν. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας είναι 400€. Εκεί τι θα βάλουνε?

Και σε μια μονοκατοικία,ο Η/Χ θα έχει άλλο πρόστιμο από ότι σε πολυκατοικία?

 

Πιστεύω πως θα τους κάνουν κανένα χουνέρι τους ιδιοκτήτες και θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν.

 

erling sorry για την καθυστέρηση αλλά με 3 μικρά παιδιά και δουλειά δυσκολέυομαι κάποιες φορές να ακολουθήσω. Όσο αφορά το Νομό Αργολίδας η πιο χαμηλή Τ.Ζ. του νομού είναι 500€ ενώ η πιο χαμηλή Τ.Ζ. του Δήμου στο οποίο ανήκει το ακίνητο είναι 800€, ενώ του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκει είναι 850€.

Στα εκτός σχεδίου της περιοχής στην τοπική πολεοδομία παίρνουν τιμές εκκίνησης που κυμαίνονται από 310€ στο Δ.Δ. Λέρνας για παράδειγμα μέχρι και 640€ στο Δ.Δ. Αρχαίας Επιδαύρου.Συμφέρει πάντως για τους ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίων να πηγαίνουν με Τ.Ε. για να έχουν κίνητρο να τα δηλώσουν αφού η Τ.Ζ. του Δήμου είναι σχεδόν διπλάσια, μιλάμε για υπόγεια εδώ των 100τ.μ. που έχουν γίνει κατοικίες.

 

Στα εντός σχεδίου ο Η/Χ ή το υπόγειο δεν είναι κατά κύριο λόγο τόσα πολλά τ.μ., για φαντάσου 230τ.μ. προς τακτοποίηση*800€*0,12 για άλλη κατοικία...μιλάμε για 22.000€ σχεδόν σε σχέση με 12.500€ με Τ.Ε. 450€. ίσως γι' αυτό να το έκαναν έτσι.

 

Φαντάζομαι στη Θεσπρωτία για τα εκτός σχεδίου οι Η/Χ-υπόγεια κλπ να τα δηλώνουν έτσι και τα εντός σύμφωνα με την Τ.Ζ.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη γιατί διαβάζοντας μηνύματα σε 5 διαφορετικά forums κάπου κόλλησε ο εγκέφαλος............κλειστοί υπόγειοι χώροι στάθμευσης ή κλειστά ισόγεια γκαράζ που εφάπτονται με την κατοικία και έχουν μετατραπεί σε κατοικία δεν τακτοποιούνται?????

 

Ή τακτοποιούνται και εγώ δεν βρίσκω πουθενά την αναφορά....

Link to comment
Share on other sites

An_Archi, αν είναι έτσι τότε η ΤΖ για τον υπολογισμό του προστίμου είναι 800€!!!!!

 

Στο ερώτημά σου: τακτοποιούνται αφού άλλαξαν χρήση σε κύρια χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ erling για τα γκαράζ.

Για τις Τ.Ζ. αυτό είπα και εγώ στην πολεοδομία αλλά επιμένουν για τις τιμές εκκίνησης...ίσως να το ζητήσω γραπτώς σε περίπτωση λάθους να είναι καλυμμένοι οι πελάτες...δεν ξέρω....

Για το post 435 σας έχει τύχει, δεν βρήκα κάτι στο forum σχετικό μόνο αν περισσεύει Σ.Δ. και κάποιος θέλει να χτίσει που βέβαια γίνεται μετά την τακτοποίηση. Τώρα εάν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να χτίσει περαιτέρω γιατί το κτίριο έχει ήδη τελειώσει???Μάλλον για αναθεώρηση πάω μετά...

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα διαμέρισμα υπάρχουν 2 η/υ χώρος 11,96μ2 που έχουν γίνει κουζίνα και υ/δ και 2 χώροι που στις κατόψεις είναι κλειστοί χώροι χωρίς ανοίγματα, φωταγωγοί δεν είναι, ίσως είναι αίθριο ή μηχανολογικό shaft που έχουν αλλάξει χρήση σε wc και υ/δ . Οι χώροι τακτοποιούνται όλοι? ( στο διάγραμμα κάλυψης τα αίθρια έχουν υπολογισθεί στην κάλυψη και όχι στη δόμηση ) . Στην τεχνική έκθεση πως να αναφέρω τους χώρους αίθριο ή shaft? πρέπει να πληρωθούν 2 παράβολα των 250€ και 350€ ? ή αρκεί ένα των 250€?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.